INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Mladší dorostenci v Táboře neuspěli, prohráli oba zápasy

U 17/U 16 Cesty do jižních Čech se našim mladším dorostencům moc nepovedly. U 17 si ještě z Písku přivezla alespoň jeden bod, naposledy v sobotu 17. září v Táboře už ale vyšla naprázdno (poprvé v této sezoně), podlehla zde 1:3. Inkasovala poprvé od 21. srpna a 297 minutách hry gól a přestože zásluhou Pepy Veselého ve druhé půli vyrovnala, nestačilo to – domácí Táborsko se pak ještě dvakrát prosadilo.

S trochou nadsázky lze konstatovat, že svěřenci trenérů Olina Martince a Zdeňka Jaroše vyšli bodově naprázdno poprvé po šesti měsících a šestnácti mistrovských zápasech v řadě. Naposledy se tak stalo letos v březnu na Admiře, tedy ještě v rámci loňské sezony v kategorii U 16.

Nyní už sedmnáctiletí šemíci figurují po pěti odehraných kolech na 6. místě tabulky své soutěže, kterou vede právě Táborsko před Kladnem, Viktorií Žižkov a Ústím n. L.

U 16 potom utržila od svých vrstevníků z města husitů debakl 0:6. Šestnáctiletí hoši mají na svém kontě stále jen jeden bod, který uhráli v Čáslavi, a tak se dosud nemohou odlepit ze dna čtrnáctičlenné tabulky, již vede Benešov.

Šance na nápravu bude pro oba naše týmy v neděli 25. září na domácím stadionu, kde se střetnou se soupeři z Kladna. Zápas U 17 začne v 10 hodin, měřeni sil U 16 čtvrt hodiny po poledni.

 

U 17: FC Táborsko – Slavoj Vyšehrad 3:1 (1:0)

Hráno v sobotu 17. září v Táboře.

Branky: 69. a 72. Vozihnoj, 3. Vlk – 55. Veselý.

Rozhodčí: Pečenka – Čmucha, Křížovský. ŽK: Stuchlík – Drozd.

Diváků: 50.

Vyšehrad U 17: Hampapa – Černý, Hladík, Stareček, Steinbart (9. Bazal) – Drozd, Krasnyanyk (60. Procházka), Šídlo, Prokopec, Veselý – Babka. Na lavičce byl ještě připraven brankář Saladiak. Trenéři Olin Martinec a Zdeněk Jaroš.

Pěkné utkání, ve kterém vyhrál šťastnější tým. Již ve třetí minutě došlo k trojitému podklouznutí našich hráčů a prohrávali jsme po podprůměrné střele Vlka 1:0. Pak ještě mělo Táborsko dvě velké šance, při kterém došlo k nešťastnému zranění Damiana Steinbarta, který upadl a zlomil si klíční kost. V 10. min. jsme šli sami na brankáře, ale bohužel jsme z toho nic nevytěžili.

Ve druhé půli po čtvrthodině hry Černý vysunul Veselého a ten vyrovnal: 1:1!

Jenomže v 69. min. jsme po hrubce v defenzivě inkasovali druhý gól a o tři minuty později, kdy jsme už otevřeli hru, i třetí. Oba nám dal Vozihnoj.

Trenér U 17 Olin Martinec: „Utkání, které se muselo líbit. Bohužel došlo k vážnému zranění Damiana Steinbarta, má zlomenou klíční kost. Přeji mu brzký návrat mezi nás. Táborsko je silným týmem, přesto by tomuto zápasu slušela víc remíza. Výborně jej odpískal hlavní rozhodčí pan Pečenka.“

 

Střelci Vyšehradu v České lize U 17

5 – Babka

1 – Hladík, Doubek, Steinbart, Veselý

 

U 16: FC Táborsko – Slavoj Vyšehrad 6:0 (4:0)

Hráno v sobotu 17. září v Táboře.

Branky: 17. Dumbrovský, 24. Matěj Brabec, 42. Strejček, 61. Kahoun, 72. Sohler, 75. Matyáš Brabec.

Rozhodčí: Pečenka – Čmucha, Křížovský. ŽK: Belada, Jindrák (oba Táborsko).

Diváků: 50.

Vyšehrad U 16: Zvoníček – L. Bábela (54. Mamudov), Landík, Pryshlyuk, Brejcha – Beran – Krejzl, Trčka, Škobis, Šprungl (63. Pautov) – Kalynyak. Na lavičce byli ještě připraveni Štencl a Burýšek. Trenéři Alexandr Samuel, František Mysliveček a Michal Hozák.

Trenéři naší U 16 udělali oproti předchozímu utkání v Písku tři změny v základní sestavě, k lepšímu výsledku to ale nevedlo. Jako dost problematická se jeví defenzivní činnost, hoši totiž inkasovali pět ze šesti gólů po brejcích domácího týmu.

Alespoň čestný úspěch měl na dosah v prvním poločase Beran, jemuž ovšem táborský gólman ukopl včas balon, a pak ve druhé půli Trčka, který minul prostor mezi třemi tyčemi. Do šance se po balonu od Landíka tlačili i Pryshlyuk s Kalynyakem, ani oni však v koncovce neuspěli.

Trenér U 16 Alexandr Samuel: „Snaha nechybí, nicméně zatím se nám moc nedaří hrát dorostenecký fotbal. Klukům trpělivě vysvětlujeme, co a jak mají hrát, jde to však zatím pomalu. Škoda, že jsme v Táboře nedali alespoň jeden gól, tři možnosti na to byly.“

 

Střelci Vyšehradu v České lize U 16

2 – Krejzl

1 – Brejcha, Trčka

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...