INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Katastrofální víkend završila prohra U 17 s Motorletem 0:1

U 17 – Tak mizerný víkend Vyšehrad nepamatuje, nebo alespoň hodně dlouho nepamatuje. Prohrály nejen A-tým a juniorka, ale také všechna čtyři dorostenecká družstva. Výsledkovou apokalypsu završilo v neděli 21. října derby „sedmnáctek“ a prohra mladých šemíků s Motorletem 0:1. Tedy stejným výsledkem, jako v předzápase a dopoledním souboji starších dorostenců. Naše U 17 zůstala na 12. místě tabulky České ligy mladšího dorostu, bodově se však na ni dotáhl právě Motorlet.

Do základní sestavy se vrátili Douša a Sejdia, a tak na lavičce zůstali tentokrát Janík s Vlasákem. Mladší dorostenci Motorletu se představili pod vedením bývalého hráče našeho B-týmu Matěje Rajnocha a do první šance se dostal jeden z jeho svěřenců Pokorný, avšak minul. Ve 13. min. se trefil do sítě hostí Khomyn, jenomže byl mu odmáván ofsajd. O šest minut později předvedl tým Vyšehradu krásnou akci, již zakončili centrující kapitán Petrach a zakončující Sejdia, jeho střelu však brankář Giudici vyrazil na roh. Byla to nejhezčí akce tohoto derby.

V poločase došlo na dvojnásobné střídání, kdy Doušu s Khomynem nahradili Vlasák a Janík. Právě Vlasák se dostal hned po zahájení druhé půle do šance, ale z místa penalty hlavou těsně minul. Minutu nato na druhé straně prošel od pravého rohu hřiště až k malému vápnu hrotový útočník Motorletu Vajdl, ztroskotal však na Klomínkovi.

V 51. min. měl velmi nadějnou příležitost Vodrážka, prodral se až před gólmana Motorletu Giudiciho, ale trefil jen jeho. Odražený míč pak získal Šticha, střelou bez přípravy bohužel minul bránu. Krátce nato Vodrážka přenechal své místo na hřišti Vlčkovi.

Tahle dvojitá zahozená šance byla možná prvním zlomovým momentem zápasu. Druhý přišel v 57. minutě, kdy záložník hostí Čipera v přerušené hře udeřil loktem Petracha. Měla okamžitě následovat červená karta, šlo o naprosto jasnou situaci, pro kterou neexistuje dvojí či několikerý výklad pravidel, ale v ruce rozhodčího se přesto objevila jen žlutá. Navíc ji dostal také Melíšek, takže hrubě nesportovní chování mladého hráče Motorletu zůstalo de facto zcela bez trestu.

Třetí a čtvrtý zlomový moment utkání, tentokrát už rozhodující, přišly po hodině hry. V 63. min. Sejdia krásnou střelou z otočky těsně přestřelil. Nedáš – dostaneš a hosté udeřili. V 66. min. si Vajdl přesně zopakoval svůj průnik ze 48. minuty od rohového praporku z pravé strany a znovu mu v tom nikdo ze zadáků Vyšehradu nezabránil. Tentokrát už Vajdl svůj minisouboj s Klomínkem vyhrál a prostřelil ho: 0:1. Nejlepší střelec Motorletu tak dal svůj devátý podzimní gól.

Ve zbývajícím čase, navzdory veškeré snaze hráčů v modrých dresech, se už nic významného neudálo. Naši mladší dorostenci mohli po zápase litovat, protože tento tým Motorletu byl rozhodně k poražení. Přesto vyšli naprázdno, a to hlavně vinou zahazování gólových šancí. Stačí malý statistický dovětek: ve druhém poločase měli hráči Vyšehradu 12 střeleckých pokusů, z nich ale jen jednou trefili prostor mezi třemi tyčemi.

V neděli 28. října nastoupí naše U 17 v Příbrami proti tamní „šestnáctce“. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Asistent Tomáš Petrach: „Motorlet vytěžil z minima maximum. Rozhodla jediná branka, která padla ve fázi utkání, kdy jsme měli víc ze hry my. Odehráli jsme velice dobré utkání směrem dozadu, bohužel v útoku jsme na výkon obrany nenavázali. V obou poločasech jsme si vyloženou šanci sice vytvořili, ale brankář Motorletu jak Sejdiu, tak i Vodrážku vychytal. Náš útok vyšel ve druhém zápase po sobě naprázdno, což mrzí víc, než ztráta bodů. Bez práce nejsou koláče a právě pracovitost především ve hře bez balonu našim ofenzivním hráčům chyběla.“


U 17: Slavoj Vyšehrad – Motorlet Praha 0:1 (0:0)

Česká liga mladšího dorostu U 17, hráno 21. října 2018.

Branka: 66. Vajdl. Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 12:5. Soupeřem zblokované střely: 3:1. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 4:5.

Rozhodčí: Gunitš – Jeřábek, Hrivík. ŽK: Šticha, Melíšek, Vlček – Čipera.

Diváků: 40. 


Vyšehrad U 17: Klomínek – Douša (46. Vlasák), Melíšek, Přech, Paleček – Šticha, Petrach, Mlejnek – Sejdia, Vodrážka (55. Vlček), Khomyn (46. Janík). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Pospíšil a Kankara. Trenéři Mirko Beuk a Tomáš Petrach.

Motorlet U 17: Giudici – Cháb, Chládek, Kreibich, Vostracký – Švorčík (46. Pivnička) – Pokorný, Kulíšek (70. Novák), Čipera (81. Heim), Linka (59. Vondrouš) – Vajdl (86. Vejsada). Trenéři Matěj Rajnoch a Jakub Trýzna.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...