INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Tři trestné kopy Kubiese a tři góly: U 16 porazila Kolín 3:1

U 16 Čtvrtého jarního vítězství dosáhla v sobotu 21. dubna „šestnáctka“ Slavoje Vyšehrad. Na domácí půdě porazila sedmnáctileté hráče Kolína 3:1, v tabulce skupiny C České divize U 17 však nadále setrvává na 8. místě. V dosahu už má ale právě šestý Kolín, na něhož ztrácí jen tři body, a hlavně sedmý Nový Bydžov s odstupem jediného bodu. Do kolínské sítě se trefili Jakubové Přech s Doušou a po změně stran přidal pojistku Martin Šticha. U všech tří gólů, jež padly vždy po trestných kopech, asistoval obránce Maxmilián Kubies, který standardky rozehrával. Hoši si za velmi bojovný, disciplinovaný výkon a účinný presink v náročném horkém počasí, tři body určitě zasloužili.

Úvodní šanci měl však Kolín, Miškovský ji ale zahodil, trefil jen dobře postaveného brankáře Klomínka. Pak už převzali iniciativu mladí šemíci, o zakončení se pokoušeli Petrach a po něm Šticha, skóre se však začalo měnit až ve 24. min. Kubies byl faulován a sám rozehrál z levé strany trestný kop. Přech, jenž si v tomto utkání navlékl kapitánskou pásku, poslal z jeho centru balon hlavou do sítě: 1:0! Ve 35. min. ale J. Šámal z akce, jež zpočátku nevypadala moc nebezpečně, vyrovnal na 1:1.

Tři minuty nato si opět postavil balon k provedení standardky z levé strany Kubies a zase z toho byl gól. Při závaru před bránou vypadl kolínskému gólmanovi Bínovi míč z rukou před sebe a Douša ho nemilosrdně poslal za jeho záda: 2:1!

Hned po zahájení druhé půle odcentroval zprava Vlasák a Douša lobem z hranice vápna těsně přehodil bránu. V 52. min. mohl vyrovnat Miškovský, ale jeho střelu se podařilo včas zblokovat. Z protiútoku pak vypálil Šticha, a byl z toho roh. Po jeho rozehrání se dostal ke střele Sejdia, avšak minul.

V 63. min. se po trestném kopu tlačil za vyrovnávací brankou kolínský Nágl, ale přehlavičkoval Klomínkovu bránu. Naopak v 67. min. rozehrál Kubies další trestný kop a ve výskoku Šticha trefil hlavou do sítě: 3:1! Pak měl ještě šanci Sejdia, ale minul. Tři body si naše U 16 díky velmi aktivnímu pojetí hry po celých 80 minut již ustrážila.

V dalším utkání naše U 16 nastoupí v sobotu 28. dubna na hřišti při ZŠ Hovorčovická v Kobylisích, kde ji přivítá domácí „šestnáctka“ Admiry. Ta je třetí v tabulce, ale Vyšehrad jí má odvádět podzimní krčskou porážku 1:2. Výkop je čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Alexandr Samuel: „Tři body jsme si rozhodně zasloužili a konečně se nám podařilo v dorostenecké kategorii porazit Kolín. Již v úvodu zápasu jsme přinutili soupeře ke dvěma chybám, bohužel bez gólového zakončení, kdy jsme v obou případech netrefili odkrytou bránu. Kontrolovali jsme ale hru, a to i v defenzivní fázi. Po dobře rozehrané standardce jsme šli do vedení a potom nám pomohla chyba kolínského brankáře, jemuž vypadl míč, a díky důrazu jsme trestali na 2:0. Sportovní štěstí se k nám přiklonilo hlavně díky aktivitě. Potom jsme sice nechali soupeře vyrovnat, ale moc nás to nepoznamenalo a ve druhé půli jsme se znovu prosadili po standardkách. Kolín s několika staršími hráči byl sice důrazný a hrozil brejky, do vyložené šance jsme ho ale už nepustili. Trénujeme aktivní pojetí hry, aby se pak hrálo podle našich not a ne podle soupeřových, což se nám pravda ne vždy daří – tentokrát ale ano, protože přístup k utkání byl takový, jaký by měl být pokaždé.“

U 16: Slavoj Vyšehrad – FK Kolín 3:1 (2:1)

Česká divize U 17, hráno v sobotu 21. dubna 2018.

Branky: 24. Přech, 38. Douša, 67. Šticha – 35. J. Šámal.

Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 9:3. Soupeřem zblokované střely: 7:1. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 1:3.

Rozhodčí: Hurych – Hrivík, Tsarev. Diváků: 30.

Vyšehrad U 16: Klomínek – Paleček, Stanislav, Sejdia, Kubies (69. Melíšek) – Šticha, Přech – Vlasák (77. Herden), Petrach, Janík – Douša (80. Vlček). Na lavičce byli ještě připraven Kankara. Trenéři Alexandr Samuel, Michal Hozák, Oldřich Ouzký a Miroslav Starý.

Kolín U 17: Bína – Vondráček, Juřica (41. Nevečeřal), Machurka, Kroupa – Škorpil (41. Bláža), Nágl, V. Šámal, Miškovský – Sosvor (70. Šín), J. Šámal. Trenéři Antonín Navrátil, Petr Káninský a Ivan Králík.

 

Střelci branek U 16

10 – Douša (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu)

5 – Petrach

4 – Vodrážka

3 – Martínek, Přech, Sejdia

2 – Janík, Melíšek, M. Veselý

1 – Herden, Pařízek, Šticha, Vlasák

 

Brankové asistence

8 – Douša, Kubies

6 – Šticha

4 – Petrach

3 – Paleček

2 – Melíšek, Přech, Vodrážka

1 – Herden, Janík, Kalynyak, M. Veselý

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...