INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Sedmnáctiletí šemíci na jaře poprvé vyhráli: 2:1 s Pískem

U 17/U 16 – Na čtvrtý jarní pokus to konečně vyšlo: naši mladší dorostenci si v České lize U 17 připsali tříbodové vítězství, když doma porazili 2:1 Písek. Utkání se hrálo 8. dubna a do sítě jihočeského soupeře se trefili David Souček a Milan Šídlo z penalty. Písek ještě do poločasu snížil, ale víc mu naši hráči nedovolili. Svěřenci trenérů Olina Martince a Zdeňka Jaroše jsou po sedmnácti odehraných kolech na čtvrtém místě tabulky, navíc na „bednu“ v podobě třetí příčky s Viktorií Žižkov ztrácejí už jen jeden bod. Podobné ambice ale mají také další týmy z první poloviny tabulky na 5. až 7. místě, jmenovitě Admira, Táborsko a Kladno. Mezi třetím Žižkovem a sedmým Kladnem je totiž rozdíl pouhých tří bodů.

Hůř dopadli o rok mladší hráči Vyšehradu, prohráli totiž 1:3. V České lize U 16 je ale Písek na 3. místě. Šestnáctiletí šemíci zůstávají na posledním 14. místě tabulky, ztráta na předposlední Čáslav je nadále dvoubodová.

Již ve středu 12. dubna se uskuteční na Vyšehradě předehrávaný dvojzápas 19. kola České ligy mladšího dorostu a hostem bude Táborsko. Týmy U 17 se střetnou od 15 hodin, týmy U 16 mají výkop o dvě hodiny později.

 

U 17: Slavoj Vyšehrad – FC Písek 2:1 (2:1)

Hráno v sobotu 8. dubna 2017.

Branky: 9. Souček, 28. Šídlo z pen. – 32. Vítovec. Střely: 23:4. Rohy: 5:0.

Rozhodčí: Trska – Belei, Tvrz. ŽK: Šídlo, Drozd – Krt, gažík.

Diváků: 50.

Vyšehrad U 17: F. Hampapa – Černý, Dobřanský, Stareček, Bazal – Prokopec (41. Doubek), Šídlo (78. Nsingani), Krasnyanyk, Souček, M. Procházka – Drozd. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Saladiak a Menšík. Trenéři Olin Martinec a Zdeněk Jaroš.

Druhé domácí vystoupení se povedlo U 17 lépe, než to předchozí s Čáslaví. Již od první minuty jsme byli dominantní na míči a dvacet minut nepustili soupeře k ohrození naší brány. Udávali jsme tempo hry a neustále ohrožovali bránu Písku. Zvlášť Souček byl velmi nebezpečný a po přihrávce od Krasnyanyka střelou z hranice šestnáctky otevřel skóre: 1:0!

Ve 28. min. vystihl malou domů Drozd a gólmanovi hostí nezbylo nic jiného, než ho faulovat. K penaltové exekuci se postavil Šídlo a nedal gólmanovi šanci: 2:0! Souček navíc nastřelil tyč, jenomže soupeř po naší špatné rozehrávce snížil na 2:1 a šlo se do kabin.

Do druhé půle Písek vstoupil aktivně a hra se vyrovnala. My jsme sice měli velkou šanci Krasnyanykem, ale to bylo vše. Hra se odehrávala na polovině soupeře, ale bez efektivního zakončení.

Trenér U 17 Olin Martinec: „Konečně nám vyšlo utkání i střelecky. Na rozdíl od zápasů s Čáslaví a v Chrudimi jsme dokázali dát góly a dotáhnout utkání do vítězného konce. Musíme se v tréninku zaměřit na správné zakončení zápasů.“

 

Střelci Vyšehradu v České lize U 17

13 – Babka

5 – Šídlo

4 – Doubek

3 – Souček

2 – Drozd, Veselý

1 – Černý (rozhodující gól v penaltovém rozstřelu), Dobřanský, Hladík, Jirůšek, Nsingani, M. Procházka, Steinbart

 

Foto ze zápasu: zde

 

U 16: Slavoj Vyšehrad – FC Písek 1:3 (1:3)

Hráno v sobotu 8. dubna 2017.

Branky: 18. Trčka – 7. a 10. Jan Volf, 24. Frček.

Rozhodčí: Trska – Belei, Tvrz. ŽK: Jan Volf (Písek).

Diváků: 50. V 72. min. neproměnil Vejvoda (Vyšehrad) penaltu.


Vyšehrad U 16: Zvoníček – Brejcha, V. Hampapa, Pryshlyuk, Pautov (70. Chaloupecký) – Landík, Kabeš (49. Šprungl), Krejzl (79. L. Bábela) – Škobis, Trčka – Vejvoda (75. Kubies). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Hanslík a M. Bábela. Trenéři Alexandr Samuel, František Mysliveček a Michal Hozák.

Už po deseti minutách od zahájení utkání prohrávali naši hráči 0:2. V 18. min. ale po trestném kopu Landíka V. Hampapa prodloužil hlavou na nejlepšího střelce týmu naší U 16 Trčku a ten poslal balon do odkryté brány: 1:2!

Trvalo ale jen šest minut a Písek znovu vedl o dva góly. Už ve 24. min. byl tedy na ukazateli skóre stav 1:3 a ten se nezměnil až do konce zápasu. Ani penaltou se ho nepodařilo zdramatizovat, Vejvoda ji totiž neproměnil.

Trenér U 16 Alexandr Samuel: „Písek byl rychlejší, agresivnější a důraznější, o výsledek se víc popral, a tak vyhrál zaslouženě. Nedokázali jsme ho doma zmáčknout. Měli jsme v utkání dva světlé okamžiky, při vstřelené brance a potom ještě u situace, z níž vzešla penalta. To je ale málo, takhle se o body nehraje. Na rozdíl od soupeře nám chybělo víc odhodlání a vůle.“


Střelci Vyšehradu v České lize U 16

6 – Trčka

4 – Landík

2 – V. Hampapa, Kabeš, Krejzl, Pryshlyuk (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu), Šprungl (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu)

1 – Brejcha, Kalynyak, Škobis, Vejvoda


Foto:.....................

Foto: Zdeněk Jaroš

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...