INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Mladší dorosty v Chrudimi: dvoubodový zisk pro U 16

U 17/U 16 Sedmnáctiletí fotbalisté Slavoje Vyšehrad nadále čekají na své první jarní vítězství. V jarní premiéře si přivezli dva body ze Sokola, potom získali doma jeden proti Čáslavi, ale naposledy v Chrudimi už vyšli naprázdno (na snímku v modrém Ihor Krasnyanyk z naší U 17). Utkání se hrálo 1. dubna a naše U 17 po porážce 0:2 klesla ze čtvrtého na páté místo tabulky za Táborsko. Zápas bez vstřelené branky i bez zisku alespoň jednoho bodu potkal tým trenérů Olina Martince a Zdeňka Jaroše poprvé v sezoně 2016/17. Dlužno dodat, že chyběl zraněný kanonýr mladšího dorostu Franta Babka.

Něčím novým je v tomto ročníku i fakt, že výsledkově lépe než U 17 se v současnosti vede šestnáctiletým šemíkům. Svěřenci trenérů Alexandra Samuela, Františka Myslivečka a Michala Hozáka podruhé za sebou získali dva body. Týden po výhře v penaltovém rozstřelu proti Čáslavi zvládli totéž i v Chrudimi, tedy na půdě třetího týmu tabulky, s nímž v prvním vzájemném utkání počátkem září prohráli doma vysoko 1:5. Tentokrát skončil duel „šestnáctek“ bezbrankovou remízou a na penalty vyhrál Vyšehrad 5:4.

V příštím 18. kole nastoupí naši mladší dorosenci v sobotu 8. dubna doma proti Písku. Utkání sedmnáctiletých začíná v 10 hodin, zápas o rok mladších hráčů hodinu po poledni. V soutěži U 17 je Písek dvanáctý, ale v soutěži u 16 čtvrtý.

 

U 17: MFK Chrudim – Slavoj Vyšehrad 2:0 (1:0)

Hráno v sobotu 1. dubna 2017.  

Branky: 36. Vácha, 54. Boštík.  

Rozhodčí: Hocek – Šlor, Volný. ŽK: Prokopec (Vyšehrad).  

Diváků: 30.

Vyšehrad U 17: F. Hampapa – Procházka, Čejka, Stareček, Černý (41. Dobřanský) – Prokopec (63. Menšík), Krasnyanyk, Bazal, Doubek (41. Nsingani), Drozd – Souček. Na lavičce byl ještě připraven brankář Hanslík. Trenéři Olin Martinec a Zdeněk Jaroš.

Utkání jsme vůbec nezvládli! Hrálo se na trávě a přestože jsme měli optickou převahu a držení míče bylo takřka 80% v náš prospěch, do zakončení nás domácí nepustili. A když už jsme přece jen vypálili, střela byla nepřesná nebo doprostřed brány. Sice jsme dobře řešili situace tři na tři nebo čtyři na čtyři, pak nám ale chyběl pohyb dopředu, nebo špatná přihrávka vše zbrzdila. Soupeř poprvé vystřelil ve 36. minutě, a hned z toho byl gól. Předcházelo mu zbytečný faul na hranici šestnáctky. Následoval centr a po nedůsledném odkopu Čejky se míč po „střele“ soupeře se dokutálel za záda Hampapy, který s tím nemohl nic dělat.

Ve druhé půli jsme se pokusili oživit hru střídáním, bohužel však střídající hráči nepřinesli do hry to, co chtěli trenéři vidět. Měli jsme zase častěji míč na kopačkách, ale to bylo tak asi vše. Opakoval se děj z první půle. V 54. min. jsme nechali lehce odcentrovat soupeře a Bošťík pěknou střelou k tyčce uzavřel účet. Bez zakončení se gól nedá dát.

Trenér U 17 Olin Martinec: „Zápas jsme nezvládli nejen výsledkově, ale ani herně. Gratuluji Chrudimi k vítězství. My se musíme zaměřit na zkvalitnění předfinální přihrávky a pohybu po hřišti, a to včetně střelby na bránu.“

 

Střelci Vyšehradu v České lize U 17

13 – Babka

4 – Doubek, Šídlo

2 – Drozd, Souček, Veselý

1 – Černý (rozhodující gól v penaltovém rozstřelu), Dobřanský, Hladík, Jirůšek, Nsingani, M. Procházka, Steinbart


U 16: MFK Chrudim – Slavoj Vyšehrad 0:0, pen. 4:5

Hráno v sobotu 1. dubna 2017.

Rozhodující penalta: Pryshlyuk (Vyšehrad).

Rozhodčí: Hocek – Šlor, Volný. Bez karet.

Diváků: 10.

Vyšehrad U 16: Zvoníček – Brejcha, V. Hampapa, Beran (37. Pautov), Pryshlyuk – Kabeš (68. Šprungl), Landík, Krejzl (76. Kalynyak) – Škobis, Trčka – Vejvoda. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Hanslík, Chaloupecký a P. Siruček. Trenéři Alexandr Samuel, František Mysliveček a Michal Hozák.

Chrudim nastoupila v roli jasného favorita, do poločasu ji ale šestnáctiletí šemíci pustili jen do jedné šance po rohu, kterou gólman Zvoníček zneškodnil. Na druhé straně prováhal vhodný čas k zakončení Krejzl, takže než stihl vystřelit, bylo po příležitosti.

Po změně stran už naši mladí hráči nepustili domácí do žádné šance. Naopak rozhodnout zápas ve prospěch Vyšehradu mohli Vejvoda a Trčka, bohužel jim nevyšlo zakončení.

V penaltovém rozstřelu proměnili Vejvoda, V. Hampapa, Landík, Šprungl a rozhodující trefu obstaral Pryshlyuk.

Trenér U 16 Alexandr Samuel: „Dobře jsme bránili a tentokrát jsme mohli být spokojeni i s nasazením našich hráčů. Ve druhé půli jsme měli dokonce příležitosti vstřelit vítězný gól, škoda hlavně šance, kterou měl Karel Vejvoda. Zisk dvou bodů na hřišti kvalitního soupeře je pro nás i tak povzbuzením do dalších utkání.“

Střelci Vyšehradu v České lize U 16

5 – Trčka

4 – Landík

2 – V. Hampapa, Kabeš, Krejzl, Pryshlyuk (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu), Šprungl (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu)

1 – Brejcha, Kalynyak, Škobis, Vejvoda


Foto ze zápasu: zde

Foto: Zdeněk Jaroš

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...