INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Čtvrtá podzimní výhra U 17 venku: zvítězila 4:1 v Příbrami

U 17 Mnohem lepší bilanci z utkání venku než doma mají v České lize mladšího dorostu sedmnátiletí fotbalisté Slavoje Vyšehrad. Na vlastním hřišti bodovali v jediném z dosavadních pět zápasů, k těmto třem bodům si ale mohou připočíst už 13 bodů zvenku. Po Sokolovu, Českých Budějovicích a Plzni-Doubravce dobyli v neděli 28. října také Příbrami, kde nad tamní „šestnáctkou“ zvítězili 4:2. Po dvou gólech našeho týmu vstřelili Pavel Vodrážka a Blerton Sejdia. Tři kola před koncem podzimní části „sedmnáctka“ Vyšehradu figuruje na 10. místě tabulky, nicméně od sedmého Sokolova ji dělí jen tři body a naopak od dvanáctého Motorletu pouze lepší skóre.

V prvním poločase se hrál na příbramské umělce vyrovnaný fotbal se snahou o kombinaci na obou stranách. Tým hostí bohužel často brzdily nepřesnosti, přesto si šance vypracoval. Do první velké příležitosti se dostal hned v 5. min. Vodrážka. Dostal míč za obranu, udělal kličku gólmanovi, ale prázdnou bránu levačkou netrefil.

Ve 20. min. měl gól na noze také Petrach, ocitl se sám před brankářem Boudníkem, ale zakončení kapitána Vyšehradu chyběla pohotovost, a tak domácí obránce stačil jeho střelu v poslední chvíli zblokovat. Za zmínku stojí i Štichův přímý kop, který gólman Příbrami se štěstím vytěsnil na roh.

Příbramská U 16 si žádnou vyloženou šanci nevypracovala, přesto skórovala jako první. Ve 36. min. zahrávala rohový kop, který byl sice odvrácen, ale ze souboje se míč odrazil na zadní tyč, kde se „zapomněl“ Dařena a otevřel skóre: 1:0. Byl sice v ofsajdu, ale vzhledem k tomu, že míč se k němu odrazil od hráče Vyšehradu, gól byl správně uznán.

Reakce však byla ale rychlá. Ve 40. min. Petrach našel kolmicí mezi obránci Vodrážku a ten prostřelil brankáře a srovnal: 1:1!

Ve druhém poločase se tlak Slavoje stupňoval, soupeře ke své brance vůbec nepouštěl, ale finální fáze byla problém. Až Palečkův centr v 70. min. našel Sejdiu, který hlavou poslal náš tým do vedení: 1:2!

Díky tomu také opadla nervozita a závěrečných dvacet minut Vyšehrad dominoval a přidal ještě dvě branky. Po Vlčkově centru se trefil v 82. min. opět Sejdia: 1:3! V 85. min. pak dorazil Sejdiovu střelu do prázdné branky Vodrážka: 1:4!

V neděli 4. listopadu přijde na řadu derby naší U 17 s Viktorií Žižkov. Mladí šemíci přivítají své rivaly a vrstevníky z Prahy 3 v neděli 4. listopadu na Vyšehradě a zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni. O týden později to bude vystoupení v Písku a v podzimní derniéře pak naše mladé hráče čeká v neděli 18. listopadu na Vyšehradě derby s Meteorem VIII.

Asistent Tomáš Petrach: „Zápas v Příbrami, zejména pak jeho druhý poločas, se nám vydařil. Naše obrana soupeře téměř do ničeho nepustila a konečně jsme proměňovali šance, i když zdaleka ne všechny. Kluci zápas odmakali. Navzdroy tomu, že jsme inkasovali branku jako první a prohrávali, z nich vyzařovalo odhodlání zápas vyhrát, což ve druhém poločase potvrdili.“


U 17: FK Příbram B – Slavoj Vyšehrad 1:4 (1:1)

Česká liga mladšího dorostu U 17, hráno 28. října 2018.

Branky: 36. Dařena – 40. a 85. Vodrážka, 70. a 82. Sejdia.  

Rozhodčí: Vyhnanovský – Glogar, Stehlík. ŽK: Martin Kinkor, Lisý – Vlasák, Mlejnek, Janík.

Diváků: 50.

Příbram U 16: Boudník – Vykysalý, Martin Kynkor, Halinský (51. Kudelňák), Michal Kynkor – Dařena, Matějka, Lisý, Pech – Záluský (65. Š. Nikl), Mizera (51. Volosjanko). Trenéři Vladimír Klenz a Marek Nikl.

Vyšehrad U 17: Klomínek – Mlejnek, Šticha, Přech, Paleček – Melíšek (65. Vlček), Janík, Petrach – Sejdia, Vodrážka, Vlček. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Khomyn a Herden. Trenéři Mirko Beuk a Tomáš Petrach.

 

Branky Vyšehradu v České lize U 17

4 – Khomyn, Vodrážka

3 – Petrach, Sejdia

1 – Herden, Přech

 

Asistence

3 – Petrach

2 – Douša, Herden, Vlček, Vodrážka

1 – Khomyn, Klomínek, Paleček, Sejdia, Šticha, Vlasák

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...