INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Spíš ztráta než zisk: jeden bod pro U 17 z hřiště Petřínu Plzeň

U 17 Bezbranková remíza a potom prohra na penalty. Naši mladší dorostenci v pátek 28. září na hřišti Petřínu Plzeň získali jeden bod, což byla ovšem skromná kořist. Sedmnáctiletí šemíci cítili, že mohli získat všechny tři, tak jako v předešlých třech zápasech venku.

Hned v první minutě utkání kapitán Petrach poslal pasem za domácí obranu do šance Sejdiu, ale brankář domácích Zíma byl u míče o krok dříve. Ve 12. min. táž dvojice připravila další šanci, ale Sejdiovu střelu z úhlu gólman kryl. V 18. min. byl „žlutě“ faulován Přech, Mlejnek rozehrál přímý kop a na jeho centr si naběhl Petrach, hlavou však minul bránu.

Ve 21. min. přišla největší šance prvního poločasu. Po dlouhém výkopu Klomínka se dostal za stopery soupeře Vodrážka, jeho lob přes vyběhnuvšího brankáře však mířil vedle. Ve 25. min. Vodrážka přihrál do náběhu Palečkovi, kterého ale v šanci zradilo zpracování míče.

Ve 39. min. měl Vyšehrad kopat penaltu. Centr Štichy si jeden z domácích hráčů domácích zpracoval ve vápně rukou, čímž zabránil Sejdiovi v zakončení. Rozhodčí to okomentoval slovy „ani náhodou“. Petřín Plzeň Klomínkovu branku ze hry neohrozil, nejvíc tak hrozil ze standardek, především šesti rohů.

Hned po zahájení druhé půle Petrach díky presinku vybojoval míč, postupoval sám na branku soupeře, ale než stihl vystřelit, byl faulován. Následný přímý kop nasměroval Khomyn jen do zdi. V 51. min. Sejdiu zastavil v šanci ofsajd.

V 58. min. zahrozili i domácí. Po sporně posouzeném autovém vhazování a protestech hráčů hostí místo soustředění se dostal do šance jeden z domácích hráčů, ale střela mu nesedla a minul. Na druhé straně pálil zdálky nad Khomyn. V 62. min. vybojoval míč Paleček, nastartoval Khomyna, který si narazil s Petrachem a z úhlu vypálil. Gólman míč pouze vyrazil, ale nikdo z našich se k dorážce nedostal.

V 66. min. po faulu na Petracha zahrával přímý kop Sejdia, ale trefil jen střed brány. V 70. min. byl hrubě faulován Paleček a se zraněním kotníku musel odstoupit. Na chvíli hrál náš tým jen v deseti, ztratil koncentraci a následovala deseti minutová pasáž, kdy domácí získali převahu a dostali se se do tří šancí. Naštěstí předvedl skvělé zákroky Klomínek a uhájil čisté konto.

V penaltovém rozstřelu byl Petřín stoprocentní, za nás se bohužel netrefil Sejdia, a tak druhý bod zůstal v Plzni.

V utkání 9. kola nastoupí svěřenci trenérů Mirko Beuka a Tomáše Petracha v neděli 7. října doma na Vyšehradě proti Benešovu. Výkop zápasu je čtvrt hodiny po poledni.

Asistent Tomáš Petrach: „Zápas jsme měli rozhodnout už v prvním poločase. Věřím, že pokud bychom vstřelili první branku, zklidnili bychom se a zápas kontrolovali. Kromě desetiminutovky po zranění Palečka jsme soupeře do pořádné šance nepustili, bohužel jsme selhali v koncovce. Bod je pro nás z tohoto utkání málo.“


U 17: Petřín Plzeň – Slavoj Vyšehrad 0:0, pen. 5:4

Penalty za Vyšehrad proměnili: Vodrážka, Šticha, Janík a Mlejnek. Neproměnil: Sejdia.  

Rozhodčí: Pálek –Ruda, Mičan. ŽK: Vodrážka, Pitipáč, Nový, Hendrych – Petrach, Sejdia.

Diváků: 50.

Petřín Plzeň U 17: Zíma – Ježek, Černický, Pitipáč, Veselý (66. Hendrych) – Svoboda (60. Nový), Kostifar (66. Keřlík), Vodrážka, Talůžek (55. Janča) – Vrba (55. Kolena), Zajíček. Trenér Zbyněk Jiskra.

Vyšehrad U 17: Klomínek – Herden, Přech, Šticha, Paleček (70. Douša) – Melíšek (84. Janík), Mlejnek, Petrach – Sejdia, Vodrážka, Khomyn (75. Vlček). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Pospíšil a Stanislav. Trenéři Mirko Beuk a Tomáš Petrach.

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...