INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Báječná dorostenecká středa: uspěly také týmy U 17 a U 16

U 17/U 16Středa 25. května 2016 byla pro Slavoj Vyšehrad báječným dnem, tedy alespoň na poli dorosteneckého fotbalu. Starší dorostenci získali dva body v souboji s velmi kvalitním týmem Motorletu a ti mladší vyhráli doma na Vyšehradě obě svá střetnutí s Táborskem. Nezbývá než si přát, aby nám sportovní štěstí vydrželo hlavně o víkendu, kdy A-tým nastoupí ke svému poslednímu utkání této sezony ve Znojmě. Co je ve hře, všichni dobře víme – nic menšího než záchrana ve Fotbalové národní lize!

Mladší dorostenci nastoupili povzbuzeni víkendovými výhrami nad Varnsdorfem, jenomže soupeři z města husitů jsou z poněkud jiné výkonnostní kategorie. V zápase sedmnáctiletých hráčů také Jihočeši, soupeřící s Meteorem VIII o prvenství v letošním ročníku České ligy U 17, předvedli své kvality a zaslouženě vedli v poločase 1:0. Pak se ale mladí šemíci nadechli ke skvělému výkonu, díky gólům netradičních střelců Josefa Uhra z penalty a Jana Škurka otočili skóre a vyhráli 2:1!

Svěřenci trenérů Alexandra Samuela a Františka Myslivečka se díky tomu dostali na zisk 32 bodů, čímž si pojistili své postavení na 10. příčce tabulky. Navíc mají v závěru sezony „na dostřel“ hned kvarteto týmů od 6. místa v pořadí Viktoria Žižkov (34 bodů), Motorlet, Benešov (oba 33) a Písek (32). Samozřejmě s vědomím, že jmenované týmy mají nyní o zápas víc k dobru. Jiná utkání mladšího dorostu než Vyšehrad – Táborsko se totiž ve středu nehrála.

U 16 pokračuje ve své velkolepé jarní jízdě, Táborsko porazila díky dvěma gólům Patrika Popoviče (rovněý netradičního střelce) z prvního poločasu 2:0. Naše „šestnáctka“ zvítězila popáté za sebou, za poslední měsíc tak získala plný počet patnácti bodů při součtu skóre 14:2. A bez porážky odehrála jubilejní desátý zápas v řadě.

Šestnáctiletí fotbalisté Vyšehradu jsou aktuálně jasně nejlepším týmem jarní části své soutěže se ziskem 27 bodů! Následují Admira, Ústí nad Labem (oba 21), Motorlet, Most (oba 20), Benešov, Meteor (oba 19) a Táborsko (18 bodů).

V celkové tabulce se sice už náš tým posunul na fantastické 2. místo se ztrátou pěti bodů na vedoucí Admiru, ostatní konkurenti z popředí tabulky – samozřejmě s výjimkou Táborska – však mají nyní zápas k dobru. Řeč je v tomto případě o Motorletu a Benešovu.

Našim mladším dorostencům zbývají už jen poslední dva dvojzápasy sezony: v sobotu 4. června v Chrudimi (12.15 a 14.45 h) a derniéra v sobotu 11. června v podobě derby s Viktorií Žižkov na hřišti v Horních Měcholupech (10.00 a 12.15 h).

 

U 17: Slavoj Vyšehrad – MAS Táborsko 2:1 (0:1)

Hráno ve středu 25. května na Vyšehradě.  

Branky: 51. Uher z pen., 68. Škurek – 21. Hofbauer.  

Rozhodčí: Cihlář – Nebáznivý, Hlavnička. ŽK: Gabriel – Větrovský, Bláha.

Diváků: 50.

Vyšehrad U 17: Štika – Gabriel (44. Čermák), Molt, Novák – Uher, Jireček, Ratner (73. Klouček) – Jirůšek – Vilímek, Niederle, Škurek (80. Hňup). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Mužík, Kulifaj a Bajkai. Trenéři Alexandr Samuel a František Mysliveček.

Čtyři dny po utkání s Varnsdorfem sáhli trenéři U 17 ke třem změnám v základní sestavě, kdy trojici Janoch, Čermák, Šídlo nahradili Gabriel, Novák a Škurek. Do poločasu nic nenasvědčovalo tomu, že slavit vítězství bude po utkání Vyšehrad. Jihočeši měli navrch a přestože urazili fotbalového pánaboha, kdy Radosta v čisté gólové šanci minul bránu Máry Štiky, šli i tak po dvaceti minutách hry do vedení. Defenziva domácího týmu nedokázala zastavit pronikajícího Hofbauera a ten udělal jediné, co mohl, dal gól: 0:1. Hosté měli i další šance, ale ještě před přestávkou se blýskl krásnou individuální akcí Niederle. Obešel dva protihráče, dostal se však příliš blízko k brankáři Zadražilovi, který tak balon zblokoval.

Byl to ale už signál k mnohem aktivnějšímu pojetí hry ve druhé půli. V 51. min. po faulu na Jirůška ve vápně proměnil penaltu Uher: 1:1! Niederle pálil těsně vedle, ale z brejků mohl udeřit i soupeř. V 68. min. po kombinaci na pravé straně Jirůšek odcentroval na zadní tyč, odkud přihrával Ratner a Škurek, přestože byl v tu chvíli zády k bráně, z otočky trefil: 2:1!

Nemuselo zůstat u dvou gólů, po faulu na Ratnera před vápnem totiž krásně vypálil z trestného kopu Jirůšek, trefil však tyč. Další šanci měl Škurek, který běžel na gólmana hostí, ale neproměnil. Neproměnilo už nic ani Táborsko, a tak až do konce utkání zůstal na ukazateli stavu výsledek 2:1.

Trenér U 17 Alexandr Samuel: „Za druhý poločas jsme si tři body zasloužili. V tom prvním bylo lepší Táborsko, kromě vedoucího gólu mělo ještě další šance, a tak jsem v poločasové pauze musel zvýšit hlas. Pomohlo to, abychom se víc nabudili. Vyrovnali jsme z jasné penalty, pak jsme dali po krásné akci druhý a vítězný gól, navíc Tomáš Jirůšek trefil tyč a další šanci spálil Honza Škurek. Zaplaťpámbu, že jsme ze čtyř šancí dvě proměnili a dotáhli zápas s těžkým soupeřem k vítězství. Táborsko jsme tak současně velmi pravděpodobně zbavili možnosti vyhrát naši soutěž.“

 

Střelci branek U 17:

7 – Niederle

6 – Jirůšek

5 – O. Toman

3 – Jireček (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu), Molt, Ratner, Siruček, Škurek

2 – Azilinon

1 – Janoch, Klouček, Mužík, Uher, Vilímek

 

Foto ze zápasu U 17: zde

 

U 16: Slavoj Vyšehrad – MAS Táborsko 2:0 (2:0)

Hráno ve středu 25. května na Vyšehradě.  

Branky: 1. a 40. Popovič.  

Rozhodčí: Cihlář – Nebáznivý, Hlavnička. ŽK: Šídlo, Babka (oba Vyšehrad).  

Diváků: 30.

Vyšehrad U 16: Hampapa – Drozd (72. Skalický), Stareček, Bazal (29. Kaštil), Černý – Babka, Hladík, Steinbart, Popovič – Šídlo, Veselý (65. Jirůšek). Trenéři Pavel Medynský a Olin Martinec.

K utkáni jsme přistoupili zodpovědně a než se stačil soupeř rozkoukat, dostal se k odraženému míči Popovič: 1:0! Táborsko bylo zaskočeno a dalších deset minut jsme je nepustili na svoji polovinu.  Od 15. min. ale soupeř začal využívat rychlých křídelních hráčů a my jsme jen horko-těžko zachytávali jejich náběhy. Z těchto protiútoků dali sice dva góly, ale z ofsajdů. Štěstí stálo při nás.

Ve 29. min. se však zranil Bazal a vystřídal ho Kaštil. Těsně před přestávkou jsme i my šli do rychlého protiútoku, v šestnáctce dezorientovaný obránce hostí nahrál Popovičovi a ten opět nezaváhal: 2:0!

Ve druhé půli jsme již tolik nenapadali a byli spíše defenzivnější, přesto jsme si vytvořili několik slibných šancí, např. Veselý sám před gólmanem, bohužel trefíl jen jeho. Soupeř byl velmi nebezpečný a nastřelil břevno. Ubránili jsme se a navíc uhájili čisté konto, ale s vypětím všech sil. Příště v Chrudimi však musíme tento výsledek potvrdit.

Trenér Pavel Medynský: „Kluci si sáhli na dno svých sil, a tak jim byla odměnou výhra 2:0. Velmi dobře zahráli Damian Steinbart a gólman Filip Hampapa. Ale pochvalu si zaslouží určitě všichni. Pomohl nám rychlý gól jak na začátku utkání, tak potom i do šatny. Druhou půli jsme dobře sehráli po taktické stránce. Mimo družstva Admiry jsme porazili všechny týmy, které nad námi na podzim zvítězily. Kvalitní zimní příprava přináší ovoce. Jen teď neusnout na vavřínech!“


Střelci branek U 16:

15 – Babka

10 – Azilinon

6 – Veselý

5 – Prokopec

4 – Majer

3 – Černý, Drozd, Hrubý, Krasnyanyk, Popovič

2 – Kaštil, Procházka, Souček

1 – Čumpelík, Doubek, Hampapa (rozhodující penalta v rozstřelu), Šídlo

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...