INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Saly chytil tři penalty! U 17 přivezla ze Sokolova 2 body

U 17/U 16 K jarní premiéře České ligy U 17 a U 16 vycestovali mladší dorostenci Slavoje Vyšehrad v sobotu 18. března do Sokolova. Sedmnáctiletí šemíci i bez hlavního trenéra Olina Martince vybojovali v západním cípu Čech dva body, a posunuli se díky tomu před Táborsko na 4. místo tabulky. Navíc na třetí Viktorii Žižkov ztrácejí už jen tři body. Utkání skončilo remízou 3:3, když naše branky vstřelili Milan Šídlo, Martin Procházka a Jindřich Dobřanský. V následném penaltovém rozstřelu pak zazářil gólman Martin Saladiak: zneškodnil totiž tři střely sokolovských hráčů z bílého bodu! Vyšehrad hlavně díky němu vyhrál tento rozstřel 3:2.

Šestnáctiletí šemíci měli v úmyslu oplatit svým sokolovským vrstevníkům srpnovou domácí porážku 1:3, navzdory veškeré snaze jim ale znovu podlehli rozdílem dvou branek, tentokrát 2:4. Vyšehrad tak zůstává v České lize U 16 poslední v tabulce se ziskem pouhých tří bodů za tři remízy, a tak stále čeká na své premiérové vítězství.

Dočkáme se o během poslední březnové soboty na domácí půdě?! Ve druhém jarním a celkově 16. kole se naši mladší dorostenci představí letos poprvé na vlastním stadionu: v sobotu 25. března přivítají na Vyšehradě soupeře z Čáslavi. Její „sedmnáctka“ je poslední v tabulce a „šestnáctka“ předposlední, takže šance na vítězství tu rozhodně je.

Utkání sedmnáctiletých hráčů Vyšehrad – Čáslav začne v 10 hodin, o rok mladší hoši mají výkop čtvrt hodiny po poledni. Na podzim naše U 17 vyhrála v Čáslavi dvěma góly Franty Babky 2:0 a U 16 remizovala 2:2, aby pak prohrála penaltový rozstřel 2:3.

 

U 17: Baník Sokolov – Slavoj Vyšehrad 3:3 (2:2), pen. 2:3

Hráno v sobotu 18. března 2017.  

Branky: 42. a 68. z pen. Paterna, 35. Fišer – 28. Šídlo, 32. M. Procházka, 54. Dobřanský a rozhodující penalta Černý.  

Rozhodčí: Jati – Sapoušek, Coufal. ŽK: Souček, Krasnyanyk, Doubek (všichni Vyšehrad).  

Diváků: 50.

Vyšehrad U 17: Saladiak – Dobřanský, Čejka, Krasnyanyk, Černý, Doubek, Drozd, Šídlo, Souček (68. Prokopec), M. Procházka, Babka. Na lavičce byli ještě připraveni brankář F. Hampapa, Nsingani a Menšík. Trenéři Zdeněk Jaroš a Karel Šplíchal.

Na nové umělce v Sokolově jsme odehráli v jarní premiéře kvalitní utkání. Náš první letošní mistrovský gól dal Šídlo po přímém kopu a druhý Procházka po průnikové přihrávce od Babky. Dvoubrankové vedení nám vydrželo jen tři minuty. Vinou vlastní nedisciplinovosti jsme umožnili domácím vyrovnat na 2:2.

Ve druhé části to byl už jen boj. V 54. minutě jsme se znovu ujali vedení 3:2. Po standardní situaci se míč odrazil k Dobřanskému, který krásnou střelou vymetl roh sokolovské branky. Soupeř vyrovnal z penalty na 3:3. Druhý bod jsme získali v penaltovém rozstřelu: proměnili Šídlo, Babka a Černý, neproměnili Čejka a Dobřanský. Naštěstí ale brankář Saladiak vychytal tři pokutové kopy domácích, a tak jsme vyhráli rozstřel 3:2!

Trenér Zdeněk Jaroš: „Pokud bychom využili všechny své gólové šance v první části utkání, bylo by už v poločase rozhodnuto. Vinou vlastní ležérnosti jsme ale přišli o dvoubrankové vedení, a tak skončila první půle 2:2. Ta druhá už byla vyrovnaná.“

 

Střelci Vyšehradu v České lize U 17

12 – Babka

4 – Doubek, Šídlo

2 – Drozd, Souček, Veselý

1 – Černý (rozhodující gól v penaltovém rozstřelu), Dobřanský, Hladík, Jirůšek, M. Procházka, Steinbart

 

Foto ze zápasu: zde

 

U 16: Baník Sokolov – Slavoj Vyšehrad 4:2 (1:0)

Hráno v sobotu 18. března 2017.  

Branky: 40. a 75. Harasiewicz, 48. Olšan, 69. Botev – 46. Trčka, 59. Vejvoda.  

Rozhodčí: Jati – Sapoušek, Coufal. ŽK: Šlemr, Steiner (oba Sokolov).  

Diváků: 40.

Vyšehrad U 16: Zvoníček – Brejcha, V. Hampapa, Beran, Landík, Vejvoda, Trčka, Pryshlyuk, Škobis, Krejzl, Kalynyak (41. Pautov). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Hanslík, Mamudov, P. Siruček a Šprungl. Trenéři Alexandr Samuel, František Mysliveček a Michal Hozák.

Dvakrát se podařilo našim hráčům vyrovnat těsné vedení Baníku, o což se postarali Patrik Trčka a Karel Vejvoda, domácí pak ale dalšími dvěma brankami rozhodli utkání ve svůj prospěch.

Střelci Vyšehradu v České lize U 16

5 – Trčka

4 – Landík

2 – V. Hampapa, Kabeš, Krejzl

1 – Brejcha, Kalynyak, Škobis, Šprungl, Vejvoda

 

Foto ze zápasu: zde

Foto: Zdeněk Jaroš

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...