INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U19 v derby s Admirou přišla o vedení 2:0 a remizovala 2:2

U19 Sedmnáctý bod do tabulky České ligy staršího dorostu získala během první dubnové soboty naše U 19. Na Vyšehradě remizovala v utkání 20. kola s Admirou 2:2, když promarnila dvoubrankové vedení z prvního poločasu. Obě pražská derby se soupeřem z Kobylis tak skončila v této sezoně dělbou bodů.

Oproti předchozímu zápasu v Třebši se vyměnili brankáři, příležitost dostal tentokrát Dvořák. Do sestavy se vrátil i Řezáč.

Běžela ještě úvodní minuta derby a už měli naši hráči ruce nad hlavou na oslavu vedoucí branky. Kapitán Dušek rozehrával roh, poslal balon do mlýnice ve vápně, kde se k němu prodrali Komers i Horváth a po jeho přihrávce vystřihl Sup parádní nůžky: 1:0! Nejlepší střelec Vyšehradu Max Sup si tak připsal svoji šestou branku v sezoně.

V 8. min. běžel Komers na brankáře Černého, ten se ale vyznamenal a čistou gólovku našeho útočníka zlikvidoval. V polovině úvodního poločasu Sup běžel sám na brankáře pro změnu Sup, gólman Admiry jej fauloval ve vápně, rozhodčí se ale k penaltě neodhodlal a nechal pokračovat ve hře. A do třetice po střele Supa ve 32. min. jeden ze zadáků Admiry odvracel balon až na brankové čáře.

Těsně před poločasem po faulu na Řezáče už ale sudí na bílý bod ukázal a Dušek penaltu s přehledem proměnil: 2:0!

Sotva dvě minuty po změně stran Sup trefil břevno a „nedáš – dostaneš“ následovalo prakticky okamžitě. Ve 49. min. po několikerém zaváhání naší defenzivy dal náhradník Admiry Dratava kontaktní gól na 2:1. Trvalo jen tři minuty, Linh Tom prohrál minisouboj s týmž hráčem a opět Dratava srovnal na 2:2.

O minutu později mohlo udeřit na druhé straně, Komersovou hlavičku s gólovými parametry ale brankář Černý chytil. O dvě minuty později v 55. min. měl zase štěstí, Horváth totiž trefil hlavou břevno!

To však také bylo ze strany domácího týmu směrem dopředu víceméně vše. Admira získala půdu pod nohama, vytvořila si územní převahu i šance, mladičkého Dvořáka v naší bráně ale už nepřekonala. Derby tak dospělo k bodové dělbě.

V nadcházejícím 21. kole mladí šemíci cestují do Hlušic, vesnice v Královéhradeckém kraji, kde je v sobotu 12. dubna ve 13.30 hod. vyzve domácí Cidlina Nový Bydžov. Jde o měření sil s tabulkovým sousedem. Na podzim 14. září jsme doma porazili Cidlinu 4:1, když do střelecké listiny se postupně zapsali Long Čip, Jan Komers, Roman Kokeš a Štěpán Klíma. Navíc za stavu 3:1 neproměnil Viktor Žampa penaltu.


Trenér Vyšehradu František Mysliveček: „S Admirou doma smolná remíza – za stavu 2:2 to vypadalo, že přidáme třetí gól a vyhrajeme, ale bohužel... Mělo to veškeré znaky derby a je škoda, že takhle rozehrané utkání nedotáhneme do vítězného konce. Inkasovali jsme z nešancí dva absolutně zbytečné góly, zejména ten druhý. Trefili jsme dvakrát břevno, soupeř vykopával balon z prázdné brány, také měl šance, ale ty naše byly mnohem větší. Bod z tohoto utkání je pro mě málo, přestože Admira nemá špatný tým a my se teprve vyhrábáváme z mizérie. Pokud by to bylo obráceně a vedl by soupeř 2:0, tak by si potom jistě nenechal dát tak laciné góly. A tohle je rozdíl mezi Admirou a námi. Doufám, že za týden proti Cidlině, přestože hrajeme venku, to bude z naší strany lepší jak herně, tak i výsledkově.“

Trenér Admiry Jiří Mamurov: „Zasloužená remíza. Vyšehrad byl lepší v první půli a využil své stoprocentní šance, které jsme mu nabídli. Úvodních 45 minut jsme zkrátka promarnili. Ve druhé půli jsme však převzali iniciativu, dali brzy dva slepené góly, a to nás dostalo do hry. Měli jsme potom za stavu 2:2 tlak i šance zápas rozhodnout, soupeř ale po dlouhých balonech, s nimiž jsme měli potíže, také několikrát zahrozil a podržel nás brankář Černý. Dělba bodů je tak spravedlivá, jsem s ní spokojen.“


U 19: Slavoj Vyšehrad – Admira Praha 2:2 (2:0)

Branky: 1. Sup, 43. Dušek z pen. – 49. a 52. Dratava.

Střely na branku: 7:9. Střely mimo: 4:4. Rohy: 3:6. Přímé kopy: 3:9.

Rozhodčí: Váňa – Les, Vlček. ŽK: Komers, Rodina – Benda, Pištěk, Dratava.

Diváků: 50.


Vyšehrad U 19: Dvořák – Vojtěch (64. Kozel), Křemen, Huleš – Dušek – Sup, Rodina, Řezáč (66. Žampa), Linh Tom – Komers, Horváth (66. Š. Klíma). Na lavičce byli ještě připraveni Rygl, Krejcar, Kokeš a brankář Blahovec. Trenér František Mysliveček.

 

Střelci branek U19 v České lize dorostu:

6 – Sup

4 – Horváth, Žampa

3 – Dušek

2 – Huleš, Š. Klíma, Kokeš, Komers, Long-Čip, Rygl

1 – Kozel, Krejcar, Linh Tom, Ljubinkovič, Řezáč

 

Nahrávači na góly:

8 – Žampa

3 – Dušek, Komers, Long Čip, Řezáč, Sup

2 – Horváth, Kadlec

1 – Š. Klíma, Kozel, Linh Tom, Rodina, Rygl, Vojtěch

 

Utkání Vyšehrad – Admira v České lize staršího dorostu:

Podzim 2012: Admira – Vyšehrad 5:0

Jaro 2013: Vyšehrad – Admira 2:0 (branky: Pikous, Zvolenský)

Podzim 2013: Admira – Vyšehrad 1:1 (branka Vyšehradu: Huleš)

Jaro 2013: Vyšehrad – Admira 2:2 (branky Vyšehradu: Sup, Dušek z pen.)

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...