INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U19 přivezla z Trutnova bod

U19 Našim starším dorostencům se poprvé v letošní sezoně podařilo uhrát zápas vzadu na nulu, to ale bylo asi také jediným kladem nedělního utkání 7. kola České ligy U19 v Trutnově. Na hřišti posledního celku tabulky, který byl dosud bez bodu, totiž mohla a měla vyšehradská U 19 vyhrát. Hubenou bezbrankovou plichtu, byť při utkání venku, tak lze jednoznačně považovat spíš za ztrátu dvou bodů. Mladí šemíci jsou tak nyní s celkově šesti body na 11. místě. Škoda, v případě vítězství se už mohli začít dotahovat na týmy středu tabulky…

V autobuse do Trutnova chybělo z různých důvodů několik hráčů: Skřivánek a Řezáč byli nominováni k utkání B-týmu mužů, absentovali i Procházka, nemocní Pocar, Vrána a dlouhodobě zraněný Vlček. Do hry se tak postupně dostali všichni hráči, na lavičce zůstal jen brankář Heller.

Do utkání vstoupili kluci nadějně, už 10. minuta ale dala najevo, že fotbalové štěstí jim tentokrát nebude nakloněno. Kapitán Dušek totiž střelou z dvaceti metrů trefil břevno! Zanedlouho po jeho dlouhém autu Kozel posunul balon na Long Čipa, který hlavičkoval na zadní tyč, domácí brankář Frinta ale vytáhl skvělý zákrok a téměř jistému gólu zabránil. To byla pro naše kluky škoda, protože vedoucí gól by jim moc pomohl, aby ovládli hru.

Takhle byl ale vidět na mokré trávě rozlehlého trutnovského stadionu spíš rozháraný fotbal s mnoha nepřesnostmi. Domácí se na konci první půle dostali do šance, nebezpečnou křížnou střelu zpoza vápna ale gólman Kotrba zneškodnil. To byl také důležitý moment.

Pět minut po změně stran měl velkou možnost poslat naše barvy do vedení Komers, k němuž se odrazil balon na malé vápno, naneštěstí ale přestřelil. Za další čtyři minuty Žampa uvolnil Long Čipa, který běžel na bránu z úhlu, ale sám, jenomže výborný Frinta včas vyběhl a zmařil další velkou šanci Vyšehradu.

V dalším průběhu se naši hráči bohužel přizpůsobili nakopávané ze strany domácích, a tak šla úroveň hry znovu dolů. Trest za to mohl přijít v polovině druhé půle a po standardce domácích. Kotrba však skvělým zákrokem zneškodnil hlavičku jednoho z domácích fotbalistů. Ve druhém poločase se už hrálo před zajímavou diváckou kulisou, neboť šlo o předzápas divize mužů Trutnov – Dvůr Králové, tedy prestižního východočeského derby.

Rozhodnutí měl ještě v 84. min. na kopačce Long Čip, ve velmi dobré pozici ovšem chybně zvolil tvrdou ránu místo technické střely a přepálil o metr břevno. I za tohle mohl přijít krutý trest: v nastaveném čase Trutnov dokonce dostal míč za Kotrbova záda, naštěstí ale z ofsajdu, a tak se na skóre 0:0 nic nezměnilo.

Naše U19 v nadcházejícím 8. kole přivítá v sobotu 28. září v 10.00 hod. na Vyšehradě v pražském derby celek Viktorie Žižkov. Ta naposledy rozstřílela 6:0 Letohrad a je sedmá v tabulce.


Asistent Oldřich Ouzký: „Remíza v průměrném utkání je asi spravedlivá, i když je jasné, že pro nás je to ztráta. Kluci se snažili, ale nějak tomu chyběl šmrnc a hlavně jsme nedokázali skórovat. Na velkém a mokrém hřišti všichni klouzali a padali, hra tak byla hodně rozkouskovaná. Na druhé straně nás třikrát docela podržel gólman Kotrba při šancích domácích. V sobotu nás čeká derby s Žižkovem, bude to zase jiný zápas, navíc doma a kluci se jistě vyhecují k dobrému výkonu.“

Jan Míl, kouč Trutnova: ,,Kluci k zápasu s Vyšehradem přistoupili zodpovědně a s nepříjemným soupeřem vybojovali v podzimní části první bodík. Jistotu obraným řadám přinesl  navrátilec z Mladé Boleslavi Miloš Frinta a několika výbornými zákroky nás v prvním poločase podržel. Postupem času a hlavně v druhé půli jsme se dostávali k odraženým míčům ve středu hřiště a začínali být nebezpečnější. Řešení ve finální fázi zatím bohužel stále není optimální, ale snaha o rychlý přechod do útoku byla ve hře vidět. Věřím, že klukům i tenhle dílčí úspěch pomůže.“

 

U19: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad 0:0

Střely na branku: 8:10. Střely mimo: 7:6. Rohy: 3:7. Přímé kopy: 1:3.

Rozhodčí: Tryzna – Vítek, Říha. ŽK: Reil (Trutnov).

Diváků: 70.

 

Vyšehrad U19: Kotrba – Nguyen Linh-Tom, Huleš, Kozel, Rygl – Dušek – Š. Klíma (46. Sup), Žampa, Kokeš (75. Kubr) – Komers (54. Krejcar), Long Čip. Trenér František Mysliveček.

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...