INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 16 porazila Nymburk 5:3, skóre obrátila až v přesilovce

U 16 – Spoustu problémů, jejichž výsledkem bylo trojnásobné vedení soupeře a vývoj utkání s dlouho hodně nejistým výsledkem, si natropila v sobotu 24. března „šestnáctka“ Slavoje Vyšehrad. Doma proti Nymburku, poslednímu týmu tabulky České divize U 17, byla jasným favoritem. Nakonec však byla ráda, že nepříznivě se vyvíjející duel otočila až v závěrečné čtvrthodině ve svůj prospěch. Stalo se tak i díky „vyžlucení“ dvou hráčů soupeře a přesilovku jedenácti proti devíti mladí šemíci dokonale zužitkovali. Po 18. kole jsou na osmém místě, což znamená, že se vrátili do horní poloviny tabulky.

Trenéři postrádali nejlepšího střelce Doušu, který vinou nemoci zůstal v civilu na lavičce, na hrot útoku se tak postavil Kankara. Vyšehrad mohl poslat do vedení Sejdia, po rohovém kopu však přestřelil zblízka bránu. Naopak Nymburku vyšel hned první ofenzivní pokus a nikým neatakovaný Kovacs střelou z vápna otevřel skóre: 0:1.

Ve 13. min. ale rozehrál Melíšek rohový kop, Šticha odcentroval a Vodrážka na zadní tyči byl u míče nejblíž: 1:1!

V 16. min. měl čistou gólovou šanci nymburský Bartoš, minul však Klomínkovu bránu. Trvalo ale jen minutu a hosté znovu vedli. V 17. min. po nedorozumění v obraně mladých šemíků si dal Stanislav vlastní gól: 1:2. Kapitán naší U 16 hrál hodně nešťastný zápas, kromě vlastní branky se ještě zranil a musel ještě v první půli vystřídat.

Ve 21. min. ale po přihrávce od Vodrážky vyrovnal Janík: 2:2! Jenomže pět minut nato šli však Středočeši potřetí do vedení, Bartoš střelou zdálky trefil ke vzdálenější tyči: 2:3.

Polaban cítil šanci na úspěch a rval se o výsledek ze všech sil. Rostoucí tlak naší U 16 ale nakonec neustál. Trenéři nabádali hráče k trpělivosti, vytrvalé snaze o svižnou kombinaci po zemi a dodržení těchto taktických pokynů se vyplatilo. Nymburští se pod tlakem doslova vyfaulovali. V 58. min. po zákroku na Palečka viděl žlutou kartu Bartoš a o tři minuty později, za nedovolený zákrok na Štichu, také Křivský. Vyšehrad tak hrál přesilovku jedenácti proti devíti, a rychle toho také využil.

V 63. min. odcentroval zleva z přímého kopu Kubies a nabíhající Petrach hlavou vyrovnal: 3:3! Zblízka trefil na přední tyč. O tři minuty později Přech trefil ruku bránícího útočníka hostí Šnejdara a Sejdia z penalty konečně poslal Vyšehrad do vedení: 4:3! Pět minut před koncem utkání, po trestném kopu Melíška, odcentroval zprava Kubies a důrazný Přech na bližší tyči trefil hlavou do sítě, a přidal tak pojistku: 5:3!

Již v pátek 30. března ve 12.45 hod. hraje naše U 16 ve Svitavách. Půjde o měření sil devátého s osmým, tedy sousedů ze středu tabulky.

Trenér U 16 Alexandr Samuel: „Zápas jsme neodehráli podle svých představ. Soupeři jsme darovali prostor a ten toho využil, i když všechny tři inkasované góly v první půli byly zbytečné. Nymburk vycítil šanci na úspěch, hrál jednoduchý a nekomplikovaný fotbal a my jsme se prosadili až ve druhé půli. Kombinací jsme ho donutili, aby fauloval a díky dvojnásobné přesilovce jsme pak vývoj skóre otočili. To byl také samozřejmě rozhodující moment, včetně faktu, že jsme v té době dokázali proměnit své šance. Nevydařená první půle však pro nás musí být propříště ponaučením, že musíme hrát na sto procent od první minuty utkání.“


U 16: Slavoj Vyšehrad – Polaban Nymburk 5:3 (2:3)

Česká divize U 17, hráno v sobotu 24. března 2018.

Branky: 13. Vodrážka, 21. Janík, 63. Petrach, 66. Sejdia z pen., 76. Přech – 8. Kovacs, 16. vlastní Stanislav, 26. Bartoš. Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 8:2. Soupeřem zblokované střely: 2:3. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:1.

Rozhodčí: Starý – Vojnovič, Tvrz. ŽK: Bartoš, Křivský (oba Nymburk).

Diváků: 35.


Vyšehrad U 16: Klomínek – Paleček (79. Herden), Stanislav (32. Kubies), Sejdia, Šticha – Melíšek, Přech – Petrach, Vodrážka (60. Vlček), Janík (78. Vlasák) – Kankara (41. Pařízek). Trenéři Alexandr Samuel, Michal Hozák, Oldřich Ouzký a Miroslav Starý.

Nymburk U 17: Kožurik – Křivský, Svatoš, Zoubek, R. Procházka (50. Ouředník) – Luxemburk (56. Krupička), Krušinský, Kovacs ml., Bartoš – Landyš, Šnejdar. Trenér Karel Kovacs.

 

Střelci branek U 16

9 – Douša (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu)

5 – Petrach 

4 – Vodrážka

3 – Martínek

2 – Janík, Melíšek, Přech, Sejdia, M. Veselý

1 – Herden, Pařízek


Brankové asistence

8 – Douša

6 – Šticha

4 – Kubies, Petrach

3 – Paleček

2 – Melíšek, Přech, Vodrážka

1 – Janík, Kalynyak, M. Veselý

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...