INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Mladší dorostenci na Kladně: bodovala jen U 16, vyhrála 2:1

U 17/U 16Ne a ne najít východ z pomyslného bludiště, kterým je stále rostoucí série nepříznivých výsledků – v této situaci se nachází naše U 17 již od počátku dubna. Tehdy sice získala dva body na hřišti rivalského Motorletu, což byl velmi dobrý výsledek, pak už ale nastal propad a zisk jediného bodu v šesti zápasech za sebou při součtu skóre 3:18. Jak už zde bylo před týdnem řečeno, příčin je víc, krize však eskalovala v neděli 15. května, kdy sedmnáctiletí šemíci utrpěli debakl 1:7 na Kladně – na hřišti týmu, jehož na podzim doma porazili brankami Azilinona s Jirečkem 2:1. Před měsícem prohrála v někdejším městě oceli naše U 19 dokonce 0:8.

V tabulce České ligy U 17 zůstává Vyšehrad desátý, bude ale muset toto postavení hájit před jedenáctým Ústím nad Labem a dotahující se dvanáctou Chrudimí.

Mnohem lépe jsou na tom v současnosti o rok mladší hoši. U 16 totiž vyhrála na Kladně 2:1, připsala si třetí vítězství za sebou a poosmé v řadě se jí podařilo bodovat. Naposledy vyšli šestnáctiletí šemíci naprázdno v jarní premiéře v derby na Admiře. V tabulce České ligy U 16 zůstává sice Vyšehrad stále pátý, ale s odstupem jediného bodu na druhý Motorlet. První Admiru už nikdo nedožene, má osmibodový náskok.

V nadcházejícím 24. kole naši mladší dorostenci přivítají v sobotu 21. května na Vyšehradě své vrstevníky z Varnsdorfu, kteří jsou v tabulkách obou soutěží s odstupem poslední. Zápas „sedmnáctek“ začíná v 10 hodin, utkání o rok mladších hráčů má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Potom zbudou našim mladším dorostencům už jen poslední tři zápasy sezony: ve středu 25. května doma s Táborskem (začátky ve 14.00 a 16.15 h), v sobotu 4. června v Chrudimi (12.15 a 14.45 h) a derniéra v sobotu 11. června v podobě derby s Viktorií Žižkov na hřišti v Horních Měcholupech (10.00 a 12.15 h). Aktuálním cílem by mělo být pro U 17 alespoň uhájit 10. místo v tabulce a pro U 16 pokusit se zaútočit na medailové umístění, tedy stříbrnou nebo bronzovou příčku.

 

U 17: SK Kladno – Slavoj Vyšehrad 7:1 (2:0)

Hráno v neděli 15. května na hřišti Novo Kladno.  

Branky: 6. a 18. Holub, 53. a 70. Mráček, 59. Šulc, 66. Kárník, 78. Hodousek – 72. Jirůšek.  

Rozhodčí: Kyncl – Sandev, Hradecký. Bez karet.

Diváků: 40.

Vyšehrad U 17: Mužík (60. Saladiak) – Janoch, Molt, Novák (41. Čermák), Kozlík – Uher (50. Škurek), Jireček (65. Klouček), O. Toman, Vilímek (68. Bajkai) – Niederle (74. Kulifaj), Jirůšek. Trenéři Alexandr Samuel a František Mysliveček.

Výsledek zdaleka nemusel být tak ukrutný, jenomže proměnili jen jednu z pěti gólových šancí, které si v tomto utkání vytvořili. Ještě i ve druhé půli se dal zápas zdramatizovat, pokud by měl ovšem víc štěstí na kopačkách hlavně Ondra Niederle: jednou ho vychytal kladenský gólman Vokoun a jednou trefil tyč jeho brány. Nic z toho ale neomlouvá fakt, že hráči oblékající dres Vyšehradu by se měli prezentovat vyšším nasazením i snahou dodržovat taktické pokyny. V sobotu hrají hoši s Varnsdorfem, jehož v loňské sezoně, tedy ještě v kategorii šestnáctek, vyřídili doma výsledkem 10:0.

Trenér U 17 Alexandr Samuel: „Šest hráčů ze základní sestavy v týdnu před zápasem z různých důvodů netrénovalo, a pak je z toho náš nejhorší výkon i výsledek za celou sezonu, a to především v obranné fázi hry. Měli jsme přitom několik gólových šancí, zápas mohl být alespoň dramatičtější, ale proměnili jsme jen jednu až za stavu 6:0 pro Kladno – tým, který jsme na podzim doma porazili. Chybí nám už delší dobu zraněný Tomáš Ratner a možností, jak obměnit sestavu, moc není. Probereme situaci v týdnu při trénincích, v sobotu potom hostíme poslední Varnsdorf, tak proti komu jinému bychom se už měli chytit.“

 

Střelci branek U 17:

5 – Jirůšek, Niederle, O. Toman

3 – Jireček (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu), Molt, Ratner, Siruček

2 – Azilinon, Škurek

1 – Janoch, Klouček, Mužík, Vilímek

 

U 16: SK Kladno – Slavoj Vyšehrad 1:2 (0:1)

Hráno v neděli 15. května na hřišti Novo Kladno.  

Branky: 79. Dejčmar – 21. Babka, 46. Černý z pen.  

Rozhodčí: Kyncl – Sandev, Hradecký. ŽK: Šídlo (Vyšehrad).  

Diváků: 40.

Vyšehrad U 16: Saladiak – Černý, Stareček, Čumpelík, Bazal – Babka, Popovič (41. Kaštil), Steinbart (41. Procházka), Veselý (41. Drozd) – Šídlo, Souček. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Hampapa a Vilímek. Trenéři Olin Martinec a Zdeněk Jaroš.

Utkání nepřineslo tolik fotbalové krásy, kolik jsme očekávali. Kladno se prezentovalo dlouhými nákopy po krajích hřiště a následnými centry do vápna. Naši hráči se sice snažili o kombinační fotbal, moc jim ale tentokrát nešel. Často končily přihrávky mimo hřiště a nepřesnosti nahrávaly domácím.

Kladno dalo v 10. min. první gól zápasu, naštěstí pro nás ale z ofsajdu, a tak neplatil. Naopak ve 21. min. utekl Babka a dal naši zklidňující vedoucí branku. Poté se Kladno již k ničemu vážnějšímu nedostalo.

Šest minut po přestávce, během které jsme opět prostřídali tři hráče současně, jsme po faulu na Babku kopali penaltu, kterou s přehledem proměnil Černý. Vytvářeli jsme si další šance, zvláště nebezpečný byl Souček, který zle zatápěl obraně domácích. Minutu před koncem, utekl při našem tlaku domácí Dejčmar a přehodil Saladiaka. Byla to první kladenská střela na naši bránu ve druhé půli. Domácí pak ještě zahrávali jednu standardku, ale nic z ní nebylo, a tak jsme uhájili tříbodový zisk a prodloužili úspěšnou sérii.

Trenér U 16 Olin Martinec: „Výsledek tak docela neodpovídá průběhu hry. Za první poločas jsme si totiž nezasloužili vyhrát, až po prostřídání naše hra konečně ožila a s výjimkou předposlední minuty jsme domácí k ničemu nepustili. Za posledních čtyřicet minut vystřelili jen jednou. Z hrbolatého hřiště a v chladném počasí jsme odvezli povinné tři body, to je v pořádku, s předvedenou hrou ale až tak spokojen nejsem. Chceme-li pomýšlet výš, musíme lépe proměňovat naše šance. Do dalšího utkání musíme přidat, byť přijede Varnsdorf, který je ve všech mládežnických kategoriích poslední.“


Střelci branek U 16:

13 – Babka

10 – Azilinon

6 – Veselý

5 – Prokopec

4 – Majer

3 – Černý, Hrubý, Krasnyanyk

2 – Kaštil, Procházka, Souček

1 – Čumpelík, Doubek, Drozd, Hampapa (rozhodující penalta v rozstřelu), Popovič, Šídlo

 

Foto ze zápasu U 16: zde

Foto: Zdeněk Jaroš

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...