INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Neuspěla ani U 16, porazil ji hattrickem hokejista Barratt

U 16 Všechna čtyři dorostenecká družstva Slavoje Vyšehrad vyšla během posledního květnového víkendu naprázdno. Situaci nezachránila ani U 16, jež podlehla 1:4 na stadionu Viktorie Žižkov domácím hráčům, tedy svým vrstevníkům z Prahy 3, kteří jsou třetí v tabulce. Podobně jako o týden dříve v souboji s prvními Svitavy se i tentokrát střelecky prosadil z našeho týmu jen Matěj Zdobnický. Bohužel i z toho důvodu, nebo především hlavně proto, že na začátku žižkovského utkání, ještě za bezbrankového stavu, neproměnil Oskar Jelínek penaltu. Zdobnický sám však dokázal skórovat už v pátém utkání za sebou.

Šestnáctiletí šemíci prohráli na jaře popáté, celkově potřinácté, a klesli tak z 10. na 11. místo tabulky skupiny C České divize U 17. V dresu žižkovské „šestnáctky“ se blýskl hattrickem Timothy Barratt (na snímku), mladý hráč z líhně Fotbalové akademie Praha se sídlem na Střížkově a také sportovní obojživelník, který hraje závodně i hokej za HC Letci Letňany.

Utkání na Žižkově se hrálo v sobotu 25. května a svěřenci trenéra Zdeňka Jaroše, byť nakonec vyšli naprázdno, do něj investovali mnohem lepší přístup a víc energie než před týdnem se Svitavy. Čtyřicet minut byli na stadionu Viktorky určitě a viditelně lepším družstvem, lépe řešili herní situace a byli dominantní na míči.

Již ve 4. min. běžel kapitán našeho týmu Coufal sám na brankáře Frýdla a v šestnáctce byl zezadu sražen posledním hráčem domácích. Rozhodčí nařídil pokutový kop, ale překvapivě neudělil červenou kartu provinivšímu se hráči za faul zezadu. Byla to ale jeho jediná nepřesnost, jinak odpískal utkání s přehledem a správně. Bohužel výhodu penalty naše U 16 opět nevyužila: neproměnil ji Jelínek ani z dorážky. Velká škoda, jinak by se utkání asi vyvíjelo jinak...

I po tomto nezdaru měl Vyšehrad další příležitosti skórovat. Jelínek hlavičkoval nad bránu, Zdobnický své sólo neproměnil a Vu v jasné šanci trefil jen nohu žižkovského obránce. Nic nebylo ani ze situace tři na jednoho, naši hráči ji ani nezakončili střelou. Ani to nebylo z ofenzivního výčtu vše, protože Vodička se ocitl s míčem sám před domácím gólmanem, nicméně prováhal správnou chvíli, a obránce mu tak stihl ukopnout míč.

Nedáš – dostaneš a Viktoria pět minut před poločasem udeřila. Po víceméně náhodném nákopu před naši bránu hostující defenziva zkoprněla a Gothard už pak nedokázal zastavit míč v jeho cestě do sítě: Barratt načal skóre, 1:0. Pro mladé viktoriány to byla hodně šťastná trefa, navíc z jejich první střely na bránu Vyšehradu. Naneštěstí těsně před poločasovým hvizdem přišlo další zaváhání, jehož znovu využil Barratt: 2:0. Stav, který absolutně neodpovídal dění na hřišti…

Po změně stran se sice mladí šemíci snažili zvrátit nepříznivý vývoj utkání, ale na jejich kopačkách se už také usadila nervozita a namísto korekce i ve druhé půli dvakrát z brejků domácích inkasovali. V 75. min. dokonal svůj hattrick Barratt: 2:0. O tři minuty později zvýšil Pešek dokonce na 4:0.

Až tři minuty před koncem utkání a po přihrávce od střídajícího Zíky dosáhl Zdobnický alespoň čestného úspěchu: 4:1. V utkání, jehož skóre mělo být zcela odlišné. To by ale naši hráči museli zachovat větší klid, rozvahu, ale současně i důraz při zakončení.

V sobotu 1. června v 17 hodin naše U 16 přivítá na Vyšehradě stejně staré hráče Meteoru, kteří jsou čtvrtí v tabulce.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Soupeři gratuluji k vítězství, pravdou ale je, že domácí vytěžili z minima maximum. Našich kluků je mi líto, za předvedený výkon si porážku rozdílem tří branek rozhodně nezasloužili. Nebyl rozdíl v postavení v tabulce, ba naopak, byli jsme z mého pohledu lepším družstvem. Nedali jsme však ani stoprocentní šance, a to rozhodlo.“

 

U 17: Viktoria Žižkov B – Slavoj Vyšehrad B 4:1 (2:0)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno 25. května 2019.

Branky: 41., 45. a 75. Barratt, 78. Pešek – 87. Zdobnický.  

Rozhodčí: Nejedlý – Jiří Kabourek st., Jiří Kabourek ml. ŽK: Balážik – Coufal.  

Diváků: 100. V 5. min. neproměnil Jelínek (Vyšehrad B) penaltu.

Žižkov U 16: Frýdl – Vrtiška (80. Trávníček), Černý, Tulach, Král, Fenton (80. Belkhelifa), Balážik, Barratt (76. Pešek), Vlček, Lacko, Zábranský (46. Sinkula). Trenéři Viktor Pařízek a Jan Vokáč.

Vyšehrad U 16: Gothard – Mareš, Jelínek, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Coufal, Horák (58. Pospíšil), Vodička, Fait – Vu (70. Zíka), Zdobnický. Trenér Zdeněk Jaroš.


Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

16 – Stýblo

15 – Coufal (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu)

13 – Zdobnický

6 – Tran

4 – Lupan

3 – Jelínek, Vu

2 – Molodci, L. Toman

1 – Fait, Halasz, R. Mamudov, Mareš, Mlejnek, Přech, Zika

 

Asistence

16 – Zdobnický

8 – Jelínek

6 – Coufal, Stýblo

4 – Horák, Mareš

3 – Tran, Vodička

2 – R. Mamudov, Vu, Zika

1 – Halasz, Lupan, R. Molodci, Mlejnek

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...