INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 19 si vychutnala oblíbeného soupeře, zvítězila v Třebši 6:4

U19Premiérové jarní vítězství naší U 19 v České lize staršího dorostu je na světě! Po prohrách s Kolínech, na půdě posledních Svítav a remíze s velmi silnou Chrudimí si mladí šemíci dojeli pro tři body do Hradce Králové, kde smázli domácí Sokol Třebeš 6:4. A současně poprvé v sezoně vyhráli venku. Skóre mohlo vypadat ještě lépe, pokud by ovšem neinkasoval Vyšehrad v samotném závěru utkání dvě branky.

I tak je Třebeš pro naše dorostence oblíbeným soupeřem, třikrát ji porazili, jednou s ní remizovali a nastříleli jí dohromady 18 gólů, tj. v průměru 4,5 na zápas. Tentokrát se dvakrát trefili Max Sup a Marek Horváth, jednou pak Linh Tom a David Huleš. Sup se dostal s celkově pěti góly do čela tabulky střelců našeho mužstva.

Výprava přitom znovu postrádala spoustu obvyklých hráčů, na marodce totiž zůstali Žampa, Rygl, Řezáč, Kincl, Ljubinkovič, Vrána, Kadlec a za juniorku šli hrát Krejcar s Kozlem. To je dohromady minus devět hráčů.

První gólovou šanci měli domácí, výborným zákrokem se ale předvedl gólman Blahovec a podržel tým. Na druhé straně v 19. min. Komers běžel sám na brankáře Heřmana, ale neproměnil. O pět minut později si ale při brejku Sup několikrát vyměnil míč s Horváthem a prohodil brankáře: 0:1!

Ve 35. min. Blahovec chytil další gólovku domácích a tři minuty před poločasem po rohu rodiny zvýšil hlavou Horváth: 0:2!

Hned tři minuty po změně stran se skóre měnilo potřetí a opět to byl Horváth. Ve 49. min. na polovině hřiště převzal míč od Komerse a po samostatné akci podruhé skóroval: 0:3!

O další dvě minuty později Linh Tom přešel přes dva třebešské hráče a zavěsil: 0:4!

Skóre dál rychle narůstalo a prosadili se i domácíc. V 54. min. Muharem zblízka snížil na 1:4. Trvalo ale jen pět minut, po další akci Vyšehradu brankář vyrazil hlavičku Komerse a odražený míč poslal u tyče stojící Huleš do sítě: 1:5! V 69. min. ale Tošovský snížil na 2:5, a tak během dvaceti minut padlo celkem pět branek, mezitím navíc chytil Blahovec dvě velmi nebezpečné střely Třebše.

V 77. min. trefil Komers břevno a chvíli nato spálil velkou šanci Kokeš. V 82. min. Vojtěch vyvezl míč, jeho střelu brankář vyrazil a Sup se trefil k tyči: 2:6! Avšak místo toho, aby naši hráči soupeře dorazili, v závěru utkání výrazně polevili a nechali si dát dva góly. V 88. min. překonal jinak výborného Blahovce Janovský a o minutu později Muharem: 4:6. První výhru mladých šemíků na hřištích soupeřů to už ale neohrozilo.

V nadcházejícím 20. kole mladí šemíci přivítají doma v sobotu 5. dubna v 10 hodin dopoledne v pražském derby kobyliskou Admiru.

Trenér František Mysliveček: „Sehráli jsme v Třebši slušné utkání a doufám, že po něm kluci dostanou chuť do přípravy a dalších mistrovských zápasů. Křemen s Rodinou dali naší hře řád a osvědčili se i další noví hráči z U 17 Vojtěch, Gondek a Horváth. Na druhé straně za stavu 4:0 jsme měli hru plně pod kontrolou, přesto jsme dopustili divokou přestřelku a hokejový výsledek. Škoda dvou inkasovaných branek v závěru, výsledek 6:2 by vypadal daleko lépe.“

 

U 19: Sokol Třebeš – Slavoj Vyšehrad 4:6 (0:2)

Branky: 54. a 89. Muharem, 69. Tošovský, 88. Janovský – 24. a 82. Sup, 42. a 49. Horváth, 52. Linh Tom, 59. Huleš.

Střely na branku: 11:8. Střely mimo: 6:7. Rohy: 5:3. Přímé kopy: 2:3.

Rozhodčí: Vít – Šlesingr, Junek. ŽK: Tesař – Linh Tom, Kokeš.

Diváků: 60.

Vyšehrad U 19: Blahovec – Vojtěch, Křemen, Huleš – Dušek – Sup, Rodina, Š. Klíma (77. Gondek), Linh Tom (69. Capek) – Komers, Horváth (64. Kokeš). Na lavičce byl ještě připraven brankář Dvořák. Trenér František Mysliveček.

 

Střelci branek U19 v České lize dorostu:

5 – Sup

4 – Horváth, Žampa

2 – Dušek, Huleš, Š. Klíma, Kokeš, Komers, Long-Čip, Rygl

1 – Kozel, Krejcar, Linh Tom, Ljubinkovič, Řezáč

 

Nahrávači na góly:

8 – Žampa

3 – Dušek, Komers, Long Čip, Sup

2 – Kadlec, Řezáč

1 – Horváth, Š. Klíma, Kozel, Linh Tom, Rodina, Rygl, Vojtěch

 

Utkání Vyšehrad – Třebeš v České lize staršího dorostu:

Podzim 2012: Vyšehrad – Třebeš 5:0 (branky: Kmoch 2, Inneman, Hančl, Krejčí)

Jaro 2013: Třebeš – Vyšehrad 3:5 (branky: Máče 3, Pikous 2)

Podzim 2013: Vyšehrad – Třebeš 2:2 (branky: Kokeš, Řezáč)

Jaro 2014: Třebeš – Vyšehrad 4:6 (branky: Horváth a Sup po 2, Linh-Tom, Huleš)

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...