INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Starší dorostenci se dočkali, slaví první vítězství v sezoně

U19 Konečně to přišlo! Naše U19 si v 6. kole České ligy staršího dorostu připsala premiérové vítězství v sezoně a mohla vítězným pokřikem oslavit tříbodový zisk. Svěřenci trenéra Františka Myslivečka porazili na domácí půdě 4:1 Cidlinu Nový Bydžov, když do střelecké listiny se zapsali Long Čip, Jan Komers, Roman Kokeš a Štěpán Klíma. Navíc za stavu 3:1 neproměnil Viktor Žampa penaltu.

Na soupisce naší U19 chyběli z různých důvodů Kotrba, Pocar, Řezáč, Skřivánek, Sup a také dlouhodobě zraněný Vlček, přesto byl cíl naprosto jasný – tři body. Možná i proto, že soupeř z Nového Bydžova hrál už počtvrté v Praze a zatím pokaždé si odsud odvezl pořádný výprask: od Slavie B 1:9, od Admiry 1:7 a od Viktorie Žižkov 0:9.

Úvod zápasu však přinesl vyrovnaný fotbal. Do první šance se dostal Komers, jeho střelu z vápna takřka do šibenice však bravurně zneškodnil brankář Cidliny Strýhal. A poradil si i s Žampovým pokusem z trestného kopu. Po čtvrthodině hry mohli naopak otevřít skóre hosté, jejich hráč ale zblízka nedokázal hlavou skórovat.

Ve 26. min. se už skóre poprvé měnilo. Štěpán Klíma nastartoval přihrávkou Long Čipa a ten „angličanem“ skóroval: 1:0! Střela našeho útočníka se odrazila od zadní tyče do sítě.

Vedoucí branka vlila našim hráčům do žil síly a vytvořili si převahu, z několika střel a rohů ale nic nevytěžili. Naopak ve 40. min. hosté zahrávali z hranice vápna trestný kop, míč dostal zcela neobsazený Kašprišin a vyrovnal na 1:1.

Do šaten se ale i tak ubírali naši hráči s jednobrankovým náskokem. Ve 43. min. totiž kapitán Dušek zatáhl zleva balon, odcentroval před bránu a nabíhající Komers z malého vápna trefil: 2:1!

Gól do šatny byl skvělým povzbuzením, přesto byla vidět po změně stran spíš rozháraná hra. Bojovnost přesto přinesla další šance, do nichž se dostával ve druhé půli hlavně Štěpán Klíma. Nejprve střelou z vápna mířil těsně vedle, o něco později kličkou obešel protihráče, pálil však těsně nad a napotřetí v dobré pozici hlavou nezasáhl míč, jak by si přál.

V polovině druhé půle přišel klíčový moment utkání. Nguyen Linh-Tom přihrál Kokešovi, ten přešel sám přes tři protivníky a podél gólmana zavěsil: 3:1!

O dvě minuty později, přesně v 70. min., byl Kokeš faulován ve vápně, Žampa ale nařízenou penaltu neproměnil – jeho úmysl vystihl brankář Strýhal a míč vyrazil. Čtvrt hodiny před koncem utkání ale svoji chybu napravil, přihrál Štěpánu Klímovi a ten pod brankářem poslal balon za jeho záda: 4:1!

Šance přišly i ve zbývajícím čase, na výsledku se už ale nic nezměnilo. Cidlina tak už počtvrté v nové sezoně odjela z hlavního města s prázdnýma rukama, když ve čtyřech pražských zápasech inkasovala dohromady 29 gólů!

Stojí snad ještě za zmínku, že letos na jaře, ještě v utkání minulé sezony, starší dorostenci Vyšehradu podlehli doma Cidlině 1:2 a také v tomto duelu tým v oranžových dresech neproměnil penaltu (tehdejší kapitán Matěj Pikous). Jak v tomto květnovém, tak i v nynějším střetnutí nastoupilo trio Dušek, Žampa a Rygl, které teď patří k tahounům družstva mladých šemíků.

Naše U19 hraje v 7. kole v Trutnově, který je po šesti kolech bez bodu poslední. Zápas se uskuteční v neděli 22. září ve 13.45 hod. O týden později v sobotu 28. září v 10.00 hod. naši starší dorostenci přivítají na Vyšehradě v pražském derby celek Viktorie Žižkov.


Kapitán Přemysl Dušek: „Rozhodla především naše bojovnost, vydrželi jsme běhat a dřít po celých devadesát minut. Mohli jsme vyhrát i víc, bohužel jsme ale neproměnili penaltu ani několik dalších velkých šancí, mohli jsme ale také víckrát než jednou inkasovat. Jsme rádi za tři body, i za to, že už se konečně odpíchneme ze spodku tabulky. Doufám, že takhle budeme pokračovat i v dalších zápasech, a bude to už jen lepší a lepší.“

Trenér František Mysliveček: „Naše první vítězství bylo více než zasloužené. Znovu připomínám, že dáváme mužstvo za pochodu dohromady, tentokrát ale bylo vidět, že si už kluci zvykli na ligový dorostenecký fotbal a ukázali vůli po výhře. Snaží se plnit taktické pokyny, na druhou stranu stále dostáváme laciné góly. Dnes jsme udělali de facto jedinou chybu v defenzivě a byla potrestána. Přiznám se, že za stavu 1:1 jsem měl strach, aby se kluci nepoložili, nakonec mě ale těší, že to takhle zvládli. Mohli jsme nakonec vyhrát vyšším skóre, protože Cidlina nám toho dovolila víc, než předchozí soupeři. Ono je to ale i tím, že má v sestavě hodně hráčů ročníků narození 1996 a dokonce 1997. Za týden hrajeme na půdě posledního Trutnova, který je dosud bez bodu, rádi bychom tudíž uspěli i tam, takže budeme hrát venku na vítězství.“

 

U19: Slavoj Vyšehrad – Cidlina Nový Bydžov 4:1 (2:1)

Branky: 26. Long Čip, 43. Komers, 68. Kokeš, 76. Š. Klíma – 40. Kašprišin.

Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 8:4. Rohy: 4:6.

Rozhodčí: Severýn – K. Kučera, Váša. ŽK: Rygl – Strýhal, Mokošín.

Diváků: 20.

V 70. min. neproměnil Žampa (Vyšehrad) penaltu.


Vyšehrad U19: Heller – Nguyen Linh-Tom (78. Procházka), Huleš, Kozel, Rygl – Dušek – Š. Klíma, Žampa, Kokeš (85. Krejcar) – Komers (69. Kubr), Long Čip. Trenér František Mysliveček.

 

Střelci branek U19 v České lize dorostu:

2 – Kokeš, Komers

1 – Dušek, Huleš, Š. Klíma, Long Čip, Řezáč

 

Nahrávači na góly:

2 – Žampa

1 – Dušek, Š. Klíma, Kozel, Long Čip, Nguyen Linh-Tom, Rygl, Řezáč

 

Utkání Vyšehrad – Nový Bydžov v České lize staršího dorostu:

Podzim 2011: Nový Bydžov – Vyšehrad 6:0

Jaro 2012: Vyšehrad – Nový Bydžov 6:1

Podzim 2012: Nový Bydžov – Vyšehrad 1:0

Jaro 2013: Vyšehrad – Nový Bydžov 1:2

Podzim 2013: Vyšehrad – Nový Bydžov 4:1

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...