INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Premiéru ve starším dorostu oslavil Horváth dvěma góly!

U 19 První bod v odvetné části sezony vybojovala při svém třetím jarním vystoupení naše U 19. Po prohrách doma s Kolínem a pak i na půdě posledních Svitav to přitom v první půli souboje s Chrudimí vypadalo, že i proti čtvrtému týmu tabulky vyjdou kluci naprázdno, prohrávali 0:2 a soupeř měl navrch. Pozměně stran však střídající útočník Marek Horváth dvěma góly v rozmezí dvou minut srovnal skóre na 2:2 a na kopačce měl dokonce hattrick, třetí branku ale už bohužel nepřipojil. I tak to byla pro sedmnáctiletého Horvátha báječná premiéra v týmu staršího dorostu.

Oproti předchozímu zápasu ve Svitavách chyběli Sup, Š. Klíma a Capek, mimo hru zůstali nadále Kozel, Krejcar, Kadlec, Vrána a gólman Kotrba. Na soupisku se tak vešli další noví hráči z U 17 Adam, Hrachovec a Horváth.

Proti favorizované Chrudimi začali mladí šemíci vlažně a opatrně. Hosté měli navrch a již v 7. min. udeřili, když Rybička využili zaváhání naší obrany, probil se až před Blahovce a zavěsil: 0:1. O čtyři minuty později vykopával míč z brankové čáry za překonaným Blahovcem kapitán Dušek. Ve 20. min. pak opět Rybička doslova propálil Blahovce, a bylo to 0:2.

Východočeši byli do poločasu lepší a objektivně je třeba říct, že mohli zápas v té době definitivně rozhodnout ve svůj prospěch. Další šance ale neproměnili, místo účinné koncovky se snažili vše vykombinovat.

Po změně stran, kdy už nebyl na hřišti nedoléčený Žampa (bolavý kotník), sice opět zahájili hosté lépe, oranžoví ale už začali pomalu zvedat hlavu. Zlepšila se hlavně bojovnost a snaha o včasné dostupování protihráčů. Trenérům vyšlo zejména třetí střídání, kdy přišel na hřiště Horváth.

V 72. min. Horváth převzal míč ve středu pole od Komerse a lobem nejméně ze třiceti metrů přehodil gólmana Trojana: 1:2! O dvě minuty později si pak Horváth naběhl na roh Řezáče a hlavou srovnal na 2:2! Potom měl šanci dokonce na třetí gól, clonící bek Chrudimi jej však nenechal přesně zakončit, a tak Horvyho střela bohužel minula cíl. Případný hattrick, to by už byla premiéra z říše fantazie…

Závěr utkání se ale odehrával spíš na naší polovině hřiště. Kluci se ve snaze o útočení nechali místy strhnout, moc se nezajišťovali a hosté měli najednou z brejků jednu vyloženou šanci za druhou – za stavu 2:2 nejméně čtyři! Naprosté tutovky spálili jak Rybička, tak i Zrůst. Dvakrát těsně minuli bránu a nejméně dvakrát skvěle zakročil Vítek Blahovec, a zachránil tak Vyšehradu alespoň plichtu.

V nadcházejícím 19. kole naše U 19 cestuje do Hradce Králové, kde změří síly s tamním Sokolem Třebeš. Utkání se hraje v sobotu 29. března v 16 hodin. Podzimní vzájemné utkání na Vyšehradě s Třebší skončilo remízou 2:2. O další týden později mladí šemíci přivítají doma v sobotu 5. dubna v 10 hodin dopoledne v pražském derby kobyliskou Admiru.

Trenér František Mysliveček: „Zaplaťpámbu za první jarní bod, alespoň že tak. V první půli to byla taková naše klasika, z ničeho jsme inkasovali dva góly. V podstatě jsme si tak oba dali sami. Já bych řekl, že ani v první půli jsme nehráli zase až tak špatně, ale chyběl nám důraz. Během pauzy jsme na hráče trochu zvýšili hlas, změnili jejich rozestavení a měli jsme také šťastnou ruku při střídání, kdy Horváth dal dva góly a mohl dát i třetí. Snažili jsme se vstřelit ještě tu vítěznou branku, při tom jsme ale otevírali naši defenzivu, a tak jsme byli nakonec rádi, že díky gólmanu Blahovcovi to zůstalo alespoň 2:2. Doufám, že první bodový zisk kluky povzbudí, a do dalších kol to už bude lepší. Dnes se přesvědčili, jak je důležité bojovat, protože v České lize staršího dorostu body nejsou zadarmo. Jen my jsme takoví dobrodějové, že soupeřům góly doslova věnujeme. Základ úspěchu je přitom v obranné činnosti. Naopak než my sami skórujeme, strašně to bolí a mnohdy je to pro nás příliš složité.“

Autor dvou branek Marek Horváth: „Jsem určitě rád, že mi takhle vyšla premiéra v týmu U 19. Komi mi prodloužil balon, zběhnul jsem si na něj a viděl, že gólman Chrudimi je trochu venku. Tak jsem se rozhodl, že ho zkusím přehodit, a to se povedlo. Druhý gól byl trochu náhodný, hlavou totiž jinak góly nedávám. Z rohu Řeziho jsem dostal dobrý balon na přední tyč, naběhl si tam a trochu se štěstím ta moje hlavička propadla gólmanovi mezi nohama. Mohl jsem ještě dát třetí gól, ale obránce měl tísnil a dal jsem to vedle. Asi mě bude taková premiéra něco stát, moc ne, ale přece…“

 

U 19: Slavoj Vyšehrad – MFK Chrudim 2:2 (0:2)

Branky: 62. a 64. Horváth – 7. a 30. Rybička.  

Střely na branku: 9:6. Střely mimo: 5:7. Rohy: 5:4. Přímé kopy: 2:4.

Rozhodčí: O. Berka – Wimmer, Váša. ŽK: Rodina, Ljubinkovič, Řezáč (všichni Vyšehrad).

Diváků: 35.


Vyšehrad U 19: Blahovec – Kincl (46. Adam), Ljubinkovič, Dušek, Huleš – Kokeš (52. Horváth), Rodina, Žampa (39. Rygl), Linh Tom (72. Hrachovec) – Komers, Řezáč (72. Gondek). Na lavičce byl ještě připraven náhradní brankář Dvořák. Trenéři František Mysliveček a Jaroslav Klíma.

 

Střelci branek U19 v České lize dorostu:

4 – Žampa

3 – Sup

2 – Dušek, Horváth, Š. Klíma, Kokeš, Komers, Long-Čip, Rygl

1 – Huleš, Kozel, Krejcar, Ljubinkovič, Řezáč

 

Nahrávači na góly:

8 – Žampa

3 – Dušek, Long Čip, Sup

2 – Kadlec, Řezáč

1 – Š. Klíma, Komers, Kozel, Linh Tom, Rygl

 

Utkání Vyšehrad – Chrudim v České lize staršího dorostu:

Podzim 2011: Chrudim – Vyšehrad 3:1 (branka Vyšehradu: Balcárek)

Jaro 2012: Vyšehrad – Chrudim 1:0 (branka: Janoušek)

Podzim 2012: Chrudim – Vyšehrad 2:0

Jaro 2013: Vyšehrad – Chrudim 1:3 (branka: Inneman)

Podzim 2013: Chrudim – Vyšehrad 3:1 (branka: Dušek z pen.)

Jaro 2014: Vyšehrad – Chrudim 2:2 (branky: Horváth 2)

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...