INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Tři výhry v řadě a dost: U 16 podlehla doma Benešovu 0:3

U 16 Jedním velkým malérem jsou v letošní sezoně domácí zápasy mládežnických družstev Slavoje Vyšehrad se soupeři z Benešova. Už na podzim naše „devatenáctka“ prohrála se žlutomodrými 1:2 a „sedmnáctka“ 0:1. V sobotu 7. dubna 2018 se situace opakovala, protože rezerva U 19 podlehla svým benešovským vrstevníkům 3:5 a „šestnáctka“ 0:3. Oba mladší dorosty soupeře koučoval bývalý trenér Vyšehradu Václav Knížek a uspěl jak v podzimním zápase U 17, tak i nyní na jaře v utkání o rok mladších hráčů.

Naše U 16 přitom nastoupila proti soupeři ze druhé poloviny tabulky s optimismem a odhodláním, protože předtím třikrát za sebou zvítězila: ve Vlašimi, doma s Nymburkem a ve Svitavách. Na podzim vyhrála naše U 16 v Benešově gólem Jakuba Douši 1:0 a i tentokrát to alespoň zpočátku nevypadalo špatně. V útoku nastoupil Chung Hieu Vu z týmu starších žáků a měl i šanci skórovat. Ve 14. min. po Doušově rohu ale z vápna přestřelil.

Soupeř poprvé vážně zahrozil také po rohu v 18. min. a o minutu později se už radoval z vedoucí trefy. Skóre otevřel Černák: 0:1.

Možná se mohlo utkání vyvíjet trochu jinak, pokud by byl ve 27. min. odpískán faul ve vápně na Petracha. Autorem nedovoleného zákroku byl právě Černák, ale rozhodčí Navrátilová ho neviděla, hrálo se proto dál. Přesně po půlhodině hry vystřelil zdálky Šticha, navíc bez patřičné razance. Za zmínku to stojí proto, že jiný míč za celý zápas do prostoru mezi třemi benešovskými tyčemi nesměřoval. Za celý zápas doma jediná střela na bránu…

Šest minut po změně stran a Doušově rohu Vlček hlavičkoval těsně nad a tři minuty nato přestřelil i Sejdia.

Do druhé půle nastoupil v dresu Benešova Dufek a hned bylo vidět, že jde o rozdílového hráče. V 58. min. proběhl okolo tří hráčů Vyšehradu, zpětnou přihrávkou vyzval ke skórování Pauluse, ten ale stoprocentní šanci zahodil, minul Klomínkovu bránu. Přesně po hodině hry však Dufek přihrál Duškovi a ten už se z úhlu trefil: 0:2. V 67. min. po rohu upravil znovu Dušek na 0:3. Pět minut před koncem utkání mohl ještě snížit Vlček, ale minul benešovskou bránu.

V tabulce České divize U 17 figuruje náš tým stále na 8. místě, zespodu se jí ale přiblížil právě Benešov na rozdíl jediného bodu. V dalším utkání čeká naši U 16 pražské derby s Viktorií Žižkov. Hrát se bude na hlavním stadionu Viktorky v Seifertově ulici na Žižkově v sobotu 14. dubna s výkopem čtvrt hodiny po poledni. Půjde o měření sil desátého s osmým týmem tabulky.

Trenér U 16 Alexandr Samuel: „Soupeř nám udělil lekci z efektivity, chuti prosadit se, dát góly, a rozhodnout tak zápas ve svůj prospěch. Až do první inkasované branky jsme sice byli lepší, ale jen po vápno. Šancí jsme si vytvořili v tomto utkání minimum a stejně jsme je promarnili. Dovolili jsme Benešovu hlavně v závěru utkání, aby si ho užil, protože jsme si udělali sami průchoďák v naší obranné fázi. Nedali jsme do zápasu nic, čím bychom soupeře překvapili. Hráči, kteří by měli tým táhnout, ho většinou odchodili. Jenomže takhle se o body nehraje, tím spíš ne ve druhé nejvyšší dorostenecké soutěži. Nebudou-li plnit, na co se připravujeme v trénincích a co si pak ještě řekneme v kabině, těžko to může dopadnout lépe. Nemluvě o absenci vůle a ochoty udělat pro výsledek něco navíc, i když to může bolet.“

U 16: Slavoj Vyšehrad – SK Benešov 0:3 (0:1)

Česká divize U 17, hráno v sobotu 7. dubna 2018.

Branky: 60. a 67. Dušek, 19. Čermák.

Střely na branku: 1:8. Střely mimo: 7:2. Soupeřem zblokované střely: 5:3. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 0:2.

Rozhodčí: Navrátilová – Gryc, Adámek.

Diváků: 35.

Vyšehrad U 16: Klomínek – Paleček (79. Melíšek), Pařízek, Stanislav, Šticha – Přech, Sejdia – Douša (66. Kubies), Petrach (72. Herden), Vlasák (51. Vlček) – Vu (41. Janík). Trenéři Alexandr Samuel, Michal Hozák, Oldřich Ouzký a Miroslav Starý.

Benešov U 16: Židlík – Černák (70. Hradecký), Blažek, Kočí, Roháč – Čtrnáctý, Vosáhlo (63. Tomek) – Paulus, Dušek, Říha – Meszáros (50. Dufek). Trenéři Václav Knížek, Jan Vosáhlo a Martin Bajkai.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...