INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 17 se na výhru 2:1 s jasně poslední Doubravkou nadřela

U 17 Až na čtvrtý pokus se podařilo mladším dorostencům Slavoje Vyšehrad v jarní části sezony zabodovat na domácí půdě. Naše U 17 po předchozích porážkách na vlastním hřišti s Mostem, Sokolovem a „šestnáctkou“ Dynama České Budějovice v neděli 14. dubna 2019 vydřela vítězství 2:1 nad Doubravkou, a to díky gólům Matěje Vlasáka a Tomáše Kankary. Bohužel autor první branky byl v samotném závěru utkání po druhé žluté kartě vyloučen.

Soupeř z Plzně je sice otloukánkem České ligy sedmnáctiletých, protože ve skupině A získal ve 23 kolech pouhé dva body za podzimní domácí plichty s Benešovem a Viktorií Žižkov, na Vyšehradě však zahrál velmi dobře. Našemu družstvu byl důstojným soupeřem a v závěru utkání téměř sahal po remíze. Doubravka se svým hodně nelichotivým průměrem 6,4 inkasované branky na zápas měla být pro mladé šemíky snadným poledním soustem, jenomže nebyla.

V základní sestavě naší U 17 se objevili i Šticha s kapitánem Petrachem, kteří odehráli dopolední předzápas za U 19. Hned po zahájení hry přišly první dvě šance, ale Vodrážka přestřelil a Vlasák minul bránu. Na druhé straně v 10. min. Nedvěd krásnou střelou zdálky orazítkoval břevno brány, již hájil šestnáctiletý David Martinec.

Ve 14. min. se dostal bek Pařízek až do pravého rohu hřiště na polovině soupeře, odkud zpětnou přihrávkou našel Vlasáka a ten naprosto nečekanou technickou střelou přesně ke vzdálenější tyč překvapil nejen doubraveckého brankáře Smolu, ale všechny na stadionu: 1:0!

Do šancí, které byly určitě větší a vyloženější než pozice, z níž skóroval Vlasák, se pak postupně dostávali Pařízek, Kubies, dvakrát Vodrážka a pět minut před poločasem samotný Vlasák, jehož hlavičku k tyči vyrazil Smola na roh. Minutu nato po přihrávce od Pařízka skóroval střelou z voleje Janík, byl mu však odmáván ofsajd, a tak gól neplatil.

To ale ještě nebylo vše. Těsně před odpískáním poločasu Herden rozehrál z pravé strany trestný kop a na zadní tyči nabíhající Vlasák hlavou zblízka hlavičkoval mimo bránu. Postupně se totiž během první půle rozpršelo a mokrý míč mu sklouzl po hlavě do zámezí, jinak by to byl jeho takřka jistý druhý gól.

Po změně stran se sestava obměnila na třech postech, ne a ne však přidat druhý pojišťovací gól. V 71. min. po přihrávce od kapitána U 16 Coufala měl další šanci Vodrážka, ale minul bránu a přepustil své místo „hroťáka“ střídajícímu Kankarovi. A tomu tentokrát stačily tři minuty pobytu na hřišti, aby dal gól. V 74. min. odcentroval zleva Herden a Kankara, který si naběhl z opačné strany hřiště, trefil a dal krásný gól: 2:0! V 81. min. měl další příležitost, ale trefil jen brankáře Doubravky.

Pět koncem utkání Martinec přišel o čisté konto. Brček nechytatelnou ostrou střelou z hranice vápna, jež měla faleš a odrazila se od tyče do brány, snížil na 2:1. Hosté z Plzně se pak ještě pokusili o závěrečný zoufalý nápor, ten jim ale nevyšel. Naopak na druhé straně po rohovém kopu měl šanci Vlasák, ale trefil jen brankáře. To bohužel nebylo v tomto utkání z jeho strany vše, protože v 90. min. u postranní čáry fauloval, viděl druhou žlutou kartu a tudíž i červenou.

Po velikonoční pauze naše U 17 nastoupí k dalšímu mistrovskému utkání v neděli 28. dubna opět doma a opět proti soupeři ze západočeské metropole. Přivítá pátý celek tabulky Petřín Plzeň, přičemž výkop je čtvrt hodiny po poledni.

Asistent Tomáš Petrach: „Přestože jsme herně neoslnili, musím zápas s Doubravkou hodnotit kladně. Většina kluků měla v nohou buď sobotní utkání za U 18 ve Střešovicích, nebo dopolední předzápas za U 19, a tak to bylo hodně o morálu. S únavou asi souvisela i nekvalita v koncovce. Tlak a šance jsme si především v první půli vytvářeli, ale pálili jednu za druhou. Doubravku jsme tím drželi až do konce ve hře o body.“


U 17: Slavoj Vyšehrad – Senco Doubravka 2:1 (1:0)

Česká liga mladšího dorostu U 17, hráno 14. dubna 2019.

Branky: 14. Vlasák, 75. Kankara – 85. Brček.

Střely na branku: 13:7. Střely mimo: 12:5. Soupeřem zblokované střely: 6:2. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 5:0.

Rozhodčí: Hádek – Nebáznivý, Adámek. ŽK: Kubies, Šticha, Vlasák – Pittr. ČK: 90. Vlasák (Vyšehrad).

Diváků: 15.

Vyšehrad U 17: Martinec – Pařízek, Melíšek, Šticha, Herden – Stanislav, Petrach (60. Coufal) – Vlasák, Janík, Kubies (60. Mlejnek) – Vodrážka (72. Kankara). Trenéři Mirko Beuk a Tomáš Petrach.

Doubravka U 17: Smola – Sládek (81. Moule), Pittr, Maršík, Martan – Kloboučník – Kalina (74. Adlt), Uzlík (46. Bělohlav), Planeta, Nedvěd – Zapletal (46. Brček). Trenér Ondřej Šustr.


Branky Vyšehradu v České lize U 17

10 – Sejdia

7 – Vodrážka

5 – Petrach (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu)

4 – Khomyn, Vlasák

1 – Herden, Kankara, Melíšek (rozhodující penalta v rozstřelu), Přech

 

Asistence

5 – Vodrážka

4 – Herden, Šticha

3 – Kubies, Petrach, Vlček

2 – Douša, Paleček, Sejdia, Vlasák

1 – Coufal, Kankara, Khomyn, Klomínek, Mlejnek, Pařízek

 

Domácí výhry naší U 17

7. 10. 2018 Vyšehrad – Benešov 2:1

18. 11. 2018 Vyšehrad – Meteor 4:3

14. 4. 2019 Vyšehrad – Doubravka 2:1

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...