INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 17 veze další body zvenku, zvítězila 3:0 v Budějovicích!

U 17 – Dva veselé návraty z úspěšných a hodně úrodných výjezdů do západních a jižních Čech mají za sebou naši mladší dorostenci. Sedmnáctiletí šemíci týden po vítězství 3:2 v Sokolově totiž naplno zabodovali i v Českých Budějovicích, kde v neděli 2. září porazili „šestnáctku“ tamního Dynama 3:0! Dvakrát se trefil Arkhip Khomyn (na snímku) a jednou kapitán týmu Ondra Petrach, navíc brankář Simon Klomínek uhájil poprvé na podzim čisté konto. Svěřenci trenérů Mirko Beuka a Tomáše Petracha se tak posunuli ze 14. místa České ligy U 17 (skupina A) o pět příček výš až do středu tabulky na 9. místo.

Oproti sokolovskému zápasu se nevešli tentokrát do základní sestavy Janík s Kubiesem; nahradili je  Sejdia a uzdravený Douša. První poločas se odehrál ve vysokém tempu a s řadou šancí na obou stranách. Jakmile dali naši hráči trochu prostoru domácím, ti hrozili rychlými protiútoky zvláště po naší pravé straně.

Úvodních 25 minut bylo pro vývoj utkání klíčových. Přestože jsme si šance vytvářeli, jmenovitě Douša, Vodrážka a Sejdia, blíž ke vstřelení vedoucí branky byl přece jen soupeř, a to díky přesnější a důraznější koncovce. Podržel nás ale gólman Klomínek a dvakrát na brankové čáře zasahující Šticha s Herdenem.

Ve 24. min. byl faulován Petrach, Herden z trestného kopu poslal přesný centr do vápna na nabíhajícího Khomyna a ten mířil přesně: 0:1! Branka dodala mladým šemíkům klid a jistotu, začali diktovat tempo hry.

Vstup do druhého poločasu zvládli naši hráči na jedničku. Hned ve třetí minutě zatáhl po levé straně míč Vodrážka, na jeho přetažený centr si naběhl kapitán Petrach a bombou z voleje trefil šibenici: 0:2!

V 55. min. potom Herden posunul míč na Khomyna, jenž vypálil ze třiceti metrů a brankář Polanský lovil míč ze sítě potřetí: 0:3! Pro mladé Jihočechy v jejich domácím prostředí to byla tvrdá rána, z níž se už do konce zápasu nevzpamatovali. Vyšehrad kontroloval hru a pustil domácí už jen do jedné šance, kterou skvěle zlikvidoval Klomínek.

V dalším utkání se již naše U 17 představí doma na Vyšehradě. V neděli 9. září zde přivítá osmé Kladno, které má rovněž 6 bodů. Výkop tohoto zápasu 5. kola je čtvrt hodiny po poledni.

Asistent Tomáš Petrach: „Fotbalově vyspělý soupeř nám v prvním poločase několikrát zatopil, ale od naší první branky jsme začali mít navrch. Šli jsme do utkání s tím, že chceme hrát ativně, vysoko napadat a nenechat si vnutit hru domácích. Navzdory trochu kostrbatému úvodu se nám to dařilo a myslím, že jsme hráče Budějovic naší hrou zaskočili. Je pro nás důležité, že jsme začali střílet branky; čisté konto je příjemný bonus.“


U 17: Dynamo České Budějovice B – Slavoj Vyšehrad 0:3 (0:1)

Česká liga U 17, hráno v neděli 2. září 2018.

Branky: 24. a 55. Khomyn, 48. Petrach.

Rozhodčí: Tesař – Mach, Krauskopf. Bez karet.

Diváků: 80.


České Budějovice U 16: Polanský – Bartizal (46. Malý), Brabec, Bednář, Kolář – Bříza, Vančura, Krch (46. Hák) – Němeček (53. Tipanic), Trmal (53. Šimeček), Bastl (65. Bílý). Trenéři Stanislav Rožboud a Miroslav Jirkal.

Vyšehrad U 17: Klomínek – Šticha, Stanislav, Přech, Paleček (55. Kubies) – Sejdia (74. Janík), Petrach, Herden – Douša (65. Mlejnek), Khomyn (83. Vlasák), Vodrážka (81. Vlček). Trenéři Mirko Beuk a Tomáš Petrach. 


Branky Vyšehradu v České lize U 17

3 – Khomyn

2 – Petrach

1 – Vodrážka

 

Asistence

2 – Herden

1 – Klomínek, Petrach, Vlček, Vodrážka

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...