INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Velkolepé představení U 16: rozdrtila Viktorii Žižkov 6:0!

U 17/U 16 Tak tohle stálo zato, vidět naživo a zblízka! Naši mladší dorostenci absolvovali ve středu 17. května na hřišti v Horních Měcholupech předehrávku 26. kola České ligy U 17 a 16. Sedmnáctiletí šemíci odehráli bezbrankové derby a potom v nervydrásajícím penaltovém rozstřelu podlehli 8:9. V tabulce tak zůstávají na 5. místě, útok na čtvrtou příčku, kde jsou právě mladí viktoriáni, se nepodařil.

Zato šestnáctiletí hráči v modrých dresech předvedli nejen parádní, ale i vysoce efektivní podívanou: své žižkovské vrstevníky smetli v jejich domácím prostředí 6:0! Připsali si tak první tříbodovou výhru venku. Do listiny střelců se postupně zapsali Adam Krejzl, Patrik Trčka, Karel Vejvoda (na snímku vpravo v modrém dresu), Filip Kabeš, Pavel Siruček a Jarda Šprungl. Svěřenci trenéra Františka Myslivečka se znovu zvedli ze dna tabulky na úkor Čáslavi, a tak jsou nyní třináctí. A na dvanáctou Viktorii Žižkov ztrácejí jen bod, což se dá ve zbývajících třech kolech zvládnout. Při současné formě určitě…

Poslední tři kola našich mladších dorostenců mají tento program: v sobotu 20. května další derby s Admirou na hřišti ZŠ Hovorčovická, v neděli 28. května doma s Olympií Hradec Králové a nakonec v neděli 11. června doma s rivalem nejtradičnějším, tedy s Motorletem. Hraje se pokaždé od 10.00 a 12.15 hod.

A proč se vlastně dvojutkání s Viktorií Žižkov předehrávalo? Protože bylo původně naplánováno na první červnový víkend, kdy se naše U 17 zúčastní mezinárodního mládežnického turnaje v Mnichově.

 

U 17: Viktoria Žižkov – Slavoj Vyšehrad 0:0, pen. 9:8

Hráno ve středu 17. května.

Penalty proměnili: Livora, Šimůnek, Minárčin, Chytra, Kotlín, Machač, Hradil, Beránek a rozhodující penalta Livora – Steinbart, Icrasnyanyk, Čejka, Drozd, Stareček, Doubek, Menšík, M. Procházka. Penalty neproměnili: Lanc, Pařízek, Pillmann – Šídlo, Saladiak, Bazal, Šídlo.

Rozhodčí: Milner – Pytloun, Habada. Bez karet.

Diváků: 40.

Vyšehrad U 17: Saladiak – Bazal, Stareček, Čejka, M. Procházka – Nsingani (55. Menšík), Doubek, Šídlo, Drozd – Icrasnyanyk, Steinbart. Na lavičce byli ještě připraveni brankář F. Hampapa, V. Hampapa a bratři Bábelové. Trenéři Olin Martinec a Jiří Novotný.

Před rokem naše U 17 vyhrála v Horních Měcholupech nad Viktorií Žižkov díky gólům Niederleho a Ratnera 2:1 a mohla vyhrát i tentokrát, respektive rozhodnout derby už v prvním poločase. Bohužel své šance neproměnila, hlavně Steinbart a Doubek měli blízko ke gólu. Po obrátce se bohužel obraz hry zcela změnil a víc ze hry měli jednoznačně červenobílí. Nastřelili tyč Saladiakovy brány a několik dalších šancí zahodili.

Nakonec měli naši hráči v závěru utkání dvě velmi dobré možnosti strhnout vítězství na svoji stranu a u obou byl Doubek. Nejprve po faulu na něj kapitán Šídlo z trestného kopu zpoza vápna přestřelil. Potom ještě Doubek prošel po levé straně až hluboko do vápna, poslal balon před odkrytou žižkovskou bránu, nicméně žádný z hráčů Vyšehradu, kdo by ho do ní doklepl, se nenašel. Utkání tak skončilo 0:0.

Penaltový rozstřel začínali Žižkovští a hned v první sérii Lanc přestřelil, zatímco náš Steinbart proměnil. Ve druhé sérii proměnili žižkovský kapitán Livora i Icrasnyanyk. Ve třetí sérii nejprve proměnil Šimůnek, zatímco střelu našeho kapitána Šídla domácí brankář Beránek vyrazil. Ve čtvrté sérii proměnili jak Minárčin, tak i Čejka, i když gólman Beránek si na střelu našeho obránce sáhl. V páté sérii proměnili bezpečně Chytra i Drozd.

V šesté sérii nejprve Pařízkovu střelu vyrazil Saladiak a pak mohl sám celou sérii rozhodnout, jenomže neproměnil, Beránek mu penaltu chytil. V sedmé sérii proměnili Kotlín i Stareček, stejně jako v osmé sérii Machač i Doubek. Naopak v deváté sérii selhali jak Pilmann, tak i náš zadák Bazal – oba brankáři jejich střely vyrazili. V desáté sérii proměnili Hradil i Menšík, byť na jeho střelu si gólman Žižkova sáhl a balon téměř zneškodnil. V jedenácté sérii proměnili brankář domácích Beránek i náš záložník Procházka.

Rozhodla dvanáctá série, kdy kopali oba kapitáni. Žižkovský Livora Salyho překonal, zatímco Šídlo nedal – Árčího pokus o technický oblouček letěl nad břevno do zámezí.

Zajímavostí tohoto souboje byl také fakt, že se proti sobě postavili na trenérských lavičkách dva bývalí reprezentanti. Na straně Žižkova Radek Bejbl, coby hráč držitel stříbrné medaile z EURO 1996 v Anglii, a na straně Vyšehradu Jiří Novotný, se ziskem 14 mistrovských titulů v dresu Sparty český rekordman.

Trenér U 17 Olin Martinec: „V první půli jsme měli jednoznačně víc ze hry a také tři šance, které jsme ale bohužel neproměnili. Druhá půle byla přesně obráceně, byli jsme špatní, pomalí, nechtěli jsme moc hrát. Vázla rozehrávka a svazovala nás také zbytečná nervozita, což by se hráčům jako Bazal, Čejka nebo Procházka nemělo stávat. Domácí měli po změně stran navrch, nedali několik šancí a nastřelili tyč. Škoda čtyř zahozených penalt v rozstřelu: pokud bychom ho zvládli, ztráceli bychom na Viktorii v tabulce už jen bod.“

 

Střelci Vyšehradu v České lize U 17

13 – Babka

5 – Doubek, Šídlo

4 – Drozd

3 – Souček

2 – Icrasnyanyk, Veselý

1 – Černý (rozhodující gól v penaltovém rozstřelu), Dobřanský, Hladík, Jirůšek, Nsingani, M. Procházka, Prokopec, Steinbart


Derby „sedmnáctek“ Vyšehrad – Viktoria Žižkov

1.  9. 2012 Vikt. Žižkov – Vyšehrad 9:0

28.  3. 2013 Vyšehrad – Vikt. Žižkov 0:2

24.  8. 2013 Vikt. Žižkov – Vyšehrad 3:2

19.  3. 2014 Vyšehrad – Vikt. Žižkov 1:1

28. 10. 2015 Vyšehrad – Vikt. Žižkov 2:0

11.  6. 2016 Vikt. Žižkov – Vyšehrad 1:2

6. 11. 2016 Vyšehrad – Vikt. Žižkov 2:3

17.  5. 2017 Vikt. Žižkov – Vyšehrad 0:0, pen. 9:8

 

Foto ze zápasu U 17: zde


U 16: Viktoria Žižkov – Slavoj Vyšehrad 0:6 (0:4)

Hráno ve středu 17. května.

Branky: 6. Krejzl, 19. Trčka, 28. Vejvoda, 37. Kabeš, 65. P. Siruček, 78. Šprungl.

Rozhodčí: Milner – Pytloun, Habada. Bez karet.

Diváků: 30.

Vyšehrad U 16: Zvoníček (69. Hanslík) – Brejcha (59. Chaloupecký), V. Hampapa, Pryshlyuk, Pautov (69. M. Bábela) – Landík, Trčka – Kabeš (67. Šprungl), Škobis, Krejzl (57. P. Siruček) – Vejvoda (72. L. Bábela). Trenéři František Mysliveček a Miroslav Mokroluský.

Přítomnost nového asistenta Miroslava Mokroluského, který dříve působil právě u žižkovské mládeže, přinesla naší U 16 sportovní štěstí. Šestnáctiletým šemíkům v tomto derby téměř vše vycházelo, a to hlavně z toho důvodu, že pro výsledek sami udělali maximum. Už po pěti minutách hry se probil zleva Krejzl a otevřel skóre: 0:1. Domácí mohli vyrovnat, Boček ale minul. V 19. min. nejlepší střelec naší U 16 Trčka vypíchl míč brankáři Fischerovi a poslal ho po zemi k tyči: 0:2. Vejvoda pak běžel sám na Fischera, ten ale vyrazil jeho střelu na roh.

Ve 28. min. Vejvoda vypíchl míč kapitánovi domácích Herianovi a společně s Krejzlem upalovali sami na žižkovského gólmana. Vejvoda tentokrát trefil do černého: 0:3. Další samostatný nájezd Kabeše zastavil ofsajd.

Tři minuty před poločasem, po přihrávce od Vejvody, si to ale Kabeš vynahradil: obešel i brankáře zavěsil: 0:4. Pátý gól mohl dát ještě před pauzou Vejvoda, jeho sólový únik zastavil ofsajd.

Po změně stran se dostal ke dvěma střelám z dobrých pozic Kabeš, ale Fischer jeho pokusy kryl. Chtělo to však spíš přihrávku na lépe postaveného spoluhráče.

V 65. min. po přihrávce od Škobise střídající P. Siruček obešel i brankáře a poslal míč do sítě: 0:5. Potom byl faulován ve vápně domácích Šprungl, ale hrálo se dál. Dvě minuty před koncem, po krásné akci a přihrávce z levé strany od Trčky, právě Šprungl uzavřel skóre: 0:6. Vyšehrad odehrál toto utkání v exhibičním tempu.

Trenér U 16 František Mysliveček: „Paráda – jednoznačně naše nejlepší utkání v této sezoně. Kluci si ho užili, protože Žižkov jasně přehráli a vrátili mu podzimní porážku 2:4. Změnili jsme trochu rozestavení hráčů a účinný byl zejména náš vysoký presink. Díky němu jsme donutili soupeře chybovat, získávali míče a chodili do brejků, které jsme také většinou proměňovali. Kluci dodržovali stanovenou taktiku, což se na naší hře i vývoji skóre příznivě projevilo. Byl to také zápas o šest bodů, protože chceme ještě v závěru sezony zaútočit na dvanácté místo, kde je nyní právě Žižkov. Kluky jsme pochválili a rádi bychom na tento úspěch navázali dobrým výsledkem rovněž v sobotu v dalším derby na Admiře. Rád bych ještě dodal, že na podzim jsme uhráli jen tři body za tři remízy, zatímco na jaře jsme získali už patnáct bodů. Zlepšení je tedy znatelné.“


Střelci Vyšehradu v České lize U 16

8 – Trčka

6 – Landík

5 – V. Hampapa (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu)

4 – Krejzl

3 – Kabeš, Pryshlyuk (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu), Šprungl (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu)

2 – Vejvoda

1 – Brejcha, Kalynyak, P. Siruček, Škobis, Zvoníček (rozhodující penalta v rozstřelu)

 

Derby „šestnáctek“ Vyšehrad – Viktoria Žižkov

1. 9. 2012 Vikt. Žižkov – Vyšehrad 1:1

28. 3. 2013 Vyšehrad – Vikt. Žižkov 2:3

24. 8. 2013 Vikt. Žižkov – Vyšehrad 3:0

19. 3. 2014 Vyšehrad – Vikt. Žižkov 0:4

28. 10. 2015 Vyšehrad – Vikt. Žižkov 1:0

11.  6. 2016 Vikt. Žižkov – Vyšehrad 0:1

6. 11. 2016 Vyšehrad – Vikt. Žižkov 2:4

17.  5. 2017 Vikt. Žižkov – Vyšehrad 0:6

 

Foto ze zápasu U 16: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...