INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 17: Vejvoda trefil výhru 1:0!

U 17 – Cenného vítězství nad kvalitním soupeřem dosáhli v neděli 27. května na hřišti v Krči mladší dorostenci Slavoje Vyšehrad. Svěřenci trenérů Františka Myslivečka a Petra Floriána v utkání České ligy U 17 porazili B-tým Dynama České Budějovice 1:0, když jedinou branku utkání vstřelil v55. minutě po akci Filipa Kabeše a finální přihrávce od Jakuba Douši nejlepší střelec týmu Karel Vejvoda (na snímku uprostřed s č. 10). Byla to jeho osmá trefa v tomto ročníku. Zápas bez inkasované branky byl však pro naši U 17 teprve třetím v sezoně.

Naše „sedmnáctka“ zůstala sice před posledními dvěma zápasy sezony na 14. místě, na dosah má však ještě i jedenácté Táborsko, které má o tři body víc. Dvanáctý Sokolov i třináctý Petřín Plzeň pak mají o dva body víc než Vyšehrad.

V úvodním poločase ve 13. min. měli sedmnáctiletí šemíci velkou příležitost ujmout se vedení, kterou však promarnili. Šticha zatáhl míč po pravé straně hřiště, téměř od brankové čáry odcentroval na zadní tyč, kde byl první u míče nabíhající P. Suriček, z malého vápna ale střelou bez přípravy překopnul bránu. Dvě minuty nato se pokusil přelobovat brankáře Cízlera Krejzl, ale s přesností zakončení byl také na štíru, byť ze značné vzdálenosti.

Po úvodní čtvrthodině už ale měli zřetelně navrch černobílí. Hned z protiútoku po Krejzlově pokusu se dostal do čisté gólové šance Polanský, byl sám před Zvoníčkem, jenomže zazmatkoval a naštěstí pro Vyšehrad minul jeho bránu. Ve 33. min. se vyznamenal Zvoníček při vyložené příležitosti Vojíka, jehož střelu bez přípravy vyrazil reflexivně na roh.

Až po deseti minutách druhého poločasu hlavičkující stoper Novichikchin trefil prostor mezi třemi tyčemi jihočeské brány, gólman Cízler ji bez potíží kryl. To už ale byli na trávníku Douša s Vejvodou, kteří vnesli do ofenzivní fáze hry domácího týmu značné oživení. Jihočechům najednou došlo, že by také mohli gól inkasovat, a to se také dost brzy stalo.

V 55. min. Kabeš ze středu hřiště přihrál doprava Doušovi, ten posunul balon doprostřed na vápno a Vejvoda se pokusil o zakončení – s velkým úspěchem, přestože jeho střela postrádala razanci. Míč se však dokutálel k tyči a brankář Cízler ho spatřil až v poslední chvíli, neboť mu zakryl výhled jeho spoluhráč-obránce. Balon tak po zemi doputoval až do sítě: 1:0!

Jihočeši potom přidali a Zvoníček se měl několikrát co činit, aby odvrátil pohromu v podobě vyrovnávací branky. Čistou šanci měl zejména Vojík po hodině hry, ale neproměnil ji. Naopak jen o chvilku dříve mohl přidat pojistku Vyšehrad. Ze souboje Kabeše s brankářem hostí se balon odrazil k Vejvodovi, ten pohotově vypálil a i když minul, balon ještě stihl zachytit Douša. Jeho zakončení z ostrého úhlu ale druhý gól nepřineslo.

Ve druhé polovině druhé půle už byli Jihočeši stále nervóznější a začali kazit přihrávky. Naše U 17 taktickým výkonem dotáhla zápas k vítěznému konci a mohla se radovat, že položila na lopatky fotbalově vyspělého soupeře.

Zbývající dvě utkání tohoto ročníku České ligy U 17 (skupina A) odehraje naše „sedmnáctka“ rovněž v Praze. V neděli 3. června v 17.00 hod. to bude derby na Aritmě a nakonec v neděli 10. června ve 12.30 hod. v Krči derniéra sezony v podobě měření sil s Táborskem.

Trenér U 17 František Mysliveček: „Porazili jsme hráče z fotbalové akademie, kteří trénují i dopoledne. A to je cenné. Vyrovnali jsme se jim v bojovnosti, po fotbalové stránce to ale tak přesvědčivé z naší strany nebylo. Hráli jsme na jaře poprvé v Krči a nebyli jsme sto adaptovat se na zdejší terén. Soupeř byl určitě techničtější, my zase hladovější po výsledku. Vítězství 1:0 jsme si tak podle mého názoru zasloužili. Pravdou je, že soupeř nasadil do utkání o rok mladší hráče, zato byl nejspíš odpočinutější. Někteří z našich hráčů, co nastoupili proti Budějovicím, totiž odehráli o 24 hodin dříve i sobotní zápas v Trutnově.“


U 17: Slavoj Vyšehrad – Dynamo České Budějovice B 1:0 (0:0)

Česká liga mladšího dorostu U 17, hráno v neděli 27. května 2018 v Krči.

Branka: 55. Vejvoda. Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 6:6. Soupeřem zblokované střely: 1:2. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 3:2.

Rozhodčí: Starý – Bužo, Makajev.

Diváků: 20.


Vyšehrad U 17: Zvoníček – Brejcha, Novichikchin, Pryshlyuk, Pautov – Landík, Škobis – Krejzl (48. Vejvoda), Kabeš (76. M. Bábela), Šticha (41. Douša) – P. Siruček (70. L. Bábela). Na lavičce byl ještě připraven brankář Hanslík. Trenéři František Mysliveček a Petr Florián.

České Budějovice B: Cízler – Waník, Perina, Bízek (20. Bartizal), Schönbauer – Vojík, Polanský, Česák, Mašek – Bicenc (67. Trmal), Ondráček. Trenéři Jan Dvořák a Josef Perina.

 

Dosavadní vítězná utkání Vyšehradu U 17

17.  9. 2017 Vyšehrad – Viktoria Plzeň B 2:0

1. 10. 2017 Vyšehrad – Most 1:0

5. 11. 2017 Vyšehrad – Aritma 4:1

26. 11. 2017 Příbram B – Vyšehrad 3:4

22.  4. 2018 Vyšehrad – Sokolov 4:1

27.  5. 2018 Vyšehrad – Č. Budějovice B 1:0

 

Střelci branek U 17

8 – Vejvoda

4 – Kabeš, Krejzl

3 – Landík, Pryshlyuk, P. Martinec (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu), P. Siruček (z toho 2x rozhodující penalta v rozstřelu)

2 – Šticha

1 – Douša, Futinec, Petrach, Škobis, Trčka

 

Brankové asistence

5 – Kabeš, Krejzl

4 – Martinec, Trčka

3 – Vejvoda

2 – Douša, Landík, P. Siruček

1 – Brejcha, Futinec, Hanslík, Pautov, Škobis

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...