INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Dorostenci uzavřeli rok 2013 výhrou 3:2 nad Varnsdorfem

U19Poslední zápas v letošním kalendářním roce vyšel našim starším dorostencům podle představ. Na Vyšehradě porazili 3:2 tým Varnsdorfu, a tak si připsali třetí podzimní vítězství. V polovině sezony figurují v tabulce na 12. místě.

Všechny branky padly až ve druhém poločase, v oranžovém dresu se zapsali mezi střelce Milan Ljubinkovič a po něm ještě dvakrát Maxmilián Sup. Vzhledem k problémům se složením sestavy musel trenér František Mysliveček postavit tým zpola z hráčů týmu U17. A jeden z nich, jmenovitě 16letý útočník Alex Kadlec, byl u všech tří našich branek.

V prvním poločase se hrála vyrovnaná partie. Jedinou vážnější šanci měli hosté, kterou ovšem dobře vyřešil včasným vyběhnutím brankář Kotrba. Naši hráči se prezentovali víceméně jen střelami zdálky.

Po změně stran už začaly padat góly a rychle za sebou, celkem pět během 16 minut. Nejprve v 56. min. po rohu Žampy Kadlec ve vápně přiťukl míč svému spoluhráči z U17 Ljubinkovičovi a ten díky svému důrazu dotlačil balon do brány: 1:0!

V 63. min. však Kotrba vyrazil centr hráče hostí, míč získal stoper a kapitán Severočechů Čurgali, využil chvilkového zaváhání naší obrany a dorazil na 1:1. Mohlo být ještě hůř, za tohoto vyrovnaného stavu totiž hosté nastřelili tyč.

V 67. min. se už ale zase objímali hráči v oranžových dresech. Na polovině soupeře získal balon Kadlec, uvolnil Supa, ten se dostal do sólového úniku a střelou po zemi podél brankáře skóroval: 2:1!

Trvalo jen dvě minuty, Kotrba rozehrál od své brány, Kadlec sklepl míč na Řezáče, ten vysunul Žampu a po jeho centru zprava do vápna Sup napálil balon do šibenice: 3:1! To byl také nejhezčí fotbalový moment utkání.

V 72. min. po standardce hostí si opět nejlepší hráč soupeře Čurgali zpracoval míč na prsa a střelou k tyči překonal bezmocného Kotrbu: 3:2. Ve zbylém čase už ale naši hráči soupeři nedovolili dostat se do vážnější šance, což se podařilo i účinným kouskováním hry.

Nedoléčený Přemek Dušek tentokrát odehrál se sebezapřením jen posledních dvacet minut, a tak si od něj vypůjčil kapitánskou pásku Viktor Žampa.


Trenér U19 František Mysliveček: „Chtěl bych mládencům za výhru v posledním podzimním utkání poděkovat. O body se porvali, přestože výkon nebyl bez chyb. Už jsem leccos odtrénoval, ale takové penzum absencí, ať už kvůli zranění či z jiných důvodů, jsem dlouho nezažil. Proto jsme povolali včetně náhradního brankáře celkem sedm hráčů z U 17, jinak bychom stěží dali dokupy jedenáct hráčů. Pozitivním ukazatelem je skutečnost, že sedmnáctka Vyšehradu má dobrou úroveň a v příští sezoně může být základem týmu staršího dorostu, který přijde po nás. Dnes si navíc ověřili, že se dá hrát i proti starším klukům, nebudou-li se toho bát. Dva góly dal Varnsdorfu Max Sup, jehož jsem přitom poslal na hřiště až po poločase. Svým pohybem, nabízením se do prostoru a úspěšnou koncovkou utkání de facto rozhodl. Asi se zdravě naštval, aby mi dal najevo, že je hráčem pro základní sestavu. A to je v pořádku. Na podzim jsme však doma ztráceli hodně bodů, přestože nás tu soupeři nepřehrávali, ani v tabulce druhý Náchod. Získali jsme dohromady jen dvanáct bodů, z toho jsem popravdě rozladěn, čekal, jsem, že budeme výš. Kluci by na to i měli, musí si však srovnat a uvědomit svoje priority. Mají-li někteří z nich tisíc jiných zájmů, tak sem potom chodí jako do tanečních: někdy ano, někdy ne. A to se nedá, protože fotbal vsedě hrát nelze a bez odpovídajícího tréninku začne fotbalista ve druhém poločase šlapat vodu. Zkrátka je potřeba se tomu věnovat pět dní v týdnu, vážit si toho, že mohu v tomto týmu být a hrát, a pak teprve mohou přijít výsledky.“

Kapitán Viktor Žampa: „Určitě je dobré, že jsme poslední utkání vyhráli. Podle mě zaslouženě, protože jsme měli víc šancí. Polovina naší sestavy přitom byla z U17, s některými hráči jsme se skoro ani neznali jmény. Myslím si však, že jsme moc chyb neudělali, a tak to pro nás dopadlo dobře. Celkově nám ale podzimní část sezony moc nevyšla. Už vstup do ní byl špatný, prohráli jsme doma se Svitavy, které jsou teď poslední v tabulce. Zvykali jsme si na nový systém hry, navíc valná většina kluků tuto soutěž dosud nehrála. Pak jsme se sice trochu sehráli a v září odehráli čtyři zápasy v řadě bez porážky, série zranění nás však zase dostala dolů. Alespoň že jsme tedy zvládli ten podzimní epilog s Varnsdorfem.“

 

U19: Slavoj Vyšehrad – FK Varnsdorf 3:2 (0:0)

Branky: 67. a 69. Sup, 56. Ljubinkovič – 63. a 72. Čurgali.

Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 5:5. Rohy: 5:3.

Rozhodčí: Machýček – Hruška, Konvalinka. ŽK: Breburda, Šolc (oba Varnsdorf).

Diváků: 35.


Vyšehrad U19: Kotrba – Kincl, Huleš, Ljubinkovič, Vojtěch – Krejcar (58. Křemen) – Moravec (55. Sup), Řezáč (70. Dušek), Long-Čip (83. Skřivánek) – Žampa – Kadlec (85. Kozel). Trenér František Mysliveček.

 

Střelci branek U19 v podzimní České lize dorostu:

4 – Žampa

3 – Sup

2 – Dušek, Kokeš, Komers, Long-Čip, Rygl

1 – Huleš, Š. Klíma, Kozel, Krejcar, Ljubinkovič, Řezáč

 

Nahrávači na góly:

7 – Žampa

3 – Dušek, Long-Čip, Sup

2 – Kadlec

1 – Š. Klíma, Kozel, Nguyen Linh-Tom, Rygl, Řezáč

 

Utkání Vyšehrad – Varnsdorf v České lize staršího dorostu:

Podzim 2011: Varnsdorf – Vyšehrad 2:2 (branky: Jiráň, Ivančo)

Jaro 2012: Vyšehrad – Varnsdorf 7:1 (Primus a Jiráň po 2, D. Duda, Rothe, Blaho)

Podzim 2012: Vyšehrad – Varnsdorf 1:4 (Hančl)

Jaro 2013: Varnsdorf – Vyšehrad 4:0

Podzim 2013: Vyšehrad – Varnsdorf 3:2 (Sup 2, Ljubinkovič)


Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...