INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 17 i U 16 zdolaly Varnsdorf, již ve středu přivítají Táborsko

U 17/U 16 – Série nezdarů jo konečně minulostí! Sedmnáctiletí fotbalisté Slavoje díky dvěma gólům Ondry Niederleho a jednomu Tomáše Jirůška porazili doma 3:0 Varnsdorf a po téměř dvou měsících se dočkali v České lize U 17 tříbodového vítězství. V tabulce si tak upevnili své postavení na 10. místě a odrazili útok jedenáctého Ústí nad Labem. Vítězství nad posledním týmem tabulky už bylo nezbytné, také proto, že v předchozích sedmi kolech získali naši mladší dorostenci dohromady jen tři body, což mělo vliv i na jejich psychiku.

Vynikajícími výsledky se prezentují na jaře o rok mladší hoši, tedy U 16. Soupeře z Varnsdorfu, který je rovněž v této věkové kategorii poslední, přehráli 4:0, když po dvou gólech dali Franta Babka a Matěj Drozd. Přestože naše U 16 vyhrála počtvrté za sebou a bodovala dokonce podeváté v řadě, ne a ne se pohnout z pátého místa tabulky směrem výš – vyhrávají i konkurenti, tedy Motorlet, Benešov a Táborsko. Nicméně ztráta na druhou příčku stále činí jen jeden bod, a tak je tady opravdu velká příležitost dosáhnout na medailové umístění!

Našim mladším dorostencům zbývají už jen poslední tři dvojzápasy sezony: již tuto středu 25. května doma s Táborskem (začátky ve 14.00 a 16.15 h), potom v sobotu 4. června v Chrudimi (12.15 a 14.45 h) a derniéra v sobotu 11. června v podobě derby s Viktorií Žižkov na hřišti v Horních Měcholupech (10.00 a 12.15 h).

 

U 17: Slavoj Vyšehrad – FK Varnsdorf 3:0 (2:0)

Hráno v sobotu 21. května na Vyšehradě.

Branky: 2. a 57. Niederle, 7. Jirůšek.

Rozhodčí: Hocek – Košina, Jelínek. Bez karet.

Diváků: 40.

 

Vyšehrad U 17: Štika – Janoch, Molt (72. Bajkai), Čermák – Uher, Jireček (66. Gabriel), Šídlo (52. Hňup), Ratner (46. Klouček) – Vilímek (58. Škurek), Jirůšek, Niederle. Trenéři Alexandr Samuel a František Mysliveček.

Kdo z diváků či rodičů přišel na zápas o pět minut později, zmeškal dva ze tří gólů. Do sestavy se vrátili uzdravení Tomáš Ratner s brankářem Márou Štikou a vstup do utkání byl přesně podle představ. Už po půlminutě hry po přihrávce od Uhra otevřel skóre Niederle: 1:0! O čtyři minuty později zakončil kombinaci Ratner finální přihrávkou a balon do sítě napálil Jirůšek: 2:0! Další tři gólové šance v první půli zůstaly nevyužity – při jedné však zachránila soupeře tyč.

Ve druhé půli hra místy vázla, už to nebylo ono. Niederle trefil tyč, ale v 57. min. si to vynahradil, když si vybojoval sám míč a zvýšil: 3:0! Další góly se už nepodařilo přidat, na druhou stranu Mára Štika uhájil čisté konto.

Trenér U 17 Alexandr Samuel: „Od začátku jsme měli hru ve své moci a díky dvěma rychlým gólům jsme brzy rozhodli ve svůj prospěch. Další vyložené šance jsme bohužel neproměnili. Ve druhém poločase už to bylo horší, alespoň třetí gól jsme však přidali. Snad jsme si tím zvedli sebevědomí před středečním soubojem s Táborskem. Nelze však současně nevidět, že za to, co jsme hráli ve druhé půli, bychom proti jinému soupeři než poslednímu Varnsdorfu pykali.“

 

Střelci branek U 17:

7 – Niederle

6 – Jirůšek

5 – O. Toman

3 – Jireček (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu), Molt, Ratner, Siruček

2 – Azilinon, Škurek

1 – Janoch, Klouček, Mužík, Vilímek

 

Foto ze zápasu U 17: zde

 

 

U 16: Slavoj Vyšehrad – FK Varnsdorf 4:0 (1:0)

Hráno v sobotu 21. května na Vyšehradě.

Branky: 19. a 65. Drozd, 46. a 52. Babka.

Rozhodčí: Hocek – Košina, Jelínek. Bez karet.

Diváků: 20.

 

Vyšehrad U 16: Hampapa – Drozd, Stareček, Bazal, Černý – Babka, Hladík (41. Šídlo), Kaštil (51.  Popovič), Procházka (59. Skalický) – Steinbart, Prokopec (41. Veselý). Trenéři Pavel Medynský, Olin Martinec a Zdeněk Jaroš.

Utkání doma s posledním družstvem tabulky se šestnáctiletým šemíkům povedlo tak napůl. Z bezpočtu šancí vytěžili jen čtyři góly, mohli jich však dát nejméně jednou tolik, ne-li rovnou deset.

Začátek utkání byl z naší strany ospalý a ani krásný gól v 19. min. od Drozda nenabudil naše hráče k vyšší aktivitě. Až po prostřídání se hrálo pouze na jednu bránu a také tempo narostlo. Díky přihrávkám od Veselého jsme dvěma brankami Babky navýšili skóre a po hrubé chybě gólmana hostí Drozd stanovil konečný výsledek na 4:0 Ve středu předehráváme utkání se čtvrtým Táborskem, půjde nám tudíž o posunutí se v tabulce výš.

Trenér Pavel Medynský: „Kluci asi měli v hlavě, že hrají s posledním družstvem v tabulce, a tak nepodali optimální výkon. Po poločase již ano, ale ve středu proti Táborsku musíme hrát již od první minuty na sto procent, chceme-li uspět.“


Střelci branek U 16:

15 – Babka

10 – Azilinon

6 – Veselý

5 – Prokopec

4 – Majer

3 – Černý, Drozd, Hrubý, Krasnyanyk

2 – Kaštil, Procházka, Souček

1 – Čumpelík, Doubek, Hampapa (rozhodující penalta v rozstřelu), Popovič, Šídlo

 

Foto ze zápasu U 16: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...