INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 16 podala na Dukle velmi dobrý výkon, prohrála ale 1:3

U 16 – Šest desítek diváků v ochozech hřiště s umělým trávníkem na Julisce vidělo v sobotu 25. listopadu výborný fotbal v podání mladých hráčů, kteří ještě na jaře nastupovali v žákovské kategorii. „Šestnáctka“ Slavoje Vyšehrad, motivována i snahou odčinit týden starý propadák v utkání v Tempem, předvedla zejména v prvním poločase, co v ní je a gólem Petra Melíška šla do vedení. Bohužel těsně před pauzou inkasovala ze standardky vyrovnávací branku a po změně stran se už prosadil domácí tým. Naše U 16 tak prohrála 1:3 a vinou páté porážky z posledních šesti zápasů přezimuje až ve druhé polovině tabulky na 9. místě. Skupinu C České divize U 17 vede po podzimu Tempo U 17 před „šestnáctkami“ Dukly, Meteoru a Admiry.

Oproti předchozímu zápasu nastoupilo naše družstvo na Julisce se třemi změnami v základní sestavě, kdy brankáře Hanslíka, Martínka a Kalynyaka nahradili Zvoníček, Sejdia a Petrach. Již v 8. min. odcentroval zprava Pařízek a v gólové šanci se ocitli kapitán Petrach hned po něm i Kubies, ztroskotali však na brankáři Bičišťovi. Hrál se velmi pohledný fotbal, ale dlouho bez dalších šancí. Po půlhodině hry však mladí šemíci udeřili. Z přihrávky od Petracha otevřel skóre nabíhající Melíšek: 0:1!

Až pět minut před poločasem Dukla poprvé ohrozila Zvoníčka, ten ale hlavičkový pokus kapitána Kočího kryl. Chvíli nato hlavičkoval Křenek zblízka vedle a po druhém rohovém kopu za sebou se už Dukla prosadila. Na přetažený centr si naskočil Křenek a hlavou vyrovnal na 1:1. Na brankové čáře se ještě snažil odvrátit míč Paleček, ale už to nestihl. Vzápětí sudí odpískal poločas.

Ve druhé půli měli domácí víc šancí, ve 47. min. trefil Kočí zpoza vápna tyč a v 54. min. otočili vývoj skóre druhým gólem. Při brejkové situaci domácích chybovali hned tři hráči Vyšehradu současně a Šátek překonal Zvoníčka: 2:1.

Přesně po hodině hry sudí odpískal Štichovi faul ve vápně na Kočího, ale Šátek penaltu neproměnil. Zvoníček jeho střelu po zemi chytil! A brankář Vyšehradu nemusel vytahovat míč ze sítě ani o tři minuty později, kdy na něj běželi sami Šátek a Šebrle. Druhému z nich odskočil míč ve stoprocentní šanci do zámezí.

Na druhé straně v 68. min. šel po dlouhém kolmém pasu do brejku střídající Martínek, brankář Bičiště byl ale u míče dříve. Svoji příležitost nevyužil ani Kubies. V 74. min. vyšel Dukle znovu brejk a Šátek zvýšil na 3:1. Minutu před koncem mohl ještě korigovat Petrach, ale ztroskotal na gólmanovi.

Trenér U 16 Alexandr Samuel: „První poločas z naší strany velmi dobrý, Duklu jsme nepustili do ničeho, až v jeho závěru jsme bohužel inkasovali vyrovnávací gól po standardce. Také po změně stran jsme se snažili být dál aktivní, bohužel jsme ale dvakrát nezachytili náběhy domácích hráčů do brejkových situací a z nich jsme obdrželi dva góly, které také zápas rozhodly. V posledním utkání na Dukle však kluci předvedli výkon, za který se určitě nemusejí stydět. Na podzim nás bohužel srážela četná zranění, například před týdnem proti Tempu nám chybělo hned sedm zraněných či nemocných hráčů současně, kteří by jinak mohli nastoupit v základní sestavě. Pět zápasů byl mimo hru vinou disciplinárního trestu Ondra Petrach, to se také nepříznivě projevilo na některých našich výsledcích. Chyběl od konce září a jeho absence byla pro nás zlomem k horším výsledkům. I tak jsme ale mohli mít zhruba o pět bodů víc.“ 

Trenér Dukly Pavel Sedláček: „Utkání bylo velmi pěkné a muselo se divákům líbit. Oba týmy se snažily hrát kombinační fotbal, vidět byla spousta hezkých akcí. My jsme se v první půli nedostávali do zakončení, ale po změně stran jsme zlepšili pohyb vepředu a náběhy za obranu soupeře a odměnou nám byly vypracované šance, z nichž jsme dvakrát skórovali. Pochvala našim klukům za další otočení nepříznivého stavu a také poděkování Vyšehradu, že chtěl hrát fotbal a předvedl velmi dobrý výkon.“


U 16: Dukla Praha – Slavoj Vyšehrad 3:1 (1:1)

Česká divize U 17, hráno v sobotu 25. listopadu 2017.

Branky: 54. a 74. Šátek, 40. Křenek – 32. Melíšek. Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 7:2. Soupeřem zblokované střely: 3:3. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 7:1.

Rozhodčí: D. Starý – Andras, Pruška.

Diváků: 60. V 60. min. neproměnil Šátek (Dukla) penaltu.


Dukla U 16: Bičiště – Denisenko, Kočí, Křenek, Chalupa (40. Mlejnek) – Hudec, Novotný (40. Terentiev), Kleček (40. Spáčil) – Hypius, Peřina (40. Šebrle), Šátek. Trenéři Pavel Sedláček, Petr Fišar a Antonio Console. 

Vyšehrad U 16: Zvoníček – Paleček, Přech, Sejdia, Šticha – Melíšek (78. Janík), Herden (66. Martínek) – Pařízek (66. Vodrážka), Petrach, Kubies (74. Vlasák) – Douša. Na lavičce byl ještě připraven brankář Klomínek. Trenéři Alexandr Samuel, Michal Hozák a Miroslav Starý.

 

Střelci branek U 16

9 – Douša (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu)

3 – Martínek, Petrach

2 – Melíšek, M. Veselý, Vodrážka

1 – Herden, Pařízek, Přech, Sejdia


Brankové asistence

7 – Douša

4 – Petrach, Šticha

3 – Paleček

2 – Kubies

1 – Kalynyak, Melíšek, Přech, M. Veselý, Vodrážka

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...