INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 16 přivezla z Trutnova bod

U 16 – Na podzim naše U 16 prohrála doma s o rok staršími hráči Trutnova 0:3, v odvetě mohla tomuto soupeři na jeho hřišti porážku vrátit, ale byl z toho nakonec jen zisk jednoho bodu. Utkání České divize U 17, jež se hrálo v sobotu 26. května v Trutnově, skončilo remízou 3:3 a na penalty pak vyhráli domácí 4:2. Vyšehrad U 16 zůstal na 8. místě tabulky.

Vzhledem k absencím mnoha hráčů – nejen z důvodů zranění či nemocí – si museli trenéři vypůjčit fotbalisty z A-týmu U 17 a také ještě ze starších žáků. Sestava tudíž byla hodně neobvyklá.

Po čtvrthodině hry měl po centru od Vu první gólovou šanci Kankara, jeho střelu k tyči ale domácí brankář Hofírek chytil. Pak měl dvě příležitosti domácí kapitán Andrle, přičemž jednou minul a jednou mu chytil jeho střelu David Martinec. Ve 38. min. prošel po levé straně Pautov a z jeho zpětné přihrávky otevřel skóre Vlček: 0:1! Bohužel v tu chvíli naši hráči, navzdory důrazným výzvám trenérů, ztratili koncentraci, a domácí toho okamžitě využili. Rozehráli balon ze středového kruhu, pak přišel centr a Volman vyrovnal na 1:1.

Hned po zahájení druhé půle se však naši hráči podruhé ujali vedení. Vu odcentroval do vápna, kde byl Kankara, zakončoval však Vlček: 1:2!

Za tohoto stavu měli velmi dobré příležitosti pojistit vedení Vyšehradu Krejzl a po něm Vu, ale neproměnili je. Místo toho v 53. min. bylo znovu srovnáno na 2:2 a za autora branky označen domácí záložník Jirousek, přestože míč nepřešel za brankovou čáru… Rozhodčí z Ústí nad Orlicí vyhodnotil situaci jako platný gól.

Přesně po hodině hry naši hráči přišli uprostřed pole o míč a domácí z ofsajdové pozice skórovali Tomanem a vedli 3:2.

Vyrovnat mohl Krejzl, ale těsně minul. V 69. min. ale odcentroval Vu a míč se přes Kankaru dostal až k Doušovi, který prokázal své schopnosti v koncovce a střelou k tyči vyrovnal: 3:3! V závěrečné desetiminutovce měli naši hráči ještě tři příležitosti dát vítězný gól. Šticha, který si tentokrát navlékl kapitánkou pásku, Kankara ani Vlček je však bohužel neproměnili.

První sérii penaltového rozstřelu náš hráč Chung Hieu Vu proměnil – po něm také domácí Ikri. Ve druhé sérii nezaváhali Khomyn ani trutnovský Toman. Ve třetí sérii ale Petrach bohužel přestřelil, zatímco domácí Vlach dal. Ve čtvrté sérii Štichovu střelu chytil brankář Hofírek a protože pak následně domácí Turner proměnil, zvítězil Trutnov v rozstřelu 4:2. Byl teprve druhým rozstřelem v sezoně, přičemž v tom prvním na podzim v Hradci Králové-Třebši naše U 16 uspěla.

Letos na jaře už nebudou žádné výjezdy, ani do Trutnova, ani nikam jinam – všechna tři poslední utkání tohoto ročníku totiž odehraje naše U 16 v Praze. V sobotu 2. června v Krči ji čeká derby s Meteorem, přesně o týden později pak rovněž v Krči přivítá tým Ústí nad Orlicí. Oba zápasy mají výkop půl hodiny po poledni. V posledním utkání sezony se představí v sobotu 16. června ve 12.45 hod. na hřišti FC Tempo, které už nyní sahá po prvenství v soutěži.

Trenér U 16 Alexandr Samuel: „Podle vývoje utkání je zisk jednoho bodu spíš ztrátou. Navzdory silně kombinované sestavě jsme podali bojovný, poctivý výkon, řekl bych, že jsme domácí zaskočili, nebylo nám však přáno dotáhnout zápas k vítězství. Dva ze tří gólů, které byly uznány ve prospěch domácích, byly neregulérní.“


U 16: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad 3:3 (1:1), pen. 4:2

Česká divize U 17, hráno v sobotu 26. května 2018.

Branky: 39. Volman, 53. Jirousek, 60. Toman a rozhodující penalta Turner – 38. a 42. Vlček, 69. Douša. Penalty proměnili: Ikri, Toman, Vlach, Turner – Vu, Khomyn. Penalty neproměnili: Petrach, Šticha (oba Vyšehrad). Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 7:7. Rohy: 4:10.

Rozhodčí: Jansa – Škoda, Svoboda.

Diváků: 30. 


Trutnov U 17: Hofírek – Vlach, Turner, Macela, Volman (62. Hetlfejš) – Andrle, Ondráček, Jirousek, Stefanidis (73. Turek) – Toman, Pavelka (70. Ikri). Trenéři Tomáš Cerman a Pavel Chvalina.

Vyšehrad U 16: D. Martinec – Paleček (72. Mareš), Petrach, Šticha, Pautov – Pařízek, Vu – Douša, Kankara (72. Khomyn), Krejzl – Vlček. Na lavičce byli ještě připraveni Futinec, Vlasák a Coufal. Trenéři Alexandr Samuel, Michal Hozák, Oldřich Ouzký a Miroslav Starý.


Střelci branek U 16

13 – Douša (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu)

6 – Petrach 

5 – Přech

4 – Vodrážka

3 – Herden, Martínek, Sejdia, Vlček

2 – Janík, Melíšek, Pařízek, M. Veselý, Vlasák

1 – Kubies, Šticha


Brankové asistence

13 – Kubies 

9 – Douša

7 – Šticha

5 – Kankara, Paleček

4 – Petrach

3 – Přech

2 – Herden, Melíšek, Vodrážka, Vu

1 – Janík, Kalynyak, Sejdia, Pautov, M. Veselý, Vlček

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...