INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 17 stále bez bodové ztráty! Gólem Babky zdolala Chrudim

U 17/U 16 Sedmnáctiletí fotbalisté Slavoje Vyšehrad ani ve svém třetím zápase v nové sezoně nezaváhali. Po výhrách 5:1 nad Sokolovem a 2:0 v Čáslavi zdolali také Chrudim doma 1:0 gólem Franty Babky, a tak mají plný počet devíti bodů – stejně jako Táborsko a Ústí nad Labem. Dosud jediný inkasovaný gól obdrželi svěřenci trenérů Olina Martince a Zdeňka Jaroše z penalty. V bráně se už přitom objevili oba gólmani Filip Hampapa a Martin Saladiak, druhý z nich nastoupil právě proti Chrudimi. Hrotový útočník Babka má na svém kontě již pět branek.

Šestnáctiletí šemíci v souboji se stejně starými hochy z Chrudimi neuspěli, podlehli červenočerným 1:5. Po třech kolech tak naše U 16 zůstává na zisku jednoho bodu, který si přivezla z Čáslavi. V tabulce z toho je momentálně poslední 14. místo, a tak nezbývá než nahradit dosavadní fotbalové nedostatky zvýšenou bojovností a z nelichotivé pozice se co nejdříve odlepit.

V příštím dějství si naši mladší dorostenci zahrají v sobotu 10. září Písku. Zápas U 17 začne u Otavy ve 14 hodin a zápas U 16 má výkop v 16.15 hod.

 

U 17: Slavoj Vyšehrad – MFK Chrudim 1:0 (0:0)

Hráno v neděli 4. září na Vyšehradě.  

Branka: 55. Babka.

Střely: 18:9. Rohy: 13:4.

Rozhodčí: Štefan – Lastovička, Mesežnikov. ŽK: Sekanina (Chrudim).  

Diváků: 50.

Vyšehrad U 17: Saladiak – Černý, Stareček, Procházka (41. Prokopec), Bazal – Steinbart, Šídlo, Veselý (41. Doubek), Souček, Hladík (41. Drozd) – Babka. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Hampapa a Gonzalo. Trenéři Olin Martinec a Zdeněk Jaroš.

Mladší dorostenci Chrudimi se prezentovali na Vyšehradě jako houževnatý soupeř, který si však nevytvořil jedinou šanci. Pouze ve druhé půli střelou z dobrých pětadvaceti metrů trefil břevno Saladiakovy brány. V první části hry byli mladí šemíci aktivnější a vytvářili si gólové šance, které však také zahazovali: měli je Veselý, Souček, Šídlo, Hladík a Babka. Po změně stran a prostřídání sice naštěstí alespoň ten jeden gól dali, kdy se trefil Babka: 1:0!

Nicméně opakovala se situace z první části, neboli proměňování vyložených šancí: Babka, Doubek, Prokopec, a tak dále… Obrazu hry by proto spíš odpovídalo skóre 4:1 nebo 5:1.

Trenér U 17 Olin Martinec: „S předvedenou hrou jsme částečně spokojeni. Celkový dojem hatí jen fakt, že proměníme jedinou z deseti velkých šancí, které jsme si v utkání vypracujeme. Důležité ale je, že si je vůbec vytváříme a soupeře k ničemu moc nepouštíme. V sobotu jedeme do Písku a pokusíme se navázat na kvalitu dosavadních utkání.“

 

Střelci Vyšehradu v České lize U 17

5 – Babka

1 – Hladík, Doubek, Steinbart

 

Foto ze zápasu U 17: zde

 

U 16: Slavoj Vyšehrad – MFK Chrudim 1:5 (0:1)

Hráno v neděli 4. září na Vyšehradě.  

Branky: 55. Trčka – 11., 48. a 70. Bašek, 67. a 80. Kopecký.  

Rozhodčí: Štefan – Lastovička, Mesežnikov. ŽK: Bašek (Chrudim).  

Diváků: 40.

Vyšehrad U 16: Zvoníček – Pautov, Mráz, Landík, Pryshlyuk – L. Bábela (46. Mamudov), Burýšek (41. Chaloupecký), Šprungl (75. Kabeš), Škobis, Brejcha (60. M. Bábela) – Krejzl (26. Trčka). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Hanslík a Štencl. Trenéři Alexandr Samuel, František Mysliveček a Michal Hozák.

Stejně jako U 17 o něco později také U 16 dala chrudimskému soupeři gól v 55. minutě, jenomže v tomto případě trefa střídajícího Trčky nestačila. Šestnáctiletí hráči Chrudimi se předvedli fotbalovějším projevem a zaslouženě vyhráli. Šance zdramatizovat zápas či dokonce vyrovnat stav na 2:2 nastala právě po kontaktním Trčkově gólu, jenomže Pryshlyuk ani Mamudov své šance či pološance neproměnili a naopak potom ještě třikrát skórovali Východočeši.

Trenér U 16 Alexandr Samuel: „Pokud se nám dařilo plnit taktické pokyny, což bylo v úseku hry mez dvacátou a šedesátou minutou, bylo utkání alespoň částečně vyrovnané. Pokud jsme ale dali soupeři prostor, hned jsme inkasovali. Chrudim se dokázala dostat dobrými náběhy za naši obranu, a tak se její hráči několikrát ocitli sami před naším gólmanem Matějem Zvoníčkem. Ten navzdory pěti inkasovaným gólům tak tři chytil.“

 

Střelci Vyšehradu v České lize U 16

2 – Krejzl

1 – Brejcha, Trčka

 

Foto ze zápasu U 16: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...