INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Mladší dorostenci vybojovali v zápasech s Mostem 5 bodů

U 17/U 16Naši mladší dorostenci vyválčili z dvojutkání s Mostem celkem pět bodů. Plný počet jich získali sedmnáctiletí šemíci, dva body po úspěšně zvládnutém penaltovém rozstřelu o rok mladší hráči Slavoje Vyšehrad.

Naše U 17 díky trefám Ihora Icrasnyanyka a Honzy Doubka vyhrála 2:1, a to je výborný výsledek, protože Most je druhý v tabulce České ligy U 17. Během druhé květnové neděle na Vyšehradě dost pravděpodobně přišel o šanci na prvenství v letošní soutěži, za kterým míří Ústí nad Labem. Naši hráči pod vedením trenérů Olina Martince a Zdeňka Jaroše figurují na 5. místě.

Pod remízu „šestnáctky“ v poměru 1:1 se podepsal svým gólem kapitán Vojta Hampapa. A na penalty vyhráli naši hráči jasně 4:1. Během zápasu to ale bylo jinak, v první půli za stavu 0:1 totiž útočník Karel Vejvoda penaltu nedal… Tým trenérů Františka Myslivečka, Alexandra Samuela a Michala Hozáka ale i tak bodoval už v šestém z dosavadních devíti jarních utkání, o čemž se mu mohlo na podzim jen zdát. V tabulce se to bohužel neprojevuje, po další výhře Čáslavi totiž Vyšehrad klesl zpátky na dno České ligy U 16.

Již ve středu 17. května čeká naše mladší dorostence dvojzápas s Viktorií Žižkov na hřišti v Horních Měcholupech: sedmnáctiletí od 10 hodin, šestnáctiletí od 12.15 hod. Jedná se o předehrávku 26. kola. V České lize U 17 jsou mladí viktoriáni čtvrtí a v České lize U 16 dvanáctí.

Potom ještě přijdou na řadu poslední tři kola: v sobotu 20. května s Admirou na hřišti ZŠ Hovorčovická, v neděli 28. května doma s Olympií Hradec Králové a nakonec v neděli 11. června doma s Motorletem.

 

U 17: Slavoj Vyšehrad – FK Most 2:1 (1:0)

Hráno v neděli 14. května.

Branky: 12. Icrasnyanyk, 68. Doubek – 59. Mirga.

Rozhodčí: Starý – Stěhule, Nebáznivý. ŽK: Šídlo, M. Procházka – Tykal, Rulf, Kryl.

 Diváků: 30.

Vyšehrad U 17: Saladiak – Dobřanský (41. Šídlo), Stareček, Čejka, M. Procházka – Souček (32. Nsingani), Doubek, Steinbart, Prokopec, Drozd (76. Menšík) – Icrasnyanyk. Na lavičce byli ještě připraveni brankář F. Hampapa a Bazal. Trenéři Olin Martinec a Zdeněk Jaroš.

Na podzim naše U 17 prohrála v Mostě po zásluze 1:3, a tak mě-la soupeři co oplácet. V první půli byli také hráči Vyšehradu lepší a díky vysokému napadání soupeře k ničemu vážnějšímu nepustili. Po střele Starečka a dorážce Icrasnyaka jsme vedli 1:0. Bohužel po střetu s brankářem se zranil Souček a musel od-stoupit se zlomeným nosem. Přejeme Davidovi brzký návrat mezi nás.

Zatímco do poločasu měli hráči v bílých dresech optickou pře-vahu, byť bez zakončení, po změně stran vsadil na ofenzivu soupeř a měl také dvě čisté gólové šance. Ty ale zneškodnil Saladiak. Až v 59. min. po křídelní akci Mirga vyrovnal na 1:1. To nás znovu probudilo, začal se hrát oboustranně útočný fotbal a divák se musel bavit. Icrasnyanyk nastřelil břevno a Prokopec byl v čisté gólové šanci.

V 68. min. po přihrávce od Nsinganiho Doubek udělal kličku obránci a střelou k tyči překonal vyběhnuvšího gólmana: 2:1. Do konce utkání se již nic nestalo a zaslouženě jsme ho dotáhli do vítězného konce.

Trenér U 17 Olin Martinec: „S Mostem jsme odehráli kvalitní utkání i díky tomu, že soupeř se snažil hrát moderní fotbal – na rozdíl od jiných, kteří brání jen na své polovině a produkují an-tifotbal. Jak na podzim, tak na jaře se nám potvrdilo, že obě družstva mají velkou kvalitu a vzájemná utkání mají náboj. Velmi mě však mrzí zranění Davida Součka a Váši Černého z pře-dešlého utkání.“

Střelci Vyšehradu v České lize U 17

13 – Babka

5 – Doubek, Šídlo

4 – Drozd

3 – Souček

2 – Icrasnyanyk, Veselý

1 – Černý (rozhodující gól v penaltovém rozstřelu), Dobřanský, Hladík, Jirůšek, Nsingani, M. Procházka, Prokopec, Steinbart

 

Foto ze zápasu U 17: zde


U 16: Slavoj Vyšehrad – FK Most 1:1 (1:1), pen. 4:1

Hráno v neděli 14. května.

Branky: 30. V. Hampapa a rozhodující penalta Zvoníček – 10. Jurkovič.

Rozhodčí: Starý – Stěhule, Nebáznivý. ŽK: Pryshlyuk – Ismail, Gyenge.

 Diváků: 30. Ve 22. min. neproměnil Vejvoda (Vyšehrad) penaltu.

Vyšehrad U 16: Zvoníček – Brejcha (63. Pautov), V. Hampapa, Pryshlyuk, Chaloupecký – Landík, Trčka – Kabeš (44. P. Siruček), Škobis, Krejzl – Vejvoda (58. Šprungl). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Hanslík a bratři Bábelové. Trenéři František Mysliveček, Alexandr Samuel a Michal Hozák.

Most už po deseti minutách hry potrestal chybu v naší defenzivě a Jurkovič ho poslal do vedení. Ba co hůř, ve 22. min. po faulu na Škobise neproměnil Vejvoda penaltu, jeho střelu brankář Kovařík zneškodnil.

Po půlhodině hry už byl Kovařík méně úspěšný: hlavičku Pryshlyuka sice ještě stihl vyrazit, ale Hampapa dorazil míč do sítě: 1:1. Vejvoda měl potom šanci napravit penaltové selhání, ale měl smolný den, nastřelil jen tyč mostecké brány.

Po změně stran v 63. min. rozehrál Pryshlyuk standardku a Landík trefil pro změnu břevno.

V rozstřelu postupně proměnili všichni čtyři naši penaltoví exekutoři, jmenovitě Michal Landík, Vojta Hampapa, Jarda Šprungl a nakonec i brankář Matěj Zvoníček, který tak završil vítězství 4:1. Mostečtí totiž proměnili pouze první penaltu, v dalších dvou sériích ne, a tak už se nedostali ani ke čtvrtému pokusu.

Trenér U 16 František Mysliveček: „Soupeře jsme lacino pustili do vedení a naopak my jsme své šance zahazovali, a to včetně penalty. V prvním poločase jsme prohrávali, přestože jsme byli lepší. Nakonec jsme měli možná k vítězství blíž, protože jsme nastřelili tyč a břevno, remíza je ale i tak spravedlivá. Most byl nepříjemným soupeřem s řadou vysokých a soubojových hráčů v sestavě, fotbal s nimi bolel a v osobních soubojích jsme také zaostávali.“


Střelci Vyšehradu v České lize U 16

7 – Trčka

6 – Landík

5 – V. Hampapa (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu)

3 – Krejzl, Pryshlyuk (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu)

2 –Kabeš, Šprungl (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu)

1 – Brejcha, Kalynyak, Škobis, Vejvoda, Zvoníček (rozhodující penalta v rozstřelu)

 

Foto ze zápasu U 16: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...