INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 19 vzdorovala na Žižkově hodinu hry, pak 4x inkasovala

U19 Série pěti zápasů bez prohry naší U 19 v České lize staršího dorostu skončila na stadionu Viktorie Žižkov. Na krásně připravené travičce rozlehlého hřiště svěřenci trenéra Františka Myslivečka dokázali vzdorovat mladým viktoriánům celou hodinu hry, déle už ale bezbrankový stav udržet nedokázali a ve zbývající půlhodině čtyřikrát inkasovali. Konečný výsledek tak zněl Viktoria Žižkov – Slavoj Vyšehrad 4:0.

Kvůli přetrvávajícím absencím i zdravotním peripetiím několika hráčů současně musel trenér Mysliveček postavit do derby odlišnou záložní čtveřici, než tomu bylo před týdnem proti Trutnovu. Mladí šemíci ale neprojevili žádný ostych z utkání ve velmi důstojném fotbalovém prostředí a už po třech minutách hry si vypracovali gólovou šanci. Po sólové akci se probil před domácího brankáře Svobodu Vojtěch, bohužel ve velmi výhodné pozici nepřesně zakončil.

Od té doby převzali otěže hry do svých rukou domácí a jasně nejzaměstnanějším hráčem na anglicky střiženém trávníku byl brankář Vyšehradu Blahovec. Chytil toho opravdu dost, a co nechytil, kopli mladí viktoriáni vedle nebo nad.

Pět minut před pauzou se konečně dostali znovu ke slovu i hráči v modrých dresech, a to zásluhou trestného kopu. Řezáčovu střelu však gólman Svoboda vyrazil na roh.

Po změně stran tlak červenobílých ještě zesílil a Blahovec byl doslova v jednom ohni. Dvakrát mu pomohla i tyč. V 58. min. založil jeden z nemnoha kontrů Rodina, odcentroval před bránu, Komers však svoji šanci zbytečně prováhal a minul. Střelecké štěstí si vybral už týden předtím proti Trutnovu. Dvojnásob škoda, protože pokud by vytrvale útočící hráči Viktorky najednou po hodině hry prohrávali 0:1, hodně by to otřáslo s jejich psychikou…

Trest za promarnění Komersovy příležitosti přišel jen o dvě minuty později. V 60. min. Madej vypálil za vápnem a na přesnou střelu k tyči Blahovec nedosáhl: 1:0. O čtyři minuty později po závaru před bránou Vyšehradu nebyli naši hráči sto odkopnout balon do bezpečné vzdálenosti, a využil toho Sedláček: 2:0. Viktoria už měla prakticky trvalý tlak a rostoucí zmar v řadách hostujícího družstva korunoval v polovině druhé půle střídající Kozel dost nešťastným vlastním gólem. Pět minut před koncem si pak osamocený Pokorný v poklidu obhodil Blahovce, a završil tak účet zápasu na konečných 4:0.

Poslední dubnová sobota nebyla šťastným dnem pro mladé hráče Vyšehradu, což podtrhl v 87. min. Komers, když neproměnil sólový nájezd na brankáře Svobodu. Kluci se tak na krásném stadionu nedočkali ani čestného úspěchu. A to přitom hráči Viktorie Žižkov byli v průměru o rok mladší než ti naši, ročníky 1995 jen dva z nich: Bláha a výtečně hrající kapitán Viktorie Vágner.

V nadcházejícím 24. kole nastoupí naše U 19 doma proti Letohradu. Hraje se v sobotu 3. května v 10 hodin dopoledne na Vyšehradě. To ale bude teprve začátek extrémně těžkého „anglického“ týdne, neboť již ve středu 7. května hrají kluci ve Varnsdorfu a v sobotu 10. května přivítají doma lídra tabulky Slavii B.

Trenér František Mysliveček: „Po sérii bez prohry je tohle tvrdé posazení zpět na zem. Prohráli jsme však zaslouženě. Nastoupili jsme do utkání oslabeni, kdy nám chyběli zejména Tom Linh a Sup, což jsou rychlostní typy, a s nimi by to vypadalo jinak. Kluci se snažili, hodinu to vydrželi, ale po prvním inkasovaném gólu jako by už hodili flintu do žita. Brankář Víťa Blahovec možná mohl tuto střelu zpoza vápna chytat, jinak ale zlikvidoval tak tři jisté góly. My jsme ale zklamali spíš v útočné fázi. Nebudeme-li v osobních soubojích dostatečně agresivní, tak, abychom je vyhrávali, čekají nás i nadále problémy.“

 

U19: Viktoria Žižkov – Slavoj Vyšehrad 4:0 (0:0)

Branky: 60. Madej, 64. Sedláček, 68. vlastní Kozel, 85. Pokorný.

Střely na branku: 12:3. Střely mimo: 11:5. Rohy: 12:6. Přímé kopy: 2:2.

Rozhodčí: O. Berka – Suchý, Tomšů. ŽK: Bláha, Máca (oba Žižkov).

Diváků: 70.

Vyšehrad U 19: Blahovec – Kincl (84. Capek), Křemen, Huleš – Dušek – Vojtěch (64. Kokeš), Řezáč, Rodina, Š. Klíma (46. Žampa) – Komers, Horváth (55. Kozel). Na lavičce byl ještě připraven brankář Dvořák. Trenér František Mysliveček.

 

Střelci branek U19 v České lize dorostu:

6 – Komers, Sup

5 – Žampa

4 – Dušek, Horváth

2 – Huleš, Š. Klíma, Kokeš, Long-Čip, Rygl

1 – Kozel, Krejcar, Linh Tom, Ljubinkovič, Řezáč

 

Nahrávači na góly:

8 – Žampa

4 – Horváth, Řezáč, Sup

3 – Dušek, Komers, Long Čip

2 – Kadlec, Tom Linh

1 – Š. Klíma, Kozel, Rodina, Rygl, Vojtěch


Utkání Vyšehrad – Žižkov v České lize staršího dorostu:

Podzim 2011: Viktoria Žižkov – Vyšehrad 1:1 (branka Vyšehradu: Primus)

Jaro 2012: Vyšehrad – Viktoria Žižkov 3:2 (Vejvoda 2, Janoušek)

Podzim 2012: Viktoria Žižkov – Vyšehrad 6:0

Jaro 2013: Vyšehrad – Viktoria Žižkov 4:2 (Doksanský, Máče, Inneman a vlastní)

Podzim 2013: Vyšehrad – Viktoria Žižkov 1:4 (Rygl)

Jaro 2014: Viktoria Žižkov – Vyšehrad 4:0

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...