INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 17 podlehla Benešovu 0:3, naopak U 16 jej porazila 2:1

U 17/U 16 Sejde-li se ve fotbale větší množství byť i menších nepříznivých okolností najednou, pak z toho obvykle vykrystalizuje výsledkový malér či dokonce černá série – tak jako v případě týmu sedmnáctiletých fotbalistů Slavoje Vyšehrad. Za poslední měsíc vytěžili z pěti zápasů v řadě pouhý jeden bod, a sice před týdnem v Písku. Doma však už potřetí za sebou naši hráči v České lize U 17 prohráli a navíc ve všech třech případech bez vstřelené branky: po zápasech s Kolínem a Mostem podlehli v neděli 8. května na Vyšehradě Benešovu 0:3, když Středočeši nastříleli všechny tři góly už do poločasu. V tabulce sice zůstala naše „sedmnáctka“ na 9 místě, ale jen těsně nad desátým Pískem a jedenáctým Ústím nad Labem.

Naopak z příznivého průběhu jarní části se mohou těšit šestnáctiletí šemíci: z dosavadních osmi jarních vystoupení nastřádali 18 bodů. Poradili si i s Benešovem, porazili ho 2:1. Udrží-li naše U 16 docela vysoko položenou laťku, může se docela dobře dočkat i konečného umístění „na bedně“. Pět kol před koncem jsou svěřenci trenérů Olina Martince a Zdeňka Jaroše „schováni“ v pomyslném závětří na 5. místě tabulky, nicméně na druhé místo, kde je Motorlet, ztrácejí jediný bod! První Admiru už nikdo nedožene, má totiž jedenáctibodový náskok.

V nadcházejícím 23. kole se představí naši mladší dorostenci v neděli 15. května na Kladně, přesněji na hřišti klubu Novo Kladno. Souboj sedmnáctiletých začne v 10 hodin a o rok mladších fotbalistů v pravé poledne. Pak už zbudou našim týmům U 17 a U 16 jen čtyři utkání: doma s Varnsdorfem a Táborskem, v Chrudimi a v derniéře celé sezony derby s Viktorií Žižkov na hřišti v Horních Měcholupech.

 

U 17: Slavoj Vyšehrad – SK Benešov 0:3 (0:3)

Branky: 24. Srb, 35. Kořínek, 40. Popelka.  

Rozhodčí: Hurych – Novotný, Zatkal. Bez karet.

Diváků: 50.

Ve 30. min. neproměnil Hňup (Vyšehrad) penaltu.

Vyšehrad U 17: Mužík – Janoch, Molt, Novák, Kozlík (41. Gabriel) – Jireček (41. Škurek) – O. Toman, Hňup (41. Klouček), Jirůšek (61. Siruček), Uher (77. Bajkai) – Niederle. Na lavičce byl ještě připraven brankář Hampapa. Trenéři Alexandr Samuel a František Mysliveček.

Snaha odčinit předchozí nezdary hlavně na domácím hřišti vyzněla zcela kontraproduktivně – první poločas byl pro naši U 17 z říše zlých snů. Po chybách v defenzivní činnosti tři inkasované góly, navíc za stavu 0:1 po půlhodině hry neproměněná penalta. Po faulu na Uhra ji kopal Hňup, benešovský brankář Budil ale jeho úmysl vystihl. Navzdory stavu 0:3 se dal ve druhé půli zápas zdramatizovat, největší šance měli Novák a Siruček, bohužel z malého vápna neproměnili.

Trenér U 17 Alexandr Samuel: „Důvodů, proč se nám výsledkově nedaří, je víc najednou. Jde to jedno s druhým. Stále se však opakuje, že inkasujeme vinou vlastních individuálních chyb. Třetí gól do šatny, jen chvíli před poločasem, jsme však dostali z naprosto jasného ofsajdu. Na druhé straně sami nic neproměníme, a to včetně penalty a kromě toho nastřelíme tyč. V poločase jsme přeskupili sestavu, Benešov jsme už potom k ničemu nepustili a vytvořili si tři gólové šance. Jenomže to je pro nás málo, my jich potřebujeme pět až šest, abychom dali gól. Chybí mi od našich hráčů něco navíc, co rozhoduje zápasy.“

 

Střelci branek U 17:

5 – Niederle, O. Toman

4 – Jirůšek

3 – Jireček (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu), Molt, Ratner, Siruček

2 – Azilinon, Škurek

1 – Janoch, Klouček, Mužík, Vilímek

 

Foto ze zápasu U17: zde

 

U 16: Slavoj Vyšehrad – SK Benešov 2:1 (2:0)

Branky: 8. Procházka, 15. Popovič – 73. Baštýř.

Střely: 11:9. Rohy: 4:2. Fauly s přímým ohrožením brány: 6:5.

Rozhodčí: Hurych – Novotný, Zatkal. ŽK: Babka – Mejdrech.

Diváků: 40.

Vyšehrad U 16: Saladiak – Popovič, Stareček, Bazal, Čumpelík – Černý, Babka, Drozd, Procházka – Kaštil (63. Hampapa), Šídlo (41. Steinbart). Trenéři Olin Martinec a Zdeněk Jaroš.

Šestnáctiletým šemíkům vyšla odveta, na podzim totiž prohráli v Benešově 2:4. Začátek byl parádní: v 8. min. po vysunutí Babkou šel sám Procházka na gólmana a proměnil: 1:0! V 15. min. Babka vybídl ke skórování pro změnu Popoviče a ten nezaváhal a přehodil gólmana: 2:0! Poté měl ještě šanci sám Babka, ale jeho střela z voleje našla jen náruč gólmana hostí. Hru poté rozdrobily fauly. Benešov si vypracoval jednu velkou šanci, slabou střelu však Saladiak bez potíží kryl.

Do druhé půle už nenastoupil zraněný kapitán Šídlo a nahradil ho zdárně Steinbart. Soupeř měl však víc ze hry a jeho tlak se stupňoval. Ale jen tlak, šancí měli víc naši hráči, jmenovitě opět Babka, Procházka, Drozd i brankář Hampapa, který vystřídal Kaštila v poli. Nic z toho se neujalo, a tak přišel trest, v 73. min. po standardce neustrážený Baštýř snížil na 2:1. Benešov se snažil v závěru vyrovnat, ale nic podstatného se už nestalo. Naše U 16 tak získala tři body a navíc, od porážky s Admirou v jarní premiéře, v normální hrací době už posedmé v řadě neprohrála.

Trenér U 16 Olin Martinec: „Klukům gratuluji k cennému vítězství, neboť Benešov je silný soupeř. Moc pohledný fotbal to ale nebyl, spousta faulů a přerušení hry z obou stran. Bylo vidět, že se potkala dvě silná družstva a obě chtěla vyhrát. Nám pomohl začátek, kdy jsme byli stoprocentně úspěšní, což ovlivnilo celé utkání. Jsem rád, že navzdory velké marodce, kdy do pole šel i náhradní gólman, jsme vyhráli a potvrdili zlepšující se úroveň. Začínáme už hrát dorostenecký fotbal.“


Střelci branek U 16:

12 – Babka

10 – Azilinon

6 – Veselý

5 – Prokopec

4 – Majer

3 – Hrubý, Krasnyanyk

2 – Černý, Kaštil, Procházka, Souček

1 – Čumpelík, Doubek, Drozd, Hampapa (rozhodující penalta v rozstřelu), Popovič, Šídlo

 

Foto ze zápasu U 16: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...