INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U19 se na nakloněném hřišti Hlušic dělila s Cidlinou: 1:1

U19 Naše U 19 je remízovým králem B-skupiny České ligy staršího dorostu. Mladí šemíci vstoupili do poslední třetiny letošní sezony již šestou dělbou bodů, když se ve východočeské vesnici Hlušice u Nového Bydžova rozešli s domácím týmem Cidliny remízou 1:1. Na nakloněné rovině kluci přišli o tříbodový zisk až sedm minut před koncem utkání, na druhou stranu už počtvrté za sebou neprohráli. V tabulce přesto klesli o stupínek níž na 14. místo, když je přeskočil Letohrad díky vítězství v Trutnově. Stále je ale ještě reálné atakovat alespoň 10. příčku v soutěži.

Odjezd do Hlušic provázela řada absencí obvyklých hráčů. Dušek s Ryglem se připravovali na přijímačky na VŠ, Huleš odjel se školou do zahraničí a Š. Klíma byl povolán k zápasu juniorky na hřišti Pragy – podobně jako Krejcar, ten ale nakonec nebyl tam ani tam.

Vstup do zápasu vypadal velmi dobře, Vyšehrad získal od začátku převahu a již po pěti minutách hry se řítil Sup na domácího gólmana Strýhala, bohužel přestřelil. V obdobné situaci dopadl stejně i Komers. Pak se probudili i domácí, Blahovec ale jejich šanci zneškodnil.

Po půlhodině hry se dostal do gólové příležitosti Žampa, vítězem minisouboje byl ale znovu novobydžovský brankář, střelu našeho středního záložníka vyrazil. Žampa si vše vynahradil na samém sklonku první půle, kdy po hodně nešťastném odkopu a ruce domácího hráče bezpečnmě proměnil penaltu: 0:1! Byl to jeho pátý gól v sezoně.

Po změně stran se obraz hry změnil, aktivitou vynikali domácí. Osm minut po změně stran se vyznamenal Blahovec, když zlikvidoval hned dvě gólovky Cidliny. Její tlak ale rostl a v 83. min. se také dočkala, Šimbovský srovnal na 1:1.

Dvě minuty nato mohl poslat Vyšehrad znovu do vedení nejlepší střelec naší U 19 Sup, běžel sám na brankáře Strýhala, ten ale jeho střelu vyrazil. V 88. min. se naopak vyznamenal Blahovec, když vyrazil krásnou střelu jednoho z domácích hráčů, a zabránil tak tomu, aby se náš tým vracel domů z východočeské vsi bez alespoň skromné bodové výslužky.

V nadcházejícím 21. kole mladí šemíci hostí na Vyšehradě v sobotu 19. dubna v 10.00 hod. MFK Trutnov, desátý celek tabulky České ligy staršího dorostu. Podzimní vzájemný souboj v Trutnově skončil bezbrankovou remízou.

Trenér Vyšehradu František Mysliveček: „V prvním poločase jsme na nakloněném hřišti hráli z kopce dolů, měli jsme převahu i šance. Již po úvodní čtvrthodině hry jsme mohli vést klidně 2:0 nebo 3:0, pokud ale neproměníme ani sólové úniky, kdy šli Komers a Sup sami na brankáře, tak je to potom těžké. Tohle je zkrátka naše stará bolest.  Do vedení jsme šli díky tomu, že v závěru poločasu jeden ze zadáků domácích chyboval při odkopu, nastřelil ruku a Žampa dal gól z penalty. Ve druhé půli jsme hráli pro změnu zezdola do kopce, ztráceli jsme míče uprostřed hřiště a domácí si vypracovali územní převahu. Sedm minut před koncem zúročili tlak vyrovnávací brankou, ale pro nás je bod z tohoto utkání málo. Soupeře jako Cidlina bychom měli porážet i venku, nejen doma.“

Trenér Cidliny Pavel Obermajer: „Utkání nepobralo moc fotbalové krásy a hra se odehrávala většinou ve středu pole. Na každé straně se urodilo po jedné šanci, ale skóre zůstalo nezměněné. První půli nakonec vyhrál Vyšehrad, když vstřelil branku z pokutového kopu. Naši hráči šli do druhé půle s cílem zvýšit agresivitu a podřídit vše pro otočení vývoje skóre. Vytvořili jsme si tlak, ale v šancích nezachovali klid. Remíza je spravedlivá, i když nás mrzí, protože vítězství by nás posunulo trochu na dostřel soupeřům před námi.“


U19: Cidlina Nový Bydžov – Slavoj Vyšehrad 1:1 (0:1)

Branky: 83. Šimbovský – 45. Žampa z pen.

Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 10:9. Rohy: 8:4. Přímé kopy: 4:4.

Rozhodčí: Mich. Novák – Hurťák, Šotek. ŽK: Mejstřík, Luňák, Haken, Šimbovský (všichni Cidlina).

Diváků: 50.


Vyšehrad U19: Blahovec – Vojtěch (73. Kokeš), Křemen, Kozel – Rodina – Sup, Žampa, Řezáč, Linh Tom – Komers (83. Beneš), Horváth (63. Ljubinkovič). Trenér František Mysliveček.


Střelci branek U19 v České lize dorostu:

6 – Sup

5 – Žampa

4 – Horváth

3 – Dušek

2 – Huleš, Š. Klíma, Kokeš, Komers, Long-Čip, Rygl

1 – Kozel, Krejcar, Linh Tom, Ljubinkovič, Řezáč


Nahrávači na góly:

8 – Žampa

3 – Dušek, Komers, Long Čip, Řezáč, Sup

2 – Horváth, Kadlec

1 – Š. Klíma, Kozel, Linh Tom, Rodina, Rygl, Vojtěch


Utkání Vyšehrad – Cidlina v České lize staršího dorostu:

Podzim 2011: Nový Bydžov – Vyšehrad 6:0

Jaro 2012: Vyšehrad – Nový Bydžov 6:1

Podzim 2012: Nový Bydžov – Vyšehrad 1:0

Jaro 2013: Vyšehrad – Nový Bydžov 1:2

Podzim 2013: Vyšehrad – Nový Bydžov 4:1

Jaro 2014: Nový Bydžov – Vyšehrad 1:1

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...