INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Mladší dorostenci vybojovali proti Benešovu celkem 4 body

U 17/U 16 Druhý říjnový víkend byl pro mladší dorostence Slavoje Vyšehrad úspěšný. Na domácím hřišti sedmnáctiletí hoši zdolali své benešovské vrstevníky 1:0 gólem střídajícího „žolíka“ Tomáše Jirůška pět minut před koncem utkání a díky tomu se posunuli na 4. místo tabulky České ligy U 17. Souboj šestnáctiletých byl soubojem posledního s prvním celkem tabulky. Mladí šemíci ale zabojovali a vedli nad Benešovem gólem Jakuba Škobise 1:0. Tento stav bohužel nedokázali uhájit až do konce. Favorizovaný soupeř vyrovnal na 1:1 a v penaltovém rozstřelu vyhrál nad našimi hráči 4:1.

Oba naše týmy zaslouží rozhodně pochvalu: U 17 pod vedením trenérů Olina Martince a Zdeňka Jaroše vyhrála všechna čtyři dosavadní utkání na vlastním hřišti, zatímco o rok mladší svěřenci Alexandra Samuela, Františka Myslivečka a Michala Hozáka dokázali přerušit černou sérii pěti porážek za sebou a sesadili Benešov z čela tabulky. Na jejím opačném pólu však naše U 16 stále ztrácí tři body na předposlední Čáslav.

V příštím kole se představí mladší dorostenci v neděli 16. října v Mostu, který je v soutěži U 17 třetí a v soutěži U 16 desátý.

 

U 17: Slavoj Vyšehrad – SK Benešov 1:0 (0:0)

Hráno v neděli 9. října 2016. Branka: 75. Jirůšek.

Střely: 18:7. Rohy: 6:3.  

Rozhodčí: Opočenský – Gryc, Kučera. ŽK: Šídlo – Klápa.  

Diváků: 90.

Vyšehrad U 17: F. Hampapa – Stareček, Černý, Prokopec (41. Dobřanský) – Šídlo, Drozd, Veselý, Majer, Doubek (64. Jirůšek), Hladík – Babka. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Saladiak a Procházka. Trenéři Olin Martinec a Zdeněk Jaroš.

Oproti minulé sezoně (to ještě v kategorii U 16) je nyní Benešov ve druhé polovině tabulky, přesto se snažil hrát kombinační fotbal. Navíc byl silnější ve středu pole, protože jsme své protihráče včas nedostupovali. Soupeř si sice za celý zápas vážnější šanci nevytvořil, měl však několik náznaků. My jsme byli těžkopádní, bez pohybu a když už jsme se dostali do šance, minuli jsme bránu (Hladík, Veselý, Šídlo) nebo nastřelili tyč (Babka).

Ve druhém poločase jsme již vyrovnali hru ve středu pole, ale tlak jsme si nevytvořili. Ale v 75. minutě po prostrčení balonu Veselým a zaváhání obrany Benešova vybojoval Majer míč a předložil ho Jirůškovi, který se nemýlil: 1:0! Do konce utkání se již vážnějšího nestalo.

Trenér U 17 Olin Martinec: „Předně chci poděkovat všem za přístup k utkání, většina hráčů totiž nebyla zdravotně zcela v pořádku. Na rozdíl od předchozího zápasu v Ústí jsme se nedopustili hrubé chyby a hráli, jak nám zdraví dovolilo. O poločase to v kabině vypadalo jak v čekárně u doktora. Využili jsme Franty Majera a Tomáše Jirůška, kteří se připravují a hrají již s U 19. Nebýt ohromné marodky, kde se sešlo osm hráčů sedmnáctky, tak bychom je ani nepovolali. V Mostu se pokusíme navázat na utkání z Ústí, kdy jsme herně dominovali.“

 

Střelci Vyšehradu v České lize U 17

7 – Babka

1 – Hladík, Doubek, Drozd, Jirůšek, Steinbart, Veselý

 

U 16: Slavoj Vyšehrad – SK Benešov 1:1 (1:0), pen. 1:4

Hráno v neděli 9. října 2016.

Branky: 10. Škobis – 47. Breburda z pen.

Rozhodčí: Opočenský – Gryc, Kučera. Bez karet.

Diváků: 60.

Vyšehrad U 16: Zvoníček – Brejcha, V. Hampapa, Pryshlyuk – Škobis, Landík – Mráz, Šprungl, Krejzl (78. Kalynyak) – Trčka (41. Pautov), Kabeš (75. Beran). Trenéři Alexandr Samuel, František Mysliveček a Michal Hozák.

Už po deseti minutách hry zaskočil soupeře důrazným napadáním Škobis, vybojoval míč a překonal brankáře hostí: 1:0! Další možnost přišla po centru Krejzla před bránu, bohužel bez zakončení. Šanci měl i Kabeš, ale prováhal správnou chvíli. Ve druhém poločase po naší špatné rozehrávce přišel faul ve vápně a Breburda z penalty vyrovnal na 1:1.

V penaltovém rozstřelu byl z našich hráčů úspěšný jen Landík, zatímco Šprungl a Kalynyak neproměnili. Benešov proměnil všechny čtyři své pokusy.

Trenér U 16 Alexandr Samuel: „Pokud bychom takhle hráli pokaždé, měli bychom určitě víc bodů. Kluci se proti Benešovu přesvědčili, že hrát se dá s každým a uspět proti komukoliv. Je to jen o přístupu každého z nás.“

Střelci Vyšehradu v České lize U 16

3 – Trčka

2 – Krejzl

1 – Brejcha, Škobis


PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...