INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 17: kapitán Petrach jistil dvoubodový import z Kladna

U 17 – Dohromady pět bodů si přivezli v neděli 7. dubna z Kladna dorostenci Slavoje Vyšehrad: starší hoši všechny tři a mladší dva. Také v případě U 17 mohly a měly být, alespoň podle obrazu hry, počtu šancí a střeleckých pokusů, tři, nicméně i tak je dvoubodový import pozitivní. V dosavadních jedenácti zápasech venku sedmnáctiletí šemíci posedmé bodovali.

Hlavní postavou kladenského střetnutí byl kapitán Vyšehradu Ondra Petrach: gól dal již v prvním poločase, který ale neplatil. Trefil se i po změně stran, kdy vyrovnával na 1:1 a nakonec byl také autorem rozhodující trefy v penaltovém rozstřelu. Naše U 17 je v tabulce dvanáctá, přičemž od desátého Meteoru i jedenácté Viktorie Žižkov ji dělí jen dva body.

Výčet hráčských ztrát či absencí přitom nebyl zrovna nejmenší: celkem osm. Většina jich byla kvůli zranění: oba brankáři Klomínek a Pospíšil, dále Přech, Melíšek a Lásztoveckij. Nenastoupili ani Mlejnek a Sejdia, kteří měli v nohou hodně náročný dopolední předzápas v dresu U 19. A chyběl také Douša, jenž odešel do svého původního oddílu, tedy ABC Braník.

První dvě šance si vypracoval Kubies, v 10. min. přestřelil domácí bránu a ve 26. min. neproměnil sólový únik na brankáře Koca, který včas vyběhl. Po půlhodině hry Kubies rozehrál rohový kop a Petrach ve vyložené šanci hlavou neproměnil. Ve 36. min. si to zopakovali z jiného druhu standardky: Kubies rozehrál trestný kop a Petrach tentokrát hlavičkoval do sítě. Jenomže hráči v zelených dresech se radovali jen krátkou chvíli: během zlomku vteřiny se jejich emoce obrátily o 180 stupňů a cítili křivdu, když pomezní sudí zdvihl praporek na znamení údajného ofsajdu.

Ani další ostřelování branky Kladna nepřineslo kýžený efekt. Po rohovém kopu měl znovu šanci Petrach, ale tentokrát přestřelil a chytil se za hlavu.

Kladenští, ač šestí v tabulce, toho tentokrát moc nepředvedli (na podzim přitom vyhráli na Vyšehradě 4:1), nicméně v 57. min. se jim podařilo vstřelit poměrně laciný gól, jehož autorem byl Fedorišin: 1:0. Jeho hodně nedůrazná střela skákala pomalu ke vzdálenější tyči, kde se ještě snažil odvrátit pohromu Vlasák, ale chyběl mu jeden krok. O pět minut později mohl zvýšit náskok domácích Tyban, po trestném kopu ale přehlavičkoval Gothardovu bránu.

Závěrečná půlhodina už opět patřila mladým hráčům Vyšehradu, přestože se museli obejít bez trenéra Mirko Beuka. Ten byl v polovině druhé půle za kritiku rozhodčího vykázán z lavičky.

V 72. min. po přihrávce od Vodrážky vyrovnal Petrach: 1:1! Chvíli nato centroval Paleček a Janík před bránou hlavou míč jen líznul, a tak proletěl do zámezí. V 78. min. po centru od Kubiese měl ještě vyloženější příležitost rozhodnout utkání Herden, bohužel ji ale prováhal. Po 90 minutách tak byl stav 1:1.

V první sérii penaltového rozstřelu proměnili standardkář Vyšehradu Kubies i domácí Tyban. Vlasák potom napálil balon do šibenice, zatímco kladenský stoper Rottner neuspěl – Gothard jeho střelu v pádu vyrazil jednou rukou na břevno a od něj se odrazil míč do pole. Ve třetí sérii proměnili Janík i domácí Veiner, naopak ve čtvrté sérii oba střelci selhali: Štichovu střelu brankář Koco vyrazil, zatímco kladenský Veselý trefil jen břevno. V páté sérii kapitán mladých šemíků Petrach nezaváhal a bylo rozhodnuto, Vyšehrad zvítězil v rozstřelu 4:2, a získal tak druhý bod.

V neděli 14. dubna naše U 17 přivítá na domácím stadionu Doubravku. Ta je sice s pouhými dvěma body jasně poslední v tabulce, nicméně tři jarní zápasy prohrála rozdílem jediné branky. Výkop je čtvrt hodiny po poledni.


U 17: SK Kladno – Slavoj Vyšehrad 1:1 (0:0), pen. 2:4

Česká liga mladšího dorostu U 17, hráno 7. dubna 2019.

Branky: 57. Fedorišin – 72. a navíc rozhodující penalta v rozstřelu Petrach. Penalty proměnili: Tyban, Veiner – Kubies, Vlasák, Janík, Petrach. Penalty neproměnili: Rottner, Veselý – Šticha. Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 2:9. Soupeřem zblokované střely: 2:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 5:2.

Rozhodčí: Vyhnanovský – Jeřábek, Laštovička. ŽK: Veiner, Veselý – Petrach, Paleček, Stanislav.

Diváků: 40.


Kladno U 17: Koco – Veiner, Rottner, Pospíšil, Kukla (46. Charvát) – Zábranský – Veselý, Blažek (77. Vaňous), Tyban, Krpálek – Fedorišin (70. Klvaň). Trenéři Jan Pejša, Tomáš Abrhám a Karel Kreisinger.

Vyšehrad U 17: Gothard – Paleček, Šticha, Vlasák, Pařízek – Stanislav – Kubies, Petrach, Janík, Herden (80. Khomyn) – Kankara (46. Vodrážka). Trenér Mirko Beuk.


Branky Vyšehradu v České lize U 17

10 – Sejdia

7 – Vodrážka

5 – Petrach (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu)

4 – Khomyn

3 – Vlasák

1 – Herden, Melíšek (rozhodující penalta v rozstřelu), Přech

 

Asistence

5 – Vodrážka

4 – Šticha

3 – Herden, Kubies, Petrach, Vlček

2 – Douša, Paleček, Sejdia, Vlasák

1 – Coufal, Kankara, Khomyn, Klomínek, Mlejnek

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...