INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U19 porazila Trutnov 5:2, Komers se blýskl čtyřmi góly!

U19 One man show v podání Jana Komerse, útočníka našeho staršího dorostu, byla k vidění v sobotu 19. dubna dopoledne na Vyšehradě. Naše U 19 zdolala své trutnovské vrstevníky 5:2 a Komi se blýskl čtyřmi góly! Pátý připojil kapitán Přemek Dušek z penalty a svěřenci trenéra Františka Myslivečka učinili v tabulce veleskok ze 14. na 10. místo tabulky. Od devátého Varnsdorfu je ale už dělí osmibodová propast. Nicméně pátým zápasem bez porážky v řadě se podařilo vyrovnat dosud nejdelší sérii tohoto typu z předloňského jara, kdy za naši U 19 nastupovali hráči ročníku narození 1993 a 1994.

Do sestavy se vrátili Dušek s Ryglem, a bylo to znát. Hned v první minutě zprava odcentroval Sup, Komers si ale teprve seřizoval mířidla, přesněji balon nestihl zasáhnout. O pět minut později po akci soupeře odvracel pohromu na čáře Rygl. Na druhé straně v 18. min. Sup s Komersem běželi ve dvojici sami na trutnovského brankáře Frintu, první z nich ale šanci spálil. Trutnov ale předváděl kombinačně dobrou hru a Vyšehrad spoléhal spíš na brejky.

Po půlhodině hry se ale po zaváhání naší pravé strany obrany prosadil hlavičkující Klossovski: 0:1. Ve 32. min. ale po akci Žampy a následné přihrávce Horvátha zblízka dorazil míč do sítě Komers, a zahájil tak své střelecké představení: 1:1! Za další dvě minuty poslal tom Linh dlouhý balon za obranu soupeře a Komers prostřelil brankáře: 2:1! Minutu před pauzou po centru od Supa balon prolétl vápnem, nikomu z našich hráčů se jej ale nepodařilo zasáhnout.

Po změně stran si vynutil soupeř docela značnou převahu, rodina odvracel na brankové čáře a zanedlouho brankář Blahovec chytil gólovou střelu jednoho z protihráčů. V 64. min. ale Horváth dlouhým pasem uvolnil Komerse, ten šel opět sám na brankáře a opět se nemýlil: 3:1!

O dvě minuty později ale rozhodčí odpískal Supovi faul ve vápně a penaltu proměnil Kancok: 3:2. Nechybělo ale mnoho, aby Blahovec míč vyrazil nad břevno.

Kritická chvilka pak přišla v čtvrt hodiny před koncem, kdy trutnovský Rejl tečovanou střelou trefil břevno Blahovcovy branky. Chvíli nato v 76. min. byl ale faulován ve vápně hostí Sup a kapitán Dušek s přehledem penaltu proměnil: 4:2! Pátý gól mohl přidat Horváth, běžel sám na brankáře, ale nedal, podobně dopadl i Komers. V nastaveném čase se ale přesto prosadil ještě jednou, po přihrávce od Rodiny dal Komers svůj čtvrtý gól: 5:2!

V nadcházejícím 23. kole nastoupí naše U 19 proti Viktorií Žižkov, a to na hlavním stadionu Viktorky. Hraje se v sobotu 26. dubna v 10 hodin dopoledne.


Trenér František Mysliveček: „V první půli nebylo co řešit, byli jsme lepší, po obrátce jsme však byli dvacet minut pod velkým tlakem soupeře, a horkotěžko jsme to ustávali. Je fajn, že se nám střelecky probudil Honza Komers, který vzal de facto veškerou tíhu utkání na sebe a svůj výkon korunoval čtyřmi velmi hezkými góly. Pomohlo nám i vyloučení hostujícího hráče, tím pádem se tlak Trutnova eliminoval. Stejně si ale myslím, že jsme měli utkání zvládnout po herní stránce lépe. Výsledkově je to nádherné, rezultát 5:2 překonal moje očekávání. Přispěl k tomu fakt, že jsme s výjimkou absence Vrány konečně nastoupili v optimální sestavě. Věřme, že ti hráči, kteří mají tréninkové manko, jej brzy smažou a budeme moct stavět sestavu i například podle soupeře. Za týden hrajeme s Viktorkou na hlavním stadionu na Žižkově, to je pro každého hráče fotbalový svátek. Na takovém stadionu se nehraje každý den. Pro mě osobně to bude návrat do míst, kde jsem začínal s fotbalem.“

Autor čtyř branek Jan Komers: „Čtyři góly v zápase už jsem dal několikrát v nižších věkových kategoriích, naposledy loni za osmnáctku na Junioru Praha. V této sezoně se mi zatím moc nedařilo, konečně mi to tedy vyšlo. Hlavní ale je, že jsme získali tři body.“


U19: Slavoj Vyšehrad – MFK Trutnov 5:2 (2:1)

Branky: 32., 34., 64. a 90. (+2) Komers, 76. Dušek z pen. – 30. Klossovski, 66. Kancok z pen.

Střely na branku: 7:11. Střely mimo: 5:5. Rohy: 7:4. Přímé kopy: 1:8.

Rozhodčí: Severýn –Šároka, Cichra. ŽK: Rygl, Ljubinkovič, Capek, Řezáč – Jirka, Klossovski, Rejl. ČK: 88. Ljubinkovič – 69. Švorc.

Diváků: 30.


Vyšehrad U 19: Blahovec – Vojtěch (76. Kokeš), Křemen, Rygl (46. Ljubinkovič) – Dušek – Sup, Žampa (57. Řezáč), Rodina, Linh Tom (46. Capek) – Komers, Horváth (81. Kozel). Na lavičce byli ještě připraveni Huleš a brankář Dvořák. Trenér František Mysliveček.

 

Střelci branek U19 v České lize dorostu:

6 – Komers, Sup

5 – Žampa

4 – Dušek, Horváth

2 – Huleš, Š. Klíma, Kokeš, Long-Čip, Rygl

1 – Kozel, Krejcar, Linh Tom, Ljubinkovič, Řezáč

 

Nahrávači na góly:

8 – Žampa

4 – Horváth, Řezáč, Sup

3 – Dušek, Komers, Long Čip

2 – Kadlec, Tom Linh

1 – Š. Klíma, Kozel, Rodina, Rygl, Vojtěch


Utkání Vyšehrad – Trutnov v České lize staršího dorostu:

Podzim 2012: Trutnov – Vyšehrad 4:3 (góly Vyšehradu: Hančl 2, D. Duda)

Jaro 2013: Vyšehrad – Trutnov 6:0 (Kmoch 3, Zvolenský, Dušek, Linhart)

Podzim 2013: Trutnov – Vyšehrad 0:0

Jaro 2014: Vyšehrad – Trutnov 5:2 (Komers 4, Dušek)

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...