INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Mladší dorostenci v derniéře sezony zdolali dvakrát Žižkov

U 17/U 16 Škoda, že sezona 2015/16 je už pro mladší dorostence minulostí! V jejím závěru totiž U 17 i U 16 vyhrály čtyřikrát za sebou oba zápasy v jednom dni, celkově se jim to podařilo podeváté v tomto ročníku. V derniéře se představili mladí hráči Vyšehradu v Horních Měcholupech v souboji s domácí Viktorií Žižkov, přičemž U 17 zdolala své žižkovské vrstevníky 2:1 brankami Ondry Niederleho a Tomáše Ratnera, zatímco U 16 zvítězila 1:0 díky trefě Davida Součka minutu před koncem utkání!

Sedmnáctiletí svěřenci trenérů Alexandra Samuela a Františka Myslivečka se díky tomu posunuli v konečné tabulce České ligy U 17 na osmou příčku a je jen škoda, že jim umístění v horní polovině tabulky uteklo o jediný bod. Kluci by si ho totiž zasloužili. Soutěž vyhrál Meteor před Táborskem a Kladnem.

Doslova fantastické jaro předvedli o rok mladší hráči Vyšehradu. Šestnáctiletí svěřenci trenérů Olina Martince a Zdeňka Jaroše ho završili v utkání s Viktorií Žižkov, kdy vyhráli posedmé za sebou a sérii bez porážky prodloužili dokonce na dvanáct zápasů v řadě – naposledy totiž vyšli naprázdno před třemi měsíci v jarní premiéře na Admiře, tedy na hřišti vítěze letošního ročníku.

Admira vyhrála Českou ligu U 16 o šest bodů před Vyšehradem, o další dva body zpět skončil jako třetí Motorlet. Naše U 16 však byla jasně nejlepším týmem jarní části se ziskem 33 bodů. V jarní tabulce se seřadily týmy takto: Vyšehrad (33 b.), Admira (28), Motorlet a Ústí n. L. (oba 26), Meteor (25), Benešov a Táborsko (oba 24), Most (23), Písek (17), Kladno (15), Chrudim (13), Viktoria Žižkov (10), Kolín (7) a Varnsdorf (2).

 

U 17: Viktoria Žižkov – Slavoj Vyšehrad 1:2 (1:1)

Hráno v sobotu 11. června v Horních Měcholupech.

Branky: 32. Tesař – 27. Niederle, 48. Ratner.  

Rozhodčí: Brda – Multerer, Bujas. Bez karet.

Diváků: 45.

Vyšehrad U 17: Štika – Čermák, Jireček, Novák, Janoch – Uher, Škurek (72. Kozlík), Jirůšek (75. Klouček), Ratner (78. Siruček) – Vilímek (59. Gabriel), Niederle. Na lavičce byl ještě připraven brankář Mužík. Trenéři Alexandr Samuel a František Mysliveček.

V posledním utkání sezony a pro kluky i celé kategorie mladšího dorostu nebyl k dispozici kapitán Molt a v základní sestavě chyběl tentokrát i Gabriel – nahradili je Čermák se Škurkem. Žižkovští (pod vedením bývalého reprezentanta a opory Slavie Radka Bejbla) v přímém souboji o 8. místo tabulky docela kousali, ale hráči v modrých dresech za nimi nezůstávali v ničem pozadu.

Ve 27. min. po kombinaci Jirůška s Ratnerem získal balon Niederle, poradil si s dvěma zadáky červenobílých a vypálil na přední tyč: 0:1! Byl to celkově devátý gól nejlepšího střelce naší U 17. O pět minut později ale přišla vinou nedůrazu ztráta míče v poli a Tesař proměnil brejk na brankáře Štiku: 1:1.

Ve druhé půli naši hráči přidali další rychlostní stupeň, a bylo to znát. Do šancí se dostali Vilímek a Niederle, neproměnili. Ve 48. min. však Jirůšek uvolnil Ratnera ten křížnou střelou ke vzdálenější tyči rozhodl derby v náš prospěch: 1:2!

Pak se vyrovnala, i když ještě jednu možnost měl znovu Niederle. Žižkovští se v závěru snažili vyrovnat, měli i standardky, k vážnějšímu ohrožení Štikovy brány je ale už hráči Vyšehradu nepustili.

Trenér U 17 Alexandr Samuel: „Po vyrovnaném prvním poločase jsme vstoupili do toho druhého aktivněji, využívali hru po stranách a vytvářeli si i šance, z nichž jsme jednu proměnili ve vítězný gól. Vyhráli jsme poslední čtyři zápasy a je jen škoda, že soutěž nepokračuje dál, mohli jsme vítěznou sérii ještě prodloužit. Mrzí mě, že jsme skončili až ve druhé polovině tabulky, protože jsme měli určitě na to, být do pátého místa – chyběly nám k tomu jen tři body, které jsme ztratili nesmyslně například v zápase s Kolínem. Ale na možná se nehraje. Naším největším problém bylo udržet si výkonnost v delším časovém úseku, povedlo se nám však nyní v závěru sezony. Klukům jsme se tady několik let věnovali, a za tu dobu udělali velký pokrok. Byl bych proto rád, aby zůstali na Vyšehradě a přesunuli se k Jirkovi Hruškovi do našeho staršího dorostu.“

 

Střelci branek U 17 v letošní sezoně:

9 – Niederle

7 – Jirůšek

5 – O. Toman

4 – Ratner

3 – Jireček (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu), Molt, Siruček, Škurek

2 – Azilinon

1 – Janoch, Klouček, Mužík, Uher, Vilímek

 

Vyšehrad U 17 v České lize mladšího dorostu

2012/13 (skupina A): 14. místo

2013/14 (skupina B): 9. místo

2014/15 (skupina B): 5. místo

2015/16 (skupina B): 8. místo

 

Foto ze zápasu U 17: zde


U 16: Viktoria Žižkov – Slavoj Vyšehrad 0:1 (0:0)

Hráno v sobotu 11. června v Horních Měcholupech.  

Branka: 79. Souček.  

Rozhodčí: Brda – Multerer, Bujas. Bez karet.

Diváků: 60.

Vyšehrad U 16: Hampapa – Stareček, Čumpelík (70. Skalický), Černý, Souček – Hladík, Steinbart, Prokopec, Popovič (41. Procházka) – Šídlo, Veselý. Trenéři Olin Martinec a Zdeněk Jaroš.

Benešov porazil Motorlet a v případě našeho vítězství jsme se mohli posunout na konečné krásné 2. místo v tabulce. Chyběl nám nejlepší střelec Babka, a tak ho na hrotu nahradil uzdravený Souček, který předtím chyběl tři utkání pro zranění.

V první půli jsme si vytvořili tři velké šance, bohužel jednou vychytal žižkovský gólman samostatný únik Hladíka a další zastavila tyč po střela Součka. Viktorka si vytvořila dvě šance, ale obě zlikvidoval Hampapa. Na naší straně bylo mnoho nepřesností, které nás brzdily a dost se podepsal na tom i hrbolatý terén.

V druhé části jsme začali již více kombinovat a vytvořili jsme si více šancí: střela Šídla, samostatný nájezd Veselého, Součka atd. Viktorka se k ohrožení naší brány nedostala a my si vytvářeli další pološance, ale bez úspěchu. A když se již zdálo, že dojde na penalty, tak krásnou střelou z otočky, do šibenice, Souček rozhodl o našem vítězství!

Trenér U 16 Olin Martinec: „Utkání skončilo stejně jako na podzim, kdy jsme také minutu před koncem vyhráli gólem Prokopce. Viktorka bude v příští sezoně jedním z nejsilnějších týmů, protože posunula v tomto ročníku své hráče do U 17, kde nabírali zkušenosti. V zimní přestávce od nás odešli na zkušenou Azilinon s Hrubým do Slavie, Majer a Krasnyak do Jablonce a kdekdo nám předpovídal, že budeme nejvýš sedmí – po podzimu jsme byli přitom pátí. Kluci se však semkli a i vhodným doplněním jsme získali během jara 33 bodů a poskočili o tři místa výš. Oceňuji, že kluci chtěli na sobě pracovat a odměnou je jim vysoké umístění na stříbrné pozici. Užijte si prázdniny a v červenci se setkáme u nás na Vyšehradě v letní přípravě!“


Střelci branek U 16 v letošní sezoně:

15 – Babka

10 – Azilinon

6 – Veselý

5 – Prokopec

4 – Majer, Popovič

3 – Černý, Drozd, Hrubý, Kaštil, Krasnyanyk, Souček

2 – Procházka

1 – Čumpelík, Doubek, Hampapa (rozhodující penalta v rozstřelu), Šídlo

 

Vyšehrad U 16 v České lize mladšího dorostu

2012/13 (skupina A): 9. místo

2013/14 (skupina B): 11. místo

2014/15 (skupina B): 8. místo

2015/16 (skupina B): 2. Místo

 

Foto ze zápasu U 16: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...