INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Mladší dorostenci si z Čáslavi přivezli dohromady čtyři body

U 17/U 16 Sice teprve po dvou kolech, ale přesto – mladší dorostenci Slavoje Vyšehrad vedou společně s Táborskem tabulku České ligy U 17! Svěřenci trenérů Olina Marttince a Zdeňka Jaroš týden po vítězství v premiéře doma nad Sokolovem 5:1 vyhráli díky dvěma gólům Franty Babky v Čáslavi 2:0, a tak jsou zatím bez bodové ztráty. Šest bodů však mají, kromě Vyšehradu a Táborska, i sedmnáctiletí hráči Ústí nad Labem a Písku.

Naše U 16 v prvním utkání sezony doma neuspěla, v Čáslavi však už tým pod vedením trenéerské trojice Alexandr Samuel, František Mysliveček a Michal Hozák zabral. Po remíze 2:2, kdy skórovali za náš tým Adam Krejzl a Matěj Brejcha, získala jeden bod, prohrál až v penaltovém rozstřelu 2:3.

V utkání 3. kola mladí šemíci přivítají v neděli 4. září na Vyšehradě soupeře z Chrudimi. Sedmnáctiletí se utkají od 10 hodin, o rok mladší hoši rozehrají svůj zápas čtvrt hodiny po poledni.

 

U 17: FK Čáslav – Slavoj Vyšehrad 0:2 (0:1)

Hráno v sobotu 27. srpna v Čáslavi.  

Branky: 36. a 78. Babka.

Střely: 3:24. Rohy: 2:9.

Rozhodčí: Matoušek – Řípa, Zoufalý. ŽK: Duras, Uher, Mil. Procházka (všichni Čáslav).  

Diváků: 88.

Vyšehrad U 17: Hampapa – Bazal, Stareček, Steinbart, Procházka – Souček (60. Goncalo), Šídlo, Drozd, Doubek (41. Veselý), Hladík (54. Skalický) – Babka. Na lavičce byl ještě připraven Saladiak. Trenéři Olin Martinec a Zdeněk Jaroš.

Sedmnáctiletí šemíci si v pěkném areálu v Čáslavi vytvořili nejméně sedm výrazných gólových šancí. Bohužel Babka i Doubek z metru přestřelili bránu a ani samostatné nájezdy se nedařilo proměňovat, což se přihodilo Veselému, Doubkovi a Součkovi.

Soupeř za celé utkání vystřelil jen třikrát, pozorná obrana Vyšehradu ho k ničemu nepustila. Utkání bylo o dobývání obranného valu Čáslavi – jako za husitských válek. Domácí sice hráli velmi obětavě, ale kvalita potřebná pro Českou ligu mladšího dorostu chyběla – spíš střed krajského přeboru. Kvalitu však nahrazovali nasazením, i to se počítá.

Už v poločase mohl být stav ne 1:0, ale 4:0 pro Vyšehrad, a nikdo by se nedivil. Druhá půle byla obrazem té první, tedy dobývání a zase dobývání… Oba góly dal Babka, ale skórovat mohli i jiní: Doubek, Souček, Veselý, Steinbart, Šídlo, či Hladík. O tlaku hostů vypovídala také jen jedna střela na bránu Vyšehradu.

Trenér U 17 Olin Martinec: „Byli jsme jasně lepším družstvem a nebýt naší gólové impotence v tomto utkání, odjížděli bychom s výrazně vyšší výhrou. Domácí musím pochválit za bojovnost a odhodlání, ale i hlavního rozhodčího pana Matouška, který vedl utkání velmi přesně. Čáslav doma nebude dávat body zadarmo. My se musíme zaměřit nejen na proměňování vyložených šancí, ale i na mezihru, jež tentokrát vázla. Přičítám to velkému vedru. V přípravných utkáních nás ve středu čeká Liberec, pak Teplice a nakonec Slavia-ženy, takže do hry se dostane celý kádr ročníku 2000.“

Foto ze zápasu U 17: zde

 

U 16: FK Čáslav – Slavoj Vyšehrad 2:2 (2:1), pen. 3:2

Hráno v sobotu 27. srpna v Čáslavi.

Branky: 13. Hladík, 19. Norek – 21. Krejzl, 79. Brejcha.

Rozhodčí: Matoušek – Řípa, Zoufalý. Bez karet.

Diváků: 68.

Vyšehrad U 16: Zvoníček – Pautov (41. L. Bábela), Mráz, Landík, Pryshlyuk – Brejcha, Burýšek, Mamudov (63. Kabeš) – Škobis, Šprungl (54. Chaloupecký) – Krejzl. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Hanslík a M. Bábela. Trenéři Alexandr Samuel, František Mysliveček a Michal Hozák.

Vinou dvou hrubých chyb prohrávali šestnáctiletí šemíci po dvaceti minutách hry už dvoubrankovým rozdílem. Potom sice snížil po individuální akci Krejzl, další šance se už ale nepodařilo proměnit. Naštěstí ale minutu před koncem utkání po centru od Brejchy Burýšek vyhrál hlavičkový souboj a celou akci zakončil Brejcha vyrovnávacím gólem na 2:2.

V penaltovém rozstřelu byli úspěšní jen Landík s Mrázem, zatímco Pryshlyuk, Burýšek a Zvoníček své pokusy neproměnili.

 

Foto ze zápasu U 16: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...