INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 17: Kankara jediným gólem utkání trefil výhru v Benešově

U 17 – Jeden vstřelený gól na hřišti soupeře ve středečním prvomájovém derby na Meteoru našim mladším dorostencům ani zdaleka nestačil, prohráli 1:4. Zato o čtyři dny později, v neděli 5. května na stadionu předposledního Benešova, ano: sedmnáctiletí šemíci vyhráli u Konopiště 1:0 a zůstali na 12. místě tabulky skupiny A České ligy U 17. Jediný gól zápasu dal po půlhodině hry Tomáš Kankara (na snímku v modrém dresu), a postaral se tak o celkově osmé, ale teprve druhé jarní, vítězství v této sezoně.

Sestava i pro benešovské utkání se rodila těžko, protože několik hráčů nastoupilo již v dopoledním střetnutí za U 19. V něm se ke všemu zranil Petrach, a tak nebyl samozřejmě k dispozici ani pro utkání mladšího dorostu a kapitánskou pásku si navlékl nejmladší hráč našeho týmu z pole, tedy Přech.

Ten úplně nejmladší, tedy 14letý brankář Gothard, měl v prvním poločase sportovní štěstí, neboť domácí orazítkovali břevno jeho brány. Bylo to ale nadlouho vše, kdy se Benešov dostal k nebezpečnému zakončení. Naopak mladým šemíkům se dařilo držet míč a dostávat se do blízkosti domácí brány z křídelních prostorů, čemuž nahrávalo velké hřiště. Vyložená šance ale nepřicházela. Nejblíž byl ke gólu ve 25. min. Kubies, jehož prudkou střelu k zadní tyči benešovský gólman Židlík i přes ztížený výhled vykopl na roh.

Ve 32. min. ale přece jen udeřilo, a byl to současně rozhodující moment celého střetnutí. Prudký Kubiesův centr prolétl vápnem, Janík ho z brankové čáry vrátil přes brankáře do malého vápna a Kankara pohodlně zavěsil hlavou do odkryté brány: 0:1!

Ke konci poločasu zlikvidoval Gothard včasným vyběhnutím tutovku Benešova, i když stalo se tak ve chvíli, kdy na hřišti ležel náš zraněný hráč a ti ostatní čekali přerušení hry. Nedošlo k němu a soupeř tuto nekoncentrovanost málem potrestal. Do šaten šli hoši s hubeným, ale zaslouženým vedením.

Druhá půle přinesla víc šancí, Vodrážka nastřelil břevno benešovské svatyně, Kubies dvakrát postupoval zleva sám na branku, ale ani jednou jeho zakončení efekt nepřineslo. Benešov mohl také dvakrát skórovat, ale obě jeho šance zlikvidoval bezchybný Gothard. Konec zápasu se obešel bez dramatu, a tak si z Benešova přivezli svěřenci trenérů Mirko Beuka a Tomáše Petracha tři body.

V neděli 12. května naše U 17 přivítá na Vyšehradě své táborské vrstevníky. Výkop utkání je čtvrt hodiny po poledni.

Asistent Tomáš Petrach: „Po dvou předchozích zbytečných porážkách s Petřínem Plzeň a na Meteoru jsme výhru v Benešově potřebovali. Předvedli jsme soustředěný výkon bez fatálních chyb, podpořený jistým výkonem Lukáše Gotharda v naší brance. Jeho výkon nám dodal klid v defenzivě, což byl největší rozdíl oproti předchozím zápasům. Vítězství je to sice hubené, ale je za ním dobře odvedená práce celého týmu.“


U 17: SK Benešov – Slavoj Vyšehrad 0:1 (0:1)

Česká liga mladšího dorostu U 17, hráno v neděli 5. května 2019.

Branka: 32. Kankara.

Rozhodčí: Dujsík – Budil, Shapoval. Bez karet.

Diváků: 50.


Benešov U 17: Židlík – Paulus (46. Čaloun), Brejla, Stejskal, Drábek – Blažek – Dvořák, Dufek, Križko (86. Mrha), Říha (81. Bílek) – Zeman (81. Vladyka). Trenér Petr Slepička. 

Vyšehrad U 17: Gothard – Pařízek, Přech, Šticha (46. Mlejnek), Paleček – Vlasák, Melíšek, Kankara – Kubies (81. Khomyn), Vodrážka, Janík (69. Stanislav). Na lavičce byl ještě připraven Lásztoveckij. Trenéři Mirko Beuk a Tomáš Petrach. 


Branky Vyšehradu v České lize U 17

10 – Sejdia

9 – Vodrážka

5 – Petrach (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu)

4 – Khomyn, Vlasák

2 – Kankara, Melíšek (z toho rozhodující penalta v rozstřelu)

1 – Herden, Přech

 

Asistence

5 – Kubies, Vodrážka

4 – Herden, Šticha

3 – Petrach, Vlček

2 – Douša, Kankara, Paleček, Sejdia, Vlasák

1 – Coufal, Janík, Khomyn, Klomínek, Mlejnek, Pařízek

 

AUTOŘI VÍTĚZNÝCH GÓLŮ U 17 V TÉTO SEZONĚ

26. 8. 2018 Sokolov – Vyšehrad 2:3 (PETRACH)

2. 9. 2018 Č. Budějovice B – Vyšehrad 0:3 (KHOMYN)

16. 9. 2018 Doubravka – Vyšehrad 1:2 (PETRACH)

7. 10. 2018 Vyšehrad – Benešov 2:1 (KHOMYN)

28. 10. 2018 Příbram B – Vyšehrad 1:4 (SEJDIA)

18. 11. 2018 Vyšehrad – Meteor 4:3 (VODRÁŽKA)

14. 4. 2019 Vyšehrad – Doubravka 2:1 (KANKARA)

5. 5. 2019 Benešov – Vyšehrad 0:1 (KANKARA)

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...