INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 17 promarnila v derby šanci bodovat, podlehla Žižkovu 0:2

U 17 Zbytečnou, svým způsobem až nesmyslnou a bohužel i naivní porážku, utrpěla ve středu 18. dubna na Střížkově „sedmnáctka“ Slavoje Vyšehrad. V derby s Viktorií Žižkov nepustila soupeře dlouho k ničemu vážnému a ještě za bezbrankového stavu měla sama gólové příležitosti, které ovšem neproměnila. Vzápětí si nechala dát neobyčejně laciný gól ze standardky, který rozhodl o osudu celého zápasu.

Naši mladší dorostenci umožnili domácím vytěžit z minima maximum a protože sami za 90 minut ani jednou netrefili bránu, prohráli nakonec 0:2. Současně tím promarnili možnost posunout se výš v tabulce před dvojici Most – Petřín Plzeň. Na ni tak z předposledního místa nadále ztrácejí dva body. Úplně poslední je s odstupem šesti bodů Aritma.

Na druhou stranu je potřeba vidět i nepříjemně rostoucí počet hráčů základní sestavy, kteří kvůli zdravotním komplikacím nemohli a nemohou nastoupit: k dvojici Šedina – Futinec se nedobrovolně přidali i ofenzivní hráči Vejvoda s Trčkou. Kapitánskou pásku si proto tentokrát navlékl stoper Pryshlyuk a družstvo znovu doplnilo několik posil z týmu U 16.

Již v prvním poločase měli naši mladší dorostenci tři šance, nebo alespoň náznaky šancí, skórovat. Po čtvrthodině hry se probil z levé strany před brankáře Slaninu Pautov, ale byl vytlačen k lajně a z úhlu trefil jen gólmana. Tři minuty nato po Škobisově rohu se dostal k míči na zadní tyči Landík, ale minul. Ve 32. min. Sejdia kolmou přihrávkou vyzval k sólovému úniku P. Siručka, tomu byl však odmáván ofsajd. Žižkovští měli do poločasu na svém kontě jednu zblokovanou střelu.

Sedm minut po změně stran mohl opět zakončit Pautov, soupeř mu ale stihl jeho pokus zblokovat. Z protiútoku se dostal do vyložené šance domácí záložník Horváth, střelou z úhlu těsně minul. Ve 49. min. po akci Brejchy a Sejdii se dostal k zakončení z pravé strany Škobis, střelou z úhlu netrefil. V 57. min. Brejcha vhazoval aut, vyměnil si balon se Sejdiou a odcentroval do ohně, kde míč propadl až k Pautovovi. Ten se tak najednou ocitl ve vyložené gólové šanci, kterou ale pohříchu neproměnil, poslal balon mimo tři tyče.

Ještě dvě minuty předtím měli možnost dát vedoucí gól i mladí viktoriáni – po standardce, ale nevyužili ji. Pro hráče Vyšehradu nebyla tato situace varováním, a tak z velmi podobné o chvíli později inkasovali. V 66. min. si postavil míč až před lavičkou Vyšehradu Blažek, z trestného kopu poslal daleko a dlouho letící balon do vápna, kde přistál u Heriana a ten, aniž by byl atakován, hlavou překonal Hanslíka: 1:0. Byl to nanejvýš laciný, trestuhodný gól.

O pět minut později Martinec rozehrál z levé strany přetažený roh a velmi dobře, posadil totiž balon na nohu Landíkovi. Ten ale bohužel minul žižkovskou bránu.

V 72. min. Žižkov podruhé udeřil, po centru z pravé strany Podrápský střelou k tyči upravil na konečných 2:0. Tím bylo o majiteli tří bodů rozhodnuto.

V neděli 22. dubna sedmnáctiletí šemíci přivítají doma na Vyšehradě tým Sokolova. Výkop je čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 17 František Mysliveček: „Odehráli jsme tady více než vyrovnané utkání, měla to být alespoň remíza. Bohužel dopadlo to tak, že zatímco my jsme svoje vyložené šance zahodili, Žižkovu stačily i pološance k tomu, aby dal dva góly. Pokud Landík ani Pautov netrefí za stavu 0:0 odkrytou bránu soupeře, je pak těžké pomýšlet na body. Utkání mohlo mít úplně jiný vývoj… Jinak ale nemám co bych klukům vyčetl, samozřejmě kromě první inkasované branky. Hra v poli z naší strany nebyla špatná. I za nepříznivého stavu jsme se tlačili dopředu, ale místo vyrovnání na 1:1 jsme se dočkali druhé branky v naší síti.“


U 17: Viktoria Žižkov – Slavoj Vyšehrad 2:0 (0:0)

Česká liga mladšího dorostu U 17, hráno ve středu 18. dubna 2018 na Střížkově.

Branky: 66. Herian, 75. Podrápský. Střely na branku: 2:0. Střely mimo: 3:5. Soupeřem zblokované střely: 3:4. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 3:5.

Rozhodčí: Hurych – Hrivík, Andras.

Diváků: 30.


Žižkov U 17: Slanina – Podrápský, Herian, Blažek, Velička ml. – Horváth (54. Pivoňka), Tichý, Kadlec, Plucha ml. (62. Poustecký) – Minárčin (54. Tůma), Janda (54. Suh). Trenéři Tomáš Plucha a Jiří Velička.

Vyšehrad U 17: Hanslík – Brejcha, Novichikchin, Pryshlyuk, Pautov (77. A. Mamudov) – Landík, Sejdia (73. L. Bábela) – Kabeš, Škobis (67. P. Martinec), Krejzl (41. Šticha) – P. Siruček (47. Petrach). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Zvoníček a Šmidt. Trenéři František Mysliveček a Petr Florián.


Derby „sedmnáctek“ Vyšehrad – Viktoria Žižkov

1.  9. 2012 Vikt. Žižkov – Vyšehrad 9:0

28.  3. 2013 Vyšehrad – Vikt. Žižkov 0:2

24.  8. 2013 Vikt. Žižkov – Vyšehrad 3:2

19.  3. 2014 Vyšehrad – Vikt. Žižkov 1:1

28. 10. 2015 Vyšehrad – Vikt. Žižkov 2:0

11.  6. 2016 Vikt. Žižkov – Vyšehrad 1:2

6. 11. 2016 Vyšehrad – Vikt. Žižkov 2:3

17.  5. 2017 Vikt. Žižkov – Vyšehrad 0:0, pen. 9:8

20. 8. 2017 Vyšehrad – Vikt. Žižkov 2:3

18.  4. 2018 Vikt. Žižkov – Vyšehrad 2:0

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...