INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 17: dva body proti Kladnu odměnou za dřinu a bojovnost

U 17 – Nejúspěšnější období v sezoně prožívá momentálně „sedmnáctka“ Slavoje Vyšehrad. Svěřenci trenérů Františka Myslivečka a Petra Floriána vydolovali z posledních tří zápasů osm bodů, když po výhrách nad Sokolovem a v Mostu získali další dva ze souboje s Kladnem. Soupeř měl blíž k vítězství, nastřelil třikrát tyč nebo břevno, nakonec ale skončil zápas remízou 2:2, když góly našeho týmu vstřelili kapitán Michal Landík a Karel Vejvoda. Penaltový rozstřel vyhráli mladí šemíci 4:2, přičemž rozhodující trefu obstaral Patrik Martinec. Možná svůj nejlepší zápas v této sezoně odchytal Tomáš Hanslík.

V tabulce skupiny A České ligy mladšího dorostu sice zůstává naše U 17 i nadále na 14. místě, má však nyní „na dostřel“ tři týmy před sebou: Sokolov (27 bodů), Petřín Plzeň (26) a Táborsko (25). Vyšehrad má 23 bodů.

Kladenští mladíci přitom vlétli do zápasu jako uragán, jen góly se jim nedařilo střílet. Již ve 3. min. pálil k tyči Donát, ale Hanslík vyrazil míč na roh. V 10. min. po závaru před domácí bránou nastřelil Pokorný tyč a dvě minuty nato Šrédl břevno. V tu chvíli to vypadalo s vyhlídkami na bodový zisk všelijak, jen ne moc nadějně.

Až potom se dostal k zakončení na druhé straně Kabeš, byl mu ale beztak odmáván ofsajd. Slibně vypadal po půlhodině hry průnik P. Siručka, ale gólman Absolín mu skočil včas pod nohy.

Po změně stran se pokusil o hlavičkové zakončení Pryshlyuk, ale gólman hostí byl na místě. Pak už zase začali tlačit Kladenští a vyrobili obrovský závar před domácí bránou i se třemi vyloženými šancemi. Čermák ani Šnobl však Hanslíka nepřekonali.

V 53. min. ale Šnobl trefil břevno a odražený míč poslal do sítě Slabý: 0:1. Už za minutu však bylo vyrovnáno. Po faulu na Trčku před kladenskou lavičkou rozehrál Krejzl trestný kop na zadní tyč a kapitán Landík protlačil míč za brankovou čáru: 1:1!

Přesně po hodině hry měl megašanci Šnobl, ale Hanslík jeho střelu vykopl nohou a kladenský forvard šel střídat. V 64. min. po přihrávce P. Martince z pravé strany hřiště Vejvoda parádní ranou bez přípravy trefil pod břevno: 2:1!

Tři minuty nato mohl vyrovnat Kindl, pokusil se o zakončení z voleje, leč minul. V 67. min. však po centru zleva Čermák střelou zblízka vyrovnal: 2:2.

Dvě minuty před koncem utkání po trestném kopu hostí mohl přidat Čermák ještě třetí a rozhodující gól, jeho hlavičku ale Hanslík dokázal vyrazit na roh.

Penaltovou loterii zahájil úspěšně Novichikchin, vzápětí Hanslík vyrazil střelu Slabého. Ve druhé sérii proměnili Vejvoda i Donát. Ve třetí sérii zvýšil Krejzl už na 3:1, zatímco Jandův pokus znovu zneškodnil Hanslík. Už ve čtvrté sérii tak mohl rozhodnout nejlepší střelec naší U 16 Douša, ale neproměnil – brankář Absolín jeho střelu vyrazil. Kladenský Kindl pak snížil na 3:2. V páté sérii ale s jistotou obstaral rozhodující trefu P. Martinec: 4:2! A naši hráči se mohli začít radovat z dvoubodového zisku.

Již ve středu 9. května od 17.15 hod. čeká naši U 17 derby na Motorletu (v rámci předehrávaného 30. kola). Bude to velmi obtížný zápas, Motorlet je druhý v tabulce hned za Slavií B a má dvojnásobný počet bodů než Vyšehrad. V neděli 13. května od 12.15 hod. se pak představí náš tým v Benešově.

Trenér U 17 František Mysliveček: „Remízu musíme považovat za šťastnou, protože jsme narazili na vyspělého a fotbalového soupeře. Trocha štěstí a výkon našeho brankáře Tomáše Hanslíka nám nakonec pomohly k zisku dvou bodů. S nimi jsme velmi spokojeni, i když je nám jasné, že se máme stále čemu učit. Na druhou stranu v některých jiných zápasech jsme třeba zahráli lépe a body jsme nezískali, takže tentokrát se nám to vrátilo. Ve středu nás čeká derby na Motorletu, tak uvidíme, jak to půjde dál.“


U 17: Slavoj Vyšehrad – SK Kladno 2:2 (0:0), pen. 4:2

Česká liga mladšího dorostu U 17, hráno v neděli 6. května 2018.

Branky: 54. Landík, 64. Vejvoda a rozhodující penalta Martinec – 53. Slabý, 67. Čermák.

Penalty proměnili: Novichikchin, Vejvoda, Krejzl, P. Martinec – Donát, Kindl. Penalty neproměnili: Douša – Slabý, Janda.

Střely na branku: 5:12. Tyče nebo břevna: 0:3 (Pokorný, Šrédl, Šnobl). Střely mimo: 4:3. Soupeřem zblokované střely: 1:3. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 1:5.

Rozhodčí: Opočenský – Laštovička, Čikara.

Diváků: 55.

Vyšehrad U 17: Hanslík – Pautov, Novichikchin, Pryshlyuk, Šticha (41. Brejcha, 79. L. Bábela) – Landík, Trčka (50. P. Martinec) – Kabeš (56. Douša), Škobis, Krejzl – P. Siruček (41. Vejvoda). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Zvoníček a A. Mamudov. Trenéři František Mysliveček a Petr Florián.

Kladno U 17: Absolín – Kreisinger, Švejda (41. Slabý), Janda, Čapek – Cimrman, Donát – Pokorný, Šrédl (41. Tyban), Mačura (41. Čermák) – Šnobl (60. Kindl). Trenéři Jan Pejša, Petr Brabec a Karel Kreisinger.


Střelci branek U 17

7 – Vejvoda

4 – Krejzl

3 – Kabeš, Pryshlyuk, P. Martinec (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu)

2 – Landík, P. Siruček (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu), Šticha

1 – Douša, Futinec, Petrach, Škobis, Trčka

 

Brankové asistence

5 – Krejzl

4 – Kabeš, Martinec, Trčka

3 – Vejvoda

2 – Landík

1 – Brejcha, Futinec, Hanslík, Pautov, Škobis

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...