INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Starší dorostenci padli v derby, prohráli s Viktorií Žižkov 1:4

U19 – Derby s Viktorií Žižkov naší U 19 nevyšlo. Starší dorostenci Vyšehradu doma podlehli tříbrankovým rozdílem a navíc přišli o vyloučeného stopera Kozla. Tým trenéra Františka Myslivečka tak má v polovině podzimní části sezony na svém kontě jediné vítězství a vysněný střed tabulky se mu začíná vzdalovat.

V sestavě tentokrát chyběli stoper Huleš a záložník Štěpán Klíma, přičemž prvního z nich nahradil na jeho postu kapitán Dušek, takže na pozici štítového záložníka dostal příležitost Krejcar.

Hned první střela zápasu znamenala současně první změnu skóre. V 8. min. ztratili naši hráči uprostřed hřiště míč, ten pak získal Košek a přestože byli okolo něj tři hráči v oranžových dresech, dokázal překonat Kotrbu: 0:1.

Mladí šemíci se nutili do tlaku i koncovky, moc efektu to ale nepřinášelo. Až v závěru první půle přišly dvě vyložené šance. Ve 40. min. po centru proletěl balon žižkovským vápnem, bohužel ani jeden z našich tří hráčů jej nezasáhl. O dvě minuty později pak Dušek z trestného kopu jen o centimetry minul bránu hostí.

Hulešova absence se negativně projevila i při druhé inkasované brance, jež padla tentokrát sedm minut po zahájení druhé půle. Míč mezi našimi stopery propadl, Madej toho využil a přehodil Kotrbu: 0:2.

Viktorka měla další šance a třikrát šli její hráči sami na Kotrbu, ten ale obstál. V 64. min. však stoper Kozel hasil další pohromu, kdy šli na něj dva hráči Viktorky. Jednoho z nich v poslední chvíli zastavil faulem a viděl červenou kartu.

Paradoxně tento moment nakopl spíš hráče v oranžovém a navzdory oslabení začali víc útočit. V 70. min. po trestném kopu Žampy snížil zblízka hlavou Rygl: 1:2! Hosté v tom okamžiku znervózněli, a to byla voda na náš mlýn. Skvělá příležitost vyrovnat se nabídla Komersovi, který se uvolnil na vápně, než si ale rozmyslel, co udělá, byli u něj žižkovští zadáci a nedovolili mu nakonec ani vystřelit. Tohle byl hodně důležitý moment.

Viktoria si pak už zbytek utkání, v němž byla celkově aktivnější, ohlídala a přidala další dvě branky. V 76. min. Pokorný upravil na 1:3 a minutu před koncem Danko na 1:4.

Naši U 19 nyní čekají dva zápasy venku, nejprve v sobotu 5. října dopoledne hraje v Letohradě a o týden později v neděli 13. října v 16.00 h se Slavií B ve vršovickém Edenu. Doma se představí mladí šemíci až v sobotu 19. října v dopoledním souboji s Náchodem. Zatímco Letohrad je naším sousedem v tabulce, další dva protivníci figurují na prvních dvou místech tabulky: Slavia B je druhá a Náchod, který jako jediný zatím neprohrál, dokonce lídrem soutěže.


Trenér František Mysliveček: „Před zápasem si něco řekneme, ale neuplyne ani deset minut, uděláme hrubku a inkasujeme. Totéž se opakuje ve druhé půli. Navíc za stavu 0:2 jsme šli do deseti, a to už proti konsolidovanému soupeři, který je na rozdíl od toho našeho několik let spolu, bylo potom hodně složité. Zkusili jsme proto hrát vabank, dali jsme po trestném kopu kontaktní gól a vzápětí měl Komers velkou šanci vyrovnat, jenomže prováhal správnou chvíli a nakonec ani nevystřelil. Takové chvíle rozhodují zápasy. Ale to je právě ono, naši hráči se teprve učí podobné situace řešit, takže těžko mu vynadat, protože gól by rád dal. Viktorka byla mnohem vyzrálejší a šla viditelně důsledněji za tříbodovým ziskem. Na jejich starším dorostu je vidět systematická práce, zatímco ten náš je poskládán horkou jehlou. Nechci se stále vymlouvat na to, že budujeme mužstvo za pochodu, ale je to zkrátka tak a nezbývá než se pokusit vyhrát za týden v Letohradě, protože teď jsme v tabulce pravdy na minus šesti bodech. Škoda, že nám bude chybět Kozel, protože zejména při zápasech venku byl zatím vždy díky své postavě a hře hlavou oporou.“

 

U19: Slavoj Vyšehrad – Viktoria Žižkov 1:4 (0:1)

Branky: 70. Rygl – 8. Košek, 52. Madej, 76. Pokorný, 89. Danko.

Střely na branku: 6:10. Střely mimo: 5:12. Rohy: 5:7.

Rozhodčí: Severýn – Hurych, Hlavnička. ŽK: Kokeš, Dušek (oba Vyšehrad). ČK: 64. Kozel (Vyšehrad).

Diváků: 40.


Vyšehrad U19: Kotrba – Rygl, Kozel, Dušek, Nguyen Linh-Tom – Krejcar (50. Komers) – Kokeš, Žampa, Sup (67. Kubr) – Long Čip, Řezáč (72. Skřivánek). Trenér František Mysliveček.

 

Střelci branek U19 v České lize dorostu:

2 – Kokeš, Komers

1 – Dušek, Huleš, Š. Klíma, Long Čip, Rygl, Řezáč

 

Nahrávači na góly:

3 – Žampa

1 – Dušek, Š. Klíma, Kozel, Long Čip, Nguyen Linh-Tom, Rygl, Řezáč

 

Utkání Vyšehrad – Viktoria Žižkov v České lize staršího dorostu:

Podzim 2011: Viktoria Žižkov – Vyšehrad 1:1

Jaro 2012: Vyšehrad – Viktoria Žižkov 3:2

Podzim 2012: Viktoria Žižkov – Vyšehrad 6:0

Jaro 2013: Vyšehrad – Viktoria Žižkov 4:2

Podzim 2013: Vyšehrad – Viktoria Žižkov 1:4

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...