INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 17 nenechala nic náhodě, zdolala poslední Aritmu 4:1

U 17 Sedmnáctiletí šemíci mají na svém kontě konečně dvouciferný počet bodů. Brankami Filipa Kabeše, Karla Vejvody, kapitána Michala Landíka a Olega Pryshlyuka zdolali poslední tým České ligy U 17 Aritmu 4:1, a připsali si tak třetí podzimní vítězství. Ta předchozí dvě s béčkem Viktorie Plzeň a Mostem však byla v Krči, takže premiérový tříbodový počin doma na Vyšehradě přišel až v neděli 5. listopadu. Svěřenci trenérů Františka Myslivečka a Petra Floriána mají nyní na svém kontě 10 bodů a s nimi setrvávají na 14. místě tabulky. Na týmy před sebou, jimiž jsou Most a Petřín Plzeň, ztrácejí tři body, pod sebou mají stále celky Táborska a právě Aritmy.

V základní sestavě, oproti předchozímu utkání v Českých Budějovicích, došlo k jedné změně. Vrátil se do ní stoper Pryshlyuk na úkor Martince. Naši hráči si vynutili proti soupeři z Vokovic hned od začátku územní převahu a z ní vyplynuly i šance. Už ve 3. min. po centru od Kabeše Krejzl hlavičkoval zblízka do místa, kde stál brankář Basl. Ale už po čtvrthodině hry přišla první změna skóre. Trčka zleva našel Vejvodu, který ještě prodloužil na Kabeše a ten střelou z úhlu z pravé strany otevřel skóre: 1:0! Další střely Kabeše a Pryshlyuka letěls nad bránu.

Ve 26. min. se míč odrazil při obranném zákroku od Šediny, brankář Zvoníček ale pohotově zareagoval a robinzonádou zabránil vlastnímu gólu. Přesně po půlhodině hry mohl vyrovnat záložník Aritmy Soukup, po rohu ale hlavičkoval na zadní tyči vedle.

Těsně před poločasem, po faulu na Škobise, měl ještě velmi dobrou možnost přidat druhý gól z trestného kopu Futinec, jeho střelu doprostřed brány však Basl kryl.

N začátku druhé půle vznikl závar před bránou Aritmy, Vejvoda ani nadvakrát Pryshlyuk však nedostali míč do sítě. Chvíli nato odcentroval zprava Landík a nabíhající Vejvoda svoji velkou šanci neproměnil, minul prostor mezi třemi tyčemi. Už v 50. min. si to ale vynahradil. Brejcha zleva odcentroval na Kabeše, ten zprava našel nabíhajícího Vejvodu, jenž střelou na zadní tyč zvýšil: 2:0!

Chvíli nato po dalším závaru před bránou Aritmy dorážel míč Škobis a gólman hostí vyškraboval míč možná už zpoza brankové čáry. V 57. min. ale Krejzl našel centrem zleva na zadní tyči Landíka a ten dorážel do brány: 3:0!

V 65. min. po ztrátě míče před vápnem útočník Aritmy Závodný střelou z dvaceti metrů snížil: 3:1. Pokazil tak Zvoníčkovi čisté konto, nic jiného to ale neznamenalo, žádné zdramatizování posledních minut se nekonalo.

Po faulu na Vejvodu to zkusil Futinec podruhé z trestného kopu, jeho střelu pod břevno ale vyrazil Basl na roh. Deset minut před koncem střetnutí po autovém vhazování Landíka míč skočil a prodral se k němu Pryshlyuk. Hlavou ho poslal do sítě a uzavřel skóre: 4:1!

Naše U 17 odehraje na podzim ještě tři zápasy: v neděli 12. listopadu půl hodiny po poledni v Sezimově Ústí proti domácímu Táborsku, v neděli 19. listopadu ve 12.15 hod. doma na Vyšehradě derby s Motorletem a nakonec v neděli 26. listopadu ve 12.15 hod. v Příbrami proti tamnímu béčku.

Trenér U 17 František Mysliveček: „Zápas byl především soubojem našich hráčů s brankářem Aritmy Baslem, který nám vychytal tři až čtyři stoprocentní šance a byl nejlepší na hřišti. V utkání s posledním týmem tabulky se ale nakonec projevila vyšší herní kvalita na naší straně a zaplaťpámbu, že si to kluci také užili. Příští zápas na hřišti Táborska bude mít však znovu punc duelu o šest bodů, takže bychom v něm určitě rádi uspěli.“

 

U 17: Slavoj Vyšehrad – Aritma Praha 4:1 (1:0)

Česká liga mladšího dorostu, hráno v neděli 5. listopadu 2017.  

Branky: 15. Kabeš, 50. Vejvoda, 57. Landík, 70. Pryshlyuk – 65. Závodný.

Střely na branku: 12:1. Střely mimo: 6:4. Soupeřem zblokované střely: 5:2. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 2:2.

Rozhodčí: Štefan – Havel, Chustecki.

Diváků: 35.

Vyšehrad U 17: Zvoníček – Brejcha, Pryshlyuk, Futinec, Šedina (61. Balej) – Landík – Kabeš (73. Pautov), Škobis, Trčka, Krejzl (75. A. Mamudov) – Vejvoda (74. P. Siruček). Na lavičce byl ještě připraven brankář Hanslík. Trenéři František Mysliveček a Petr Florián.

Aritma U 17: Basl – Mamedov (16. Houška), Šuchma, Vožický (48. Zahrádka), Pelc – Šlégr – Šalanský, Soukup, Mainolfi, Havlíček – Závodný. Trenéři Adam Petrouš a Bohumil Zahrádka.

 

Střelci branek U 17

4 – Vejvoda

3 – Krejzl

2 – Kabeš

1 – Futinec, Landík, Martinec, Pryshlyuk

 

Brankové asistence

3 – Kabeš, Vejvoda

2 – Krejzl

1 – Brejcha, Futinec, Landík, Škobis, Trčka

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...