INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U19 vyhrála poločas, pak ale na Meteoru inkasovala třikrát

U19 – Nesmyslnou, zbytečnou a do značné míry i nešťastnou porážku utržili naši starší dorostenci během poslední říjnové neděle na umělce Meteoru. Klukům nelze upřít snahu, gólem Žampy také vyhráli první poločas. Pak si ale dali sami laciný vlastní gól, vzápětí za stavu 1:1 trefili tyč domácí brány (na snímku) a rozhodující branku inkasovali v závěru z penalty. Meteor hned nato udeřil do rozhozené defenzivy potřetí, a tak vyhrál doma 3:1. Devatenáctka Vyšehradu naopak počtvrté za sebou prohrála.

Remíza na Admiře počátkem září byla zatím jediným bodovým ziskem naší U19 v rámci pražských derby. A na hřišti v Bedřichovské ji šlo minimálně zopakovat. Navzdory přetrvávajícím absencím celé řady hráčů se tentokrát podařilo dát dohromady relativně nejsilnější sestavu, jež vyrukovala do derby plna odhodlání a důrazu.

Ovoce to přineslo po dvaceti minutách hry, kdy kapitán Dušek vybojoval míč ve středovém kruhu, posunul jej na Žampu a ten prodloužil na Supa. Krajní záložník Vyšehradu potáhl balon po zadní čáře, posunul si jej do vápna a vypálil. Gólman domácích Prejza sice míč vyrazil, dobíhající Žampa jej však poslal do sítě: 0:1!

Zajímavou šanci měl také Dušek, jenž se pokusil nachytat na švestkách domácícho gólmana střelou téměř z poloviny hřiště. Branku minula jen o několik centimetrů!

Nadějné vedení vzalo za své už dvě minuty po změně stran. Po rohu a centrovaném míči domácího Kasíka se snažil poslat balon z vápna do zámezí Kubr, místo toho jej však naneštěstí poslal do vlastní sítě: 1:1.

Naše hráče ani tento nešťastný moment nepoložil, snažili se využít každé příležitosti k protiútoku a v 65. min. Long-Čip bombou orazítkoval břevno Krejzovy branky! To byl druhý smolný moment v průběhu druhé půle.

Na druhé straně se domácí hráči začali stále častěji prosazovat směrem dopředu a Kotrba se dvakrát vyznamenal, když kryl sólové nájezdy. Čtvrt hodiny před koncem navíc posila z U 17 Vojtěch, jenž krátce předtím nahradil Kubra, odvracel balon až na brankové čáře.

Meteor se s přibývajícím časem prosazoval směrem dopředu stále víc, ale také díky tomu, že borci v oranžových dresech nebyli sto udržet chvíli míč pod kontrolou a hned jej ztráceli, což zase vyplývalo z pokažených přihrávek nebo přihrávek na dobře pokryté spoluhráče. V 83. min. přišla jedna taková ztráta při rozehrávce uprostřed hřiště, zelenobílí rychlým křížným nákopem přesunuli hru na svoji levou stranu a zcela volného Kasíka, asi nejlepšího hráče Meteoru. Toho stihl až ve vápně zakřižovat Rygl, bohužel nevyhnul se kontaktu, a tak si útočník domácích zdárně došel pro penaltu. Proměnil ji Hanek: 2:1. Znovu Hanek o dvě minuty později přeloboval Kotrbu a uzavřel skóre na 3:1.

Již ve středu 30. října čeká naši U19 domácí souboj s druhým týmem tabulky Náchodem. Zápas, který je dohrávkou 11. kola, začne na Vyšehradě hodinu poledni.


Trenér František Mysliveček: „Utkání jsme měli velmi dobře rozehrané, dali jsme z brejku vedoucí gól. Věděli jsme, že brejky budou na Meteor platit, hned na začátku druhé půli se ale všechno zbortilo jako domeček z karet. Dáme si vlastní gól, přičemž nebylo poprvé, kdy jsme byli nebezpeční sobě sama. Tím jsme také znervózněli a začali dělat chybu za chybou. Rostoucí tlak Meteoru vyústil v penaltu, i když také ona byla naprosto zbytečná. O třetím gólu se ani nechci bavit. Máme pocit, jako bychom si dali sami ne jeden, ale hned tři vlastní góly. To pak nemůže dopadnout jinak než špatně. Rozhodčí také připustil dost nebezpečnou hru, a toho hráči Meteoru dokonale využili. Ne že by hráli nějak za hranou, to ne, ale poznali, co na nás platí. Naši hráči si nevěří, bojí se, že pokazí přihrávku a pak je celý náš herní projev nekoordinovaný. Přesto všechno jsme trefili tyč a měli další dvě velmi dobré příležitosti, zakončení je však nepřesné a ukvapené. Další negativní věcí je fakt, že pokaždé hrajeme v jiné sestavě, vždy někdo chybí. A tak se ani neobejdeme bez posil ze sedmnáctky. Ve středu hrajeme doma s Náchodem a doufám, že do toho půjdeme s vůlí vyhrát a ne si jen chtít zahrát fotbal.“

 

U19: Meteor Praha VIII – Slavoj Vyšehrad 3:1 (0:1)

Branky: 83. z pen. a 85. Hanek, 47. vlastní Kubr – 20. Žampa. Střely na branku: 14:3. Střely mimo: 10:6. Rohy: 1:4.

Rozhodčí: Štefan – Flimmel, Stumpf. ŽK: Pilík – Rygl, Huleš.  

Diváků: 60.


Vyšehrad U19: Kotrba – Rygl, Kozel, Huleš, Kubr (72. Vojtěch) – Krejcar (69. Skřivánek) – Sup, Dušek, Long Čip (79. Gondek) – Komers, Žampa. Trenér František Mysliveček.

 

Střelci branek U19 v České lize dorostu:

2 – Kokeš, Komers, Long Čip, Žampa

1 – Dušek, Huleš, Š. Klíma, Rygl, Řezáč

 

Nahrávači na góly:

3 – Žampa

2 – Sup

1 – Dušek, Š. Klíma, Kozel, Long Čip, Nguyen Linh-Tom, Rygl, Řezáč

 

Utkání Vyšehrad – Meteor v České lize staršího dorostu:

Podzim 2011: Meteor – Vyšehrad 0:3 (branky Vyšehradu: Jiráň 2, Balcárek)

Jaro 2012: Vyšehrad – Meteor 4:2 (branky: J. Duda, Jiráň, Ivančo, Vejvoda)

Podzim 2012: Meteor – Vyšehrad 1:0

Jaro 2013: Vyšehrad – Meteor 2:0 (branky: D. Duda, Máče)

Podzim 2013: Meteor – Vyšehrad 3:1 (branka: Žampa)

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...