INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Trenér Knížek v roli soupeře: dobyl Vyšehrad s Benešovem

U 17 – První zápas sezony doma na Vyšehradě naší U 17 nevyšel. V neděli 15. října prohrála 0:1 se sousedem v tabulce Benešovem a po devíti odehraných kolech zůstala se sedmi body na 13. místě. Soupeře přivedl k vítězství někdejší kouč A-týmu Slavoje Vyšehrad Václav Knížek.

Prakticky ihned po zahájení hry a přihrávce od Krejzla se ocitl před brankářem hostí Schummerem hrotový útočník Vejvoda, jeho střela po zemi však bohužel jen o milimetry minula vzdálenější tyč. Ve 3. min. pak Martinec rozehrál z levé strany rohový kop, na bližší tyč si naběhl stoper Pryshlyuk, ve skluzu ale trefil konstrukci benešovské brány. Sportovní štěstí se v tomto utkání od naší „sedmnáctky“ odvrátilo.

V celém zbývajícím průběhu utkání si už ale mladí šamíci tak velké šance nedokázali vypracovat. Ještě po půlhodině hry mohl otevřít skóre Trčka, jeho střelu však gólman soupeře kryl. O tři minuty později se dostal na druhé straně do čisté gólové šance benešovský záložník Blažek, ale přehodil Hanslíkovu bránu.

Ještě minutu před poločasem, po faulu na Škobise, měl domácí tým dobrou možnost ohrozit soupeře z trestného kopu: střela Pryshlyuka sice mířila na bránu, neměla však razanci, a tak ji její strážce kryl.

Brzy po změně stran se dostal dvakrát do zakončení Trčka – poprvé minul bránu a podruhé jeho střelu chytil Schummer. Na druhé straně Hanslík kryl velmi nepříjemnou střelu Čtrnáctého.

Rozhodující situace nastala v 55. min. Po trestnému kopu hostí napálil benešovský Sedlmajer břevno, míč letěl nejprve nahoru, a tak byl čas se ve vápně rychle zformovat a odvrátit ho do bezpečí. Místo toho se k němu dostal záložník hostí Tomek a poslal ho do domácí sítě: 0:1. Z pohledu Vyšehradu to nebyl jen laciný gól, byl totiž vyloženě hloupý a naprosto zbytečný, patřící spíš do věkové kategorie přípravek.

O deset minut později po trestnému kopu mohl vyrovnat stoper Novichikchin, hlavičkoval však vedle benešovské brány. Nakonec nepomohlo ani několikanásobné střídání a Benešov ve zbývajícím čase své vítězství 1:0 s přehledem uhájil. Žádný závěrečný nápor domácího týmu, který by přinesl i šance, se totiž nekonal.

V dalším utkání České ligy mladšího dorostu naše U 17 nastoupí v neděli 22. října na hřišti Petřínu Plzeň, který je v tabulce čtrnáctý a má rovněž sedm bodů. Výkop je čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 17 František Mysliveček: „Do třetí minuty od zahájení hry jsme mohli utkání prakticky rozhodnout ve svůj prospěch. Neproměnili jsme však své dvě vyložené šance a naopak sami jsme pak ve druhé půli inkasovali laciný gól, který nám dal snad nejmenší hráč na hřišti. Chyběla nám také větší vůle porvat se o výsledek. Mládenci musejí pochopit, že bez pohybu a důrazu v osobních soubojích v každém zápase body samy od sebe nepřijdou.“

 

U 17: Slavoj Vyšehrad – SK Benešov 0:1 (0:0)

Česká liga mladšího dorostu, hráno v neděli 15. října 2017.

Branka: 55. Tomek. Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 5:6. Soupeřem zblokované střely: 4:3. Rohy: 1:1. Ofsajdy: 3:3.

Rozhodčí: Leška – Hlaváček, Halašta.

Diváků: 35.


Vyšehrad U 17: Hanslík – Brejcha, Novichikchin, Pryshlyuk, Pautov – Landík – Trčka, Martinec (60. P. Siruček), Škobis (41. Futinec), Krejzl (57. Kabeš) – Vejvoda (73. Kalynyak). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Zvoníček a Balej. Trenéři František Mysliveček a František Řezáč.

Benešov U 17: Schummer – Dvořák, Breburda, Brejla, Hradecký – Čaloun (41. Sklenička), Blažek, Tomek, Smejkal (80. Hadžalič) – Čtrnáctý – Sedlmajer. Trenéři Václav Knížek, Lukáš Plšek a Jan Vosáhlo.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...