INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Žampa hrál velký zápas, U19 dovedl k výhře 4:2 s Libercem

U19 Poprvé od poloviny září se otřásala kabina starších dorostenců Slavoje Vyšehrad vítězným rykem. Naše U19 porazila tým Rapidu Liberec 4:2 a konečně přerušila předchozí černou sérii, jež narostla na pět porážek v řadě. Svěřenci trenéra Františka Myslivečka přitom odehráli třetí mistrovský zápas během šesti dnů. Mužem zápasu byl jednoznačně Viktor Žampa, který byl u všech čtyř našich branek! Dvě dal sám a na další přihrával Vojtovi Krejcarovi a Maxu Supovi. Kromě toho Log-Čip trefil v první půli břevno a později i tyč.

Hráči v oranžových dresech nastoupili do souboje se sousedem v tabulce s velkým odhodláním a hned si vynutili územní převahu, ve 13. min. si však dovolili krátký výpadek a soupeř okamžitě trestal. Po liberecké kombinaci se ocitl sám před Kotrbou Engelhart a neměl problém jej překonat: 0:1.

O dvě minuty později mohl vyrovnat Long-Čip, hlavou však pouze orazítkoval břevno. Za další dvě minuty po přihrávce Žampy defenzivní záložník Krejcar střelou bez přípravy napálil balon z dvaceti metrů k tyči: 1:1!

V polovině prvního poločasu pak Long-Čip trefil tyč. Šest minut před pauzou prohazoval brankáře Kvítka Sup, hosté ale stihli na brankové čáře balon odvrátit.

Po změně stran to dlouho nevypadalo na nějakou gólovou smršť, ta přišla až v polovině druhé půle. Stoper Kozel vyvezl balon do středu hřiště, přihrál doprava Long-Čipovi, ten našel nabízejícího se Žampu, který neomylně zakončil ostrou ranou do šibenice: 2:1! O tři minuty později mohli Severočeši vyrovnat, obránce Rygl však vykopl míč z prázdné brány. To byl velmi důležitý moment.

V 76. min. Krejcar podržel balon, v pravou chvíli však přihrál nabíhajícímu Supovi a ten se tváří v tvář Kvítkovi nemýlil: 3:1! Pět minut nato Kozel ze středu hřiště poslal balon do strany Long-Čipovi, jenž našel Žampu a ten opět střelou z voleje zvýšil na 4:1! V 83. min. kluci ztratili při rozehrávce míč a hostující Sluka uzavřel skóre na 4:2. Na vítězství Vyšehradu to ale už nemohlo nic změnit.

Naši U19 čekají ještě dva podzimní zápasy. V sobotu 9. listopadu v 9.30 h ráno hraje na půdě olympie Hradec Králové a o týden později 16. listopadu v 10 h doma s Varnsdorfem.


Hráč zápasu Viktor Žampa: „Takový zápas, kdy bych dal dva góly a na další dva přihrál, jsem tady na Vyšehradě ještě nehrál. Možná předtím v žácích Junioru Praha. Možná mě to bude něco stát, ale to záleží na kapitánovi. Bylo tam sice pár chyb, jinak ale můžeme být tentokrát spokojeni. Myslím si, že jsme podali dobrý kolektivní výkon a já jsem jenom slíznul smetanu. Hráli jsme třetí zápas v šesti dnech a ke konci jsem už docela šlapal vodu. Pokusíme se něco uhrát i za týden v Hradci.“

Kapitán U19 Přemysl Dušek: „Nemyslím, že by nám třetí zápas v šesti dnech moc vadil, naopak jsme se díky tomu docela rozehráli. Anglický týden s vloženou středou jsme absolvovali poprvé už počátkem sezony v srpnu a na jeho konci jsme také dokázali porazit Chrudim, Za týden na Olympii to bude těžké, ale zkusíme tam překvapit a vyhrát!“

Trenér František Mysliveček: „Už ve středeční dohrávce s Náchodem byla vidět naše stoupající forma, nakonec jsme nezaslouženě prohráli. Tentokrát už se nám už podařilo zlepšený herní projev promítnout i do výsledku, dali jsme čtyři góly, navíc řadu dalších šancí jsme zahodili, a to hlavně v první půli. Hned v úvodu zápasu jsme sice inkasovali první gól, ale kluci se zdravě vzepřeli fotbalovému osudu, do poločasu stihli vyrovnat a v pauze jsme si řekli, že něco přece jen umíme a musíme si alespoň trochu věřit. Takže jsme se snažili dávat balon po zemi a hlavně vést ofenzivní výpady po stranách hřiště, kde máme docela velký potenciál. Tím mám na mysli rychlost Maxe Supa a fotbalovost Long-Čipa, i když nade vším dnes čněl především výkon Viktora Žampy. To se také konečně projevilo a utkání zcela po zásluze dovedli k výhře 4:2. Stále sice bojujeme s vlastní nervozitou a naivitou, dokázali jsme však využít faktu, že proti nám nestálo některé z top-družstev této soutěže. Zbývají nám dvě kola, za týden jedeme na hřiště Olympie Hradec Králové a potom zakončíme podzim doma s Varnsdorfem. Pokud bychom z těchto dvou zápasů udělali čtyři body, bylo by to výborné.“

 

U19: Slavoj Vyšehrad – VTJ Rapid Liberec 4:2 (1:1)

Branky: 68. a 81. Žampa, 18. Krejcar, 76. Sup – 13. Engelhart, 83. Sluka.

Střely na branku: 13:4. Střely mimo: 11:5. Rohy: 9:1. Přímé kopy: 9:2.  

Rozhodčí: Matějček – L. Novotný, Kutiš. ŽK: Kozel (Vyšehrad).  

Diváků: 35.


Vyšehrad U19: Kotrba – Rygl, Dušek, Kozel, Linh-Tom (82. Gondek) – Krejcar (46. Huleš) – Sup (78. Kokeš), Řezáč (80. Skřivánek), Long Čip – Žampa, Komers (55. Vojtěch). Trenér František Mysliveček.

 

Střelci branek U19 v České lize dorostu:

4 – Žampa

2 – Dušek, Kokeš, Komers, Long-Čip

1 – Huleš, Š. Klíma, Kozel, Krejcar, Rygl, Řezáč, Sup

 

Nahrávači na góly:

5 – Žampa

3 – Long-Čip, Sup

2 – Dušek

1 – Š. Klíma, Kozel, Nguyen Linh-Tom, Rygl, Řezáč

 

Utkání Vyšehrad – Rapid Liberec v České lize staršího dorostu:

Podzim 2011: Vyšehrad – Rapid Liberec 6:0 (branky: Petřík 2, Blaho, Primus, Vejvoda, Rothe)

Jaro 2012: Rapid Liberec – Vyšehrad 2:4 (branky: Vejvoda, 2, Christov, Bohuslav)

Podzim 2012: Vyšehrad – Rapid Liberec 1:2 (branka: Canoski)

Jaro 2013: Rapid Liberec – Vyšehrad 2:4 (branky: Inneman 3, Jerie)

Podzim 2012: Vyšehrad – Rapid Liberec 4:2 (branky: Žampa 2, Krejcar, Sup)

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...