INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Happy end U 17 v Sokolově obstaral kapitán Petrach: 3:2!

U 17 – Výborného výsledku dosáhli během poslední srpnové neděle naši mladší dorostenci v Sokolově. Díky trefám Arkhipa Khomyna, Pavla Vodrážky a kapitána týmu Ondry Petracha (na snímku), jenž rozhodl zápas svým gólem v 90. minutě, porazili domácí Baník 3:2. Připsali si tak první body v novém ročníku České ligy U 17. Vinou předchozích dvou porážek v Mostu a s „šestnáctkou“ Slavie je však naše U 17 stále ještě v suterénu tabulky na 14. místě.

V základní sestavě učinili trenéři Mirko Beuk s Tomášem Petrachem jen jednu změnu, kdy Petra Melíška nahradil urostlý stoper Petr Stanislav. Chyběli nadále Blerton Sejdia a nemocný Jakub Douša, nejlepší střelec naší U 16 v minulé sezoně.

Utkání bylo vyrovnané a zvlášť ve druhém poločase dramatické se spoustou šancí na obou stranách. Už ve 3. min. vybojoval míč při presinku Khomyn a umístěnou střelou z hranice vápna otevřel skóre: 0:1! Domácí vzápětí nastřelili břevno a ve 12. min. kapitán Bílek srovnal na 1:1.

Následovala naše nejslabší část utkání, kdy jsme byli zbytečně nervózní na míči, kazili, a soupeř tak byl blízko k otočení výsledku.

V poločase jsme se zklidnili a vstoupili aktivně do druhé půle. V 55. min. rozehrál brankář Klomínek přímý kop a našel v náběhu za obranu Vodrážku, který nám vrátil vedení: 1:2!

Bohužel osm minut nato jsme vyrobili chybu, kterou jsme soupeři nechtěně darovali vyrovnání. Postaral se o něj náhradník Podhajský: 2:2.

Zbytek utkání přinesl několik šancí na obou stranách. Z našeho týmu byl nejblíž ke vstřelení gólu opět Vodrážka, kdy se ocitl sám před brankářem Gembickým, ale také Petrach, jenž zblízka dorážel Khomynův přímý kop. Oba ale sokolovský gólman vychytal. Nás naopak ve dvou tutovkách podržel Klomínek.

Zápas přinesl dramatické finále a vítěznou branku v 90. min. Kolmicí za obranu Vlček našel kapitána Petracha a ten rozhodl o happy endu pro Vyšehrad: 2:3!

Také v dalším utkání čeká naši U 17 daleká cesta za soupeřem, konkrétně do Českých Budějovic, kde se utká s „šestnáctkou“ tamního Dynama. Hraje se v neděli 2. září od 13.15 hod.

Asistent Tomáš Petrach: „Důležitá výhra v zápase, v němž jsme šli sportovnímu štěstí naproti dobrým kolektivním výkonem a sebevědomým závěrem. Nespokojili jsme se s bodem a chtěli všechny tři. V soubojích a důrazu ale musíme hodně přidat, v tom byl Sokolov přece jen lepší. Na úvod sezony nás potkal těžký los, utrpěli jsme dvě prohry bez vstřelené branky, a tak plný bodový zisk na horké půdě Sokolova o to víc těší.“


U 17: Baník Sokolov – Slavoj Vyšehrad 2:3 (1:1)

Česká liga U 17, hráno v neděli 26. srpna 2018.

Branky: 15. Bílek, 60. Podhajský – 4. Khomyn, 53. Vodrážka, 90. Petrach.

Rozhodčí: Tvrdík – Tichota, Štěřík. ŽK: Šoustek, Koch, Peška, Podhajský – Stanislav, Vodrážka, Petrach.

Diváků: 50.


Sokolov U 17: Gembický – Poupě, Koch, Šoustek, Kolář – Peška, Slezák, Friml (69. Nedbalý), Stehlík – Bílek (46. Podhajský), Kondelčík. Trenéři Marian Václavík a Jiří Dlouhý.

Vyšehrad U 17: Klomínek – Šticha, Stanislav, Přech, Paleček – Herden (88. Vlček), Petrach, Janík (75. Mlejnek), Kubies (65. Vlasák) – Vodrážka, Khomyn. Trenéři Mirko Beuk a Tomáš Petrach.

 

Branky Vyšehradu v České lize U 17

1 – Khomyn, Petrach, Vodrážka

 

Asistence

1 – Klomínek, Vlček

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...