INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 17 vydržela proti Slavii B poločas, nakonec prohrála 0:7

U 17 – Snaživý a disciplinovaný výkon stačil v neděli 8. dubna na suveréna České ligy mladšího dorostu jen v prvním poločase. Naše U 17 v souboji s béčkem Slavie prohrávala v polovině střetnutí jen 0:1, po změně stran už se ale naplno prosadili mladší hráči v „sešívaných“ dresech. Mladší proto, že až na jedinou výjimku, hrotového útočníka Petra Bývalce, nastoupili fotbalisté ročníku narození 2002. Utkání skončilo 0:7 a jen díky Matěji Zvoníčkovi v naší bráně nebyl na ukazateli skóre dvouciferný stav.

V tabulce skupiny A České ligy U 17 zůstává Vyšehrad na 13. místě. Na dvojici nejbližších sousedů nad sebou, jimiž jsou Most a Petřín Plzeň, ztrácí čtyři body. Stejně tak má čtyři body náskoku na poslední Aritmu.

Oproti předchozímu derby na Meteoru doznala sestava jistých změn, i proto, že chyběl krajní záložník Filip Kabeš.

Mladí slávisté, z valné většiny teprve ve věku 15 let, si přitom vypracovali první opravdu velkou gólovou šanci až po čtvrthodině hry. Kulhavý vypálil bez přípravy z malého vápna, Zvoníček ale fantastickým zákrokem vyrazil míč na roh. Ve 24. min. měl další „loženku“ Bývalec, ale netrefil bránu Vyšehradu. Minuto nato se už červenobílí objímali, skóre otevřel Douděra: 0:1.

Mezi 33. a 35. minutou předvedl Zvoníček v rychlém sledu za sebou další tři vynikající zákroky, když zneškodnil čisté gólové šance soupeře.

Svěřenci trenérů Mikolandy a Hyského ale hned po obrátce přidali další góly. Ve 43. min. se trefil Kulhavý a minutu nato i Bývalec, takže stav byl v tu chvíli 0:3. Pět minut nato Zvoníček zmařil další jasnou příležitost Kulhavého, nicméně za další dvě minuty musel opět kapitulovat. V 50. min. zcela osamocený Bývalec hlavičkoval zblízka do sítě: 0:4. V 62. min. hráči domácích nezachytili průnik Douděry a ten navíc trefil šibenici: 0:5.

Zbývající dvě branky dali náhradníci Slavie. V 71. min. Garagič obešel i Zvoníčka a poslal balon do odkryté brány: 0:6. Dvě minuty nato Hroník trefil tyč. V poslední minutě utkání pak Hájek uzavřel na 0:7.

Naše U 17, která stále čeká na svůj první jarní bodový zisk, nyní nastoupí na půdě Viktorie Plzeň B, tedy osmého týmu tabulky. Utkání se hraje v neděli 15. dubna v Chrástu u Plzně s výkopem v pravé poledne. V podzimním vzájemném utkání v Krči sedmnáctiletí šemíci porazili své plzeňské vrstevníky 2:0 díky dvěma gólům Adama Krejzla.

Trenér U 17 František Mysliveček: „Ruku na srdce: už první poločas byl zápasem naší obrany v čele se Zvoníčkem proti Slavii. Nedokázali jsme podržet balon, což je na pováženou už proto, že proti nám nastoupili o rok mladší fotbalisté. Ti přidali na začátku druhé půle další dvě branky, a my jsme pak už nebyli sto tlaku soupeře čelit a šli jsme do kolen. Nemáme také klasického lídra, který by dokázal tohle družstvo vyhecovat, aby hráči nechali na hřišti všechno i tehdy, kdy se nedaří.“

 

U 17: Slavoj Vyšehrad – Slavia Praha B 0:7 (0:1)

Česká liga mladšího dorostu U 17, hráno v neděli 8. dubna 2018.

Branky: 25. a 61. Douděra, 44. a 50. Bývalec, 43. Kulhavý, 71. Garagič, 80. Hájek. Střely na branku: 0:18. Střely mimo: 0:9. Soupeřem zblokované střely: 0:10. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 0:2.

Rozhodčí: Ulrich – Andras, Stránský.

Diváků: 50.


Vyšehrad U 17: Zvoníček – Brejcha (71. L. Bábela), Futinec, Novichikchin, Pryshlyuk – Landík, Trčka – Škobis (52. P. Siruček), P. Martinec (41. Pautov), Krejzl (59. Šmidt) – Vejvoda (64. M. Bábela). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Hanslík a A. Mamudov. Trenéři František Mysliveček a Petr Florián.

Slavia U 16: Surovčík – Matys, Štětka, Starý, Leitl – Hroník, Křišťan – Douděra, Šubert (48. Hájek), Kulhavý (48. Garagič) – Bývalec. Trenéři Petr Mikolanda a Martin Hyský.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...