INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Mladší dorostenci na Kladně: body tentokrát jen pro U 16

U 17/U 16 Smolný zápas odehráli v sobotu 22. dubna sedmnáctiletí fotbalisté Slavoje Vyšehrad na Kladně: neproměněná penalta, další zahozené šance a naopak v poslední minutě utkání jediný gól, který padl do naší sítě. Mladí šemíci sice své kladenské vrstevníky výrazně přestříleli poměrem střel 21:4, ale nebylo to nic platné. V tabulce České ligy U 17 tak klesli na 5. místo, šesté je právě Kladno. Tak bývá krutý fotbal.

Víc se tentokrát dařilo šestnáctiletým hráčům Vyšehradu, uhráli na Kladně bezbrankovou remízu a v penaltovém rozstřelu pak vyhráli 4:3, takže brali dva body. Zisk je o to cennější, že Kladno dlouho vedlo Českou ligu U 16 a nyní ho předstihl na prvním místě Motorlet. Nemluvě o tom, že na podzim naše U 16 podlehla doma Kladnu vysoko 1:6.

Naši šestnáctiletí hráči se už v minulém kole, díky vítězství nad Táborskem, zvedli konečně ze dna tabulky a na poslední Čáslav teď mají k dobru tři body. Před nimi ale zeje sedmibodová propast. Nicméně z posledních pěti zápasů prohráli jen jedno, a tak je vidět zřetelný výkonnostní vzestup. Projevuje se to například i v tom, že na jaře vyhráli všechny tři dosavadní penaltové rozstřely.

V neděli 30. dubna mladší dorostenci Vyšehradu přivítají na domácí půdě z Ústí nad Labem. Zápas sedmnáctiletých se hraje od 10 hodin, a nebude to ani trochu snadné, v České lize U 17 totiž Ústí n. L. vede tabulku. O rok mladší hráči mají výkop svého utkání čtvrt hodiny po poledni. Ústecká U 16 je na 12. místě a tudíž tabulkovým sousedem našeho týmu.

 

U 17: SK Kladno – Slavoj Vyšehrad 1:0 (0:0)

Hráno 22. dubna 2017.  

Branka: 80. Šnobl.

Střely: 4:21. Rohy: 4:5.

Rozhodčí: Krejsa – Volf, Lukacko. ŽK: Dejčmar, Perlík, Donát – Doubek, Šídlo.

Diváků: 20. Ve 20. min. neproměnil Černý (Vyšehrad) penaltu.

Vyšehrad U 17: Saladiak – Bazal, Čejka, Stareček, Černý (61. Menšík) – Souček, Drozd, Šídlo, Doubek (61. Nsingani) – M. Procházka (41. Dobřanský), Icrasnyanyk. Na lavičce byl ještě připraven brankář Zvoníček. Trenéři Olin Martinec a Zdeněk Jaroš.

Utkání na Kladně nám nevyšlo jen výsledkově. Na blátivém hřišti slavil úspěch destruktivní fotbal nad tvořivou hrou. S klouzavým povrchem hřiště měli naši hráči problémy po celý zápas. Navzdory tomu jsme byli nejen lepším týmem, ale vytvářeli si také veliké šance.

Asi tu největší příležitost jsme zahodili po dvaceti minutách hry, kdy Váša Černý laxně provedl pokutový kop a kladenský brankář Pokorný vyrazil jeho slabou střelu na břevno. Ani dorážku jsme nezvládli, nedokázali jsme nadvakrát překonat ležícího brankáře. Jasnou šanci nedal ani Ihor Icrasnyanyk, přehodil sice špatně vyběhnuvšího brankáře, ale střela minula bránu. Kromě toho dvakrát odvraceli stopeři domácích míč na brankové čáře.

Fotbalový osud sedmnáctiletých šemíků se naplnil v poslední minutě utkání. Jedinou střelou Kladna ve druhé půli Šnobl trefil do sítě a domácí získali všechny tři body.

Trenér U 17 Olin Martinec: „Klukům mohu vytknout špatně kopnutou penaltu, ale to je tak vše. Fotbalové štěstí bylo na straně Kladna a bohužel se opakovala stejná situace jako v Chrudimi a s Čáslaví. Musíme zatnout zuby, a ono se to zlomí. Zápas výborně odřídili rozhodčí Krejs, Volf a Lukacko. Bohužel s takovými se často nesetkáváme.“

 

Střelci Vyšehradu v České lize U 17

13 – Babka

5 – Šídlo

4 – Doubek

3 – Drozd, Souček

2 – Veselý

1 – Černý (rozhodující gól v penaltovém rozstřelu), Dobřanský, Hladík, Icrasnyanyk, Jirůšek, Nsingani, M. Procházka, Steinbart

 

Foto ze zápasu U 17: zde


U 16: SK Kladno – Slavoj Vyšehrad 0:0, pen. 2:4

Hráno 22. dubna 2017.  

Rozhodující penalta: V. Hampapa.  

Rozhodčí: Krejsa – Volf, Lukacko. ŽK: Škobis (Vyšehrad).  

Diváků: 25.

Vyšehrad U 16: Zvoníček – Pautov (72. Chaloupecký), V. Hampapa, Beran, Pryshlyuk – Trčka, Landík – Kabeš (41. Šprungl), Škobis, Krejzl (79. P. Siruček) – Vejvoda. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Hanslík a bratři Bábelové. Trenéři František Mysliveček a Olin Martinec.

Kladno, které v České lize U 16 bojuje o prvenství, bylo zaskočeno, že v tabulce dlouho poslední Vyšehrad s ním odehrál více než vyrovnanou partii. Škoda neproměněné šance Karla Vejvody, mohlo být ještě veseleji.

Hned v první sérii penaltového rozstřelu domácí hráč přestřelil bránu. Naši všichni proměňovali, postupně to byli Michal Landík, Karel Vejvoda, Jarda Šprungl a rozhodující trefu, která zajistila druhý bod, obstaral kapitán Vojta Hampapa. V páté sérii totiž opět Kladenští neproměnili, tentokrát ale proto, že Matěj Zvoníček penaltu chytil. Patrik Trčka se tak už ani nedostal na řadu. Bylo rozhodnuto, vyhráli jsme rozstřel 4:2.

Trenér U 16 František Mysliveček: „V první půli jsme byli o něco lepší, bohužel to největší šanci, kterou měl Vejvoda, jsme neproměnili. Ve druhé půli to bylo naopak. Remíza je nakonec spravedlivá. Jsme rádi, že na půdě týmu ze špičky tabulky jsme získali nakonec dva body, to je velmi slušný výsledek.“


Střelci Vyšehradu v České lize U 16

6 – Landík, Trčka

3 – Krejzl, V. Hampapa (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu), Pryshlyuk (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu)

2 –Kabeš, Šprungl (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu)

1 – Brejcha, Kalynyak, Škobis, Vejvoda

 

Foto ze zápasu U 16: zde

Foto: Zdeněk Jaroš

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...