INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Isar Cup v Moosburgu: U 17 Slavoje Vyšehrad na 3. místě

U 17 Už druhého mezinárodního turnaje se zúčastnili na jaře naši mladší dorostenci a opět reprezentovali Slavoj Vyšehrad na jedničku. Tým U 17 pod vedením trojice Olin Martinec, Zdeněk Jaroš a Karel Šplíchal nejprve o Velikonocích vyhrál Prague Spring Cup, kde ani jednou neprohrál a inkasoval jen jeden gól z penalty. Poprávu se tak stal vítězem své kategorie. Během prvního červnového víkendu pak vyrazili sedmnáctiletí šemíci do Mnichova, aby zde odehráli Isar Cup. Poblíž bavorské metropole obsadili na šestnáctičlenném turnaji 3. místo, přestože během šesti svých zápasů ani jednou neinkasovali! Jen v semifinále během penaltového rozstřelu…

Jednalo se současně o rozlučku s trenéry Martincem a Jarošem, kteří po dosavadním úspěšném působení u mladšího dorostu přecházejí od nové sezony 2017/18 k týmu U 15.

Samotný turnaj se konal ve městě Moosburg 60 km severně od Mnichova. Hrálo se jen na 25 minut. V prvním utkání s německým týmem FC Ergolding jsme měli velkou převahu, bohužel bez efektu: výsledkem proto byla hubená bezbranková plichta.

V dalších utkáních se již dařilo lépe a po zásluze jsme vyhráli základní skupinu. Ve čtvrtfinále jsme narazili na jiný český tým, který má své sídlo pouhý kilometr od Vyšehradu: AFK Slavoj Podolí. V derby jsme zvítězili 3:0 a v semifinále pak odehráli bezbrankový duel s německým Altenerdingem. Nervózní souboj vrcholil penaltovým rozstřelem, v němž bohužel neproměnili Babka, Souček i Šídlo.

Čekal nás tak nakonec „jen“ zápas o bronz. Opět jsme se střetli s Ergoldingem, tentokrát jsme ho však porazili s přehledem 2:0 a skončili celkově třetí. Za celý turnaj jsme přitom během hrací doby nedostali ani jednu branku…

Turnaje Isar Cup se zúčastnili: brankáři Martin Saladiak a Filip Hampapa, obránci Tomáš Stareček, Petr Čejka, Martin Procházka, Jan Bazal, Lukáš Skalický, Václav Černý, záložníci Filip Hladík, Ihor Icrasnyanyk, Milan Šídlo, Matěj Drozd, útočníci Jan Doubek, David Souček, František Babka a fandil Josef Veselý.

 

Výsledky našeho týmu na Isar Cupu

Vyšehrad – FC Ergolding (Něm.) 0:0

Vyšehrad – FC Moosinning (Něm.) 4:0 (branky: Souček 2, Stareček, Drozd)

Vyšehrad – FC Frenkendorf (Švýc.) 1:0 (branka: Stareček)

Vyšehrad – Slavoj Podolí 3:0 (branky: Souček 2, Drozd)

Vyšehrad – Sp. Vgg Altenerding (Něm.) 0:0, pen. 2:3

Vyšehrad – FC Ergolding (Něm.) 2:0 (branky: Babka, Čejka)

 

Foto z turnaje: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...