INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Derniéra U 17: díky výhře 2:1 nad Pískem obsadila 12. místo

U 17 Až zásluhou výher v posledních dvou kolech se mladší dorostenci Slavoje Vyšehrad posunuli v tabulce alespoň o dvě pozice výš z nelichotivého čtrnáctého na dvanácté místo konečné tabulky skupiny A České ligy U 17. Týden po vysokém vinořském vítězství 7:2 nad Viktorií Žižkov se představili sedmnáctiletí šemíci doma na Vyšehradě a v neděli 9. června 2019 zde porazili Písek 2:1. U obou branek byl střídající útočník Názár Lásztoveckij: první dal sám a na druhou přihrál Pavlu Vodrážkovi.

Ještě za bezbrankového stavu Štichova střela olízla břevno hostující brány. Do vedení ale šli Jihočeši, po rohovém kopu otevřel skóre hlavou Velek: 0:1.

Ve 20. min. došlo k bolestivému zranění Herdena, jenž si zlomil zápěstí. Jen chvíli nato musel střídat i Pařízek, jemuž se v poledním horkém počasí udělalo zle a nebyl sto dál pokračovat.

Ve 34. min. ale odcentroval z pravé strany hřiště Kubies a Lásztoveckij, který nahradil indisponovaného Pařízka, ve skluzu vyrovnal: 1:1! O tři minuty později dal málem druhý gól, ale míč se od něj odrazil do zámezí. Dvě minuty před poločasem po trestném kopu dostal balon do písecké sítě Vodrážka, gól ale kvůli odpískanému faulu na brankáře neplatil. Ještě ve 45. min. měl vyloženou šanci písecký záložník Hadáček, ale netrefil míč.

O výsledku utkání se rozhodlo v 56. min. Přech přihrál Lásztoveckému, který prodloužil na Vodrážku a ten už hlavičkoval do sítě: 2:1! Chvíli nato pálil na druhé straně těsně vedle Hadáček.

Ve zbývající půlhodině hry se už mladí šemíci snažili hlavně nepustit soupeře do vyložené šance, a to se jim dařilo. Uhájili tak vedení 2:1 až do konce. Na jaře však vyhrála naše U 17 teprve podruhé.

Asistent Tomáš Petrach: „Výkon kluků v posledním utkání sezony s Pískem stavím ještě výš než výhru 7:2 nad Viktorií Žižkov o týden dříve. Ani vynucená střídání v úvodu utkání, ani inkasovaná branka v době, kdy jsme hráli pouze v deseti, nás nezlomily. Dokázali jsme výsledek otočit a ubránit se tlaku soupeře v závěru, kdy jsme již neměli nikoho na střídání. Kluci podali velice soustředěný týmový výkon s minimem chyb v obraně. Vydali se ze všech sil, za což si tři body jednoznačně zaslouží. Kaňkou na vítězném utkání je ale zlomené zápěstí Tomáše Herdena. V konečné tabulce jsme dvanáctí, což není příliš lichotivé, nicméně na osmé místo nám chybělo pět bodů. Lepší umístění padlo na oltář jarní pomoci našich kluků kategorii U19, což nelze brát negativně, spíš naopak. Ti, co si za starší dorost zahráli, nasbírali cenné zkušenosti, a dali tak současně i větší šanci klukům, kteří by jinak v zápasech mladšího dorostu nedostali tolik prostoru. Zhostili se toho velice dobře a zvlášť poslední dvě utkání nám ukázala, že tým U17 jako celek má svoji kvalitu bez ohledu na to, kdo zrovna nastoupí. V některých jarních zápasech, na Slavii, Meteoru a doma proti Příbrami, to bylo z naší strany dost bídné, na druhou stranu jsem rád, že závěr sezony nám vyšel, a můžeme se tak do budoucna dívat s optimismem. Za celý realizační tým bych tímto rád všem hráčům poděkoval a popřál jim, ať si ve zdraví užijí prázdniny a do letní přípravy vstoupí s velkou chutí do fotbalu. A na Vyšehradě!“


U 17: Slavoj Vyšehrad – FC Písek 2:1 (1:1)

Česká liga mladšího dorostu U 17, hráno v neděli 9. června 2019.  

Branky: 34. Lásztoveckij, 56. Vodrážka – 16. Velek.  

Rozhodčí: Hlaváček – Polena, Bočok. ŽK: Kubies (Vyšehrad).  

Diváků: 35.

Vyšehrad U 17: Pospíšil – Pařízek (21. Lásztoveckij), Melíšek, Šticha, Paleček – Vodrážka (85. Khomyn), Kankara, Herden (20. Přech) – Kubies, Vlasák, Janík. Na lavičce byl ještě připraven Sejdia. Trenéři Mirko Beuk a Tomáš Petrach.

Písek U 17: Juhás – Hejný (73. Hřebejk), Červený, Děd (57. Černý), Kotrba – Stejskal, Stropnický (64. Horník) – Hadáček (51. Královský), Pícha, Velek – Řezáč. Trenér Petr Bílý.


Branky Vyšehradu v České lize U 17

10 – Sejdia, Vodrážka

5 – Petrach (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu), Vlasák

4 – Khomyn

3 – Kankara, Lásztoveckij

2 – Kubies, Melíšek (z toho rozhodující penalta v rozstřelu), Zdobnický

1 – Herden, Přech, Šticha


Asistence

7 – Kubies

6 – Vodrážka

5 – Herden

4 – Kankara, Šticha, Vlasák

3 – Petrach, Vlček

2 – Douša, Paleček, Sejdia

1 – Coufal, Janík, Khomyn, Klomínek, Lásztoveckij, Mlejnek, Pařízek, Přech

 

Foto ze zápasu: zde


Vyšehrad U 17 v České lize mladšího dorostu

2012/13 (skupina A): 14. místo

2013/14 (skupina B): 9. místo

2014/15 (skupina B): 5. místo

2015/16 (skupina B): 8. místo

2016/17 (skupina B): 5. místo

2017/18 (skupina A): 14. místo

2018/19 (skupina A): 12. místo

 

FC SLAVOJ VYŠEHRAD U 17  (červen 2019)

NAHOŘE ZLEVA: Tomáš Petrach (asistent), Štěpán Pařízek, Pavel Vodrážka, Jakub Přech, Matěj Vlasák, Arkhip Khomyn, Martin Šticha, Ondřej Petrach, Simon Klomínek, Mirko Beuk (trenér). DOLE ZLEVA: Kryštof Pospíšil, Michal Markovič, Názár Lásztoveckij, Petr Melíšek, Vojtěch Janík, Jan Paleček, Maxmilián Kubies.

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...