INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Venku to jde, doma ne: U 17 inkasovala čtyři góly od Mostu

U 17 Porážkou 2:4 s Mostem skončilo premiérové jarní představení mladších dorostenců Slavoje Vyšehrad na domácím stadionu. Naše U 17 tak v tomto utkání (nechtěně) jen potvrdila, že venku se jí daří mnohem lépe než na vlastním hřišti. Dva góly, jejichž autory byli kapitán Blerton Sejdia a Matěj Vlasák, na druhý tým tabulky nestačily a v tabulce je naše U 17 po sedmnácti kolech na 11. místě. Co se týče bilance zápasů doma, méně bodů než Vyšehrad (7) má už jen Doubravka (2).

Trenér Tomáš Petrach (při absenci Mirko Beuka) se musel, stejně jako před týdnem v Plzni, obejít nadále bez zraněného Ondry Petracha a nemocných Jakuba Douši s Tomášem Herdenem. Vstup do utkání ale mladým šemíkům vyšel: v 6. min. rozehrál Kubies rohový kop, první střelu Vodrážky ještě brankář Bureš vyrazil, ale Sejdia už poslal balon za jeho záda a otevřel skóre: 1:0!

V 17. min. dal gól mostecký Klimt, ale z ofsajdu. Ve 23. min. už trefa hostí platila, Wittausch srovnal na 1:1. Čtyři minuty nato hlavičkující Klíč poslal Severočechy do vedení 1:2. Dvě minuty před poločas opět Klíč další střelou zblízka náskok hostí pojistil: 1:3.

Sedmnáctiletí šemíci se po změně stran pokusili ještě něco s výsledkem udělat. V polovině druhé půle odcentroval Kubies a u vzdálenější tyče zakončoval úspěšně Vlasák: 2:3!

V 74. min. po centru Pařízka mohl vyrovnat hlavičkující Sejdia, bohužel se mu to nepodařilo. Pak měli dvě vyložené šance hosté – nedali, a tak v 83. min. přišla chvíle střídajícího Kankary. Po přihrávce od Kubiese ale trefil jen brankáře Bureše, a naděje na body tak zhasla. Naopak v 90. min. završil svůj hattrick Klíč: 2:4.

V neděli 17. března se naše U 17 představí v areálu Xaverova v Horních Počernicích, kde hraje svá domácí utkání „šestnáctka“ Slavie: suverén této soutěže. Tým pod vedením trenéra Karla Pitáka zatím ztratil body v jediném z dosavadních 17 utkání, a sice v září v Sezimově Ústí. Utkání mladšího dorostu Slavia B – Vyšehrad má výkop v 15 hodin.

Trenér Tomáš Petrach: „Přestože jsme se dostali do vedení 1:0, první poločas jsme neodehráli dobře. Příliš jsme se zatáhli, dopředu nebyli nebezpeční, a soupeř tak třemi brankami skóre otočil. Změny do druhého poločasu naší hře pomohly a po snížení na 2:3 jsme si vytvořili tlak a také dvě velké šance zásluhou Sejdii a Kankary. Vyrovnání to ale bohužel nepřineslo. Za druhý poločas si kluci jednoznačně zaslouží pochvalu. S druhým týmem tabulky Mostem jsme odehráli otevřenou partii a body jsme neodevzdali zadarmo.“


U 17: Slavoj Vyšehrad – FK Most 2:4 (1:3)

Česká liga mladšího dorostu U 17, hráno 10. března 2019.  

Branky: 7. Sejdia, 66. Vlasák – 27., 43. a 90. Klíč, 23. Wittausch.  

Rozhodčí: Severýn – Kučera, Staněk. ŽK: Klíč, Klimt, Minařčík (všichni Most).  

Diváků: 25.

Vyšehrad U 17: Klomínek – Vlasák, Melíšek, Pařízek – Přech, Šticha – Sejdia, Khomyn (72. Kankara), Lásztoveckij (21. Mlejnek, 58. Janík), Kubies – Vodrážka (46. Paleček). Trenér Tomáš Petrach.

Most U 17: Bureš – Bouček, Relich, Novák, Wittausch – Minařík, Vlach – Sobota (70. Žák), Klíč, Myška (46. Přenosil) – Klimt. Trenéři Libor Klíč a Martin Myška.


Branky Vyšehradu v České lize U 17

9 – Sejdia

6 – Vodrážka

4 – Khomyn

3 – Petrach

2 – Vlasák

1 – Herden, Melíšek (rozhodující penalta v rozstřelu), Přech

 

Asistence

4 – Vodrážka

3 – Herden, Petrach, Šticha, Vlček

2 – Douša, Kubies, Paleček, Sejdia, Vlasák

1 – Coufal, Khomyn, Klomínek, Mlejnek

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...